Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Δημοσκόπηση PULSE: 17% μπροστά η ΝΔ-Το 76% ζητά παράταση lockdown-3 στους 10 δεν θα κάνουν εμβόλιο -Μόλις το 30% εκτιμά ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε Τουρκία

 

  Διαφορά 17 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) καταγράφει τον Νοέμβριο η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μόλις 3 στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι θα επιβληθούν κυρώσει στην Τουρκία, στη Σύνοδο Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου. 

Συγκεκριμένα, μόλις το 5 % των ερωτηθέντων θεωρεί σίγουρο ότι θα επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, ενω το25% απαντά μάλλον ναι, αντίθετα, το 46% των ερωτηθέντων απαντα μάλλον όχι και το 16% δηλώνουν σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για την Άγκυρα.

Στην εσωτερική πολιτική σκήνη και στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός η διαφορά μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα ανέρχεται στις 22 ποσοστιαίες μονάδες υπέρ του πρωθυπουργού (ήταν 23 τον περσμάνο Οκτώβριο), με 45% έναντι 23%. Κανένας από τους δυο απαντά το 28% των ερωτηθέντων (έναντι 25%), ενώ 4% (σταθερό) δηλώνει δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 38% έναντι 22,% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανέρχεται στις 17 ποσοστιαίες μονάδες. Η ΝΔ υποχώρησε έναντι της δημοσκόπησης του Οκτωβρίου (είχε,39,5%), με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποχωρεί έχοντας 22,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση. Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 6,5% (σταθερό), το ΚΚΕ 5,5% (σταθερό), η Ελληνική Λύση 5% (από 4,5% στην προηγούμενη έρευνα), το ΜέΡΑ 25 3% (από 3%), ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6% των ερωτηθέντων (έναντι 6%), 5% απαντά λευκό/άκυρο/αποχή (έναντι 5%) ενώ το 9% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι (έναντι 8%).

Στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 40% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να ανέρχεται στις 17 ποσοστιαίες μονάδες. Το Κίνημα Αλλαγής καταγράφει 7%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜέΡΑ 25 3%, ενώ άλλο κόμμα απαντά το 6,5% των ερωτηθέντων. 9,5% των ερωτώμενων δεν απαντά ή δηλώνουν αναποφάσιστοι

Αναφορικά με την συσπείρωση η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει σε ποσοστό 81% και ο ΣΥΡΙΖΑ σε 65%.


Το 76% ζητά παράταση lockdown-3 στους 10 δεν θα κάνουν εμβόλιο

Aνήσυχοι για την επιδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας δηλώνουν σχεδόν οι 8 στους 10 Έλληνες σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης Νοεμβρίου της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του σταθμού με τη Σία Κοσιώνη.

Το ποσοστό 78% των ανησυχούντων για το δεύτερο κύμα της επιδημίας στη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου είναι το πιο υψηλό. Το ίδιο ποσοστό 78% ανησυχούσε και τον Απριλίο κατά την έξαρση του πρώτου κύματος.

Στην ερώτηση, πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νεού κορωνοϊου στην Ελλάδα, το 52% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι ανησυχούν πολύ, το 26% αρκετά, το 11% μέτρια και το 8%, λίγο έως ελάχιστα.

Από τους ερωτηθέντες σε ηλικιακές ομάδες, περισσότερο ανησυχούν οι ηλικιώμενοι από 60 ετών και άνω σε ποσοστό 91%, ακολουθούν οι μεσήλικες (απο 45 έως 59 ετών) σε ποσοστό 83%, αλλά και οι νεότεροι (από 30-44 ετών) σε ποσοστό 74%.

Ανησυχία υπάρχει και στις τάξεις των νέων (από 17 έως 29 ετών), σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τις άλλες ηλικιακές ομάδες σε ποσοστό 61%.

Αναφορικά με το lockdown, το 76% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παράτασης του, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα, ενώ μόλις το 17%, ζητά άμεση χαλάρωση των μέτρων.

Σε επαγγελματικές τάξεις, υπέρ της διατήρησης του lockdown, τάσσονται με 88% οι συνταξιούχοι, αλλά και οι επιχιερηματίες-επαγγελματίες με ποσοστό 72%.Υπέρ της διατήρησης των μέτρων τάσσονται και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε ποσοστό 73%, αλλά και οι δημόσιοι υπάλληλοι σε ποσοστό 75%.

Στην ερώτηση αν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού το 64% των ερωτηθέντων απαντά σίγουρα ναι ή μάλλον ναι, ενώ ένα 30%, απαντά μαλλον όχι και σίγουρα όχι.

Ανά ηλικιακές ομάδες και στην ίδια ερώτηση , σίγουρα ναι ή μάλλον ναι απαντούν σε ποσοστό 82% οι άνω των 60 ετών και σε ποσοστό 68% οι ερωτηθέντες από 45- 59 ετών. Αντίθετα επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι νέοι από 17-29 ετών οι οποίοι σε ποσοστό 51% λένε ότι σίγουρα ή μαλλον όχι δεν θα το κάνουν, ενω οι ερωτηθέντες από 30 έως 44 ετών εμφανίζονται αρνητικοί σε ποσοστό 36%.

Σε ερωτήση αναφορικά με την χρονική στιγμή που θα επιλέξουν να κάνουν το εμβόλιο, το 34% των ερωτηθέντων, απαντά άμεσα, το 21% μετά από 2-3 μήνες, το 21% απαντά αργότερα και ένα 16% απαντά ποτέ.



Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου