Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΟΙ ΠΣΕΚΑΖΜΕΝΟΙ😠😠Κορωνοϊός -Σουηδία: Δραματικό διάγγελμα του πρωθυπουργού για τήρηση των μέτρων -Η χώρα περνά δοκιμασία

Η Σουηδία βρίσκεται αντιμέτωπη με δοκιμασία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, επισήμανε σε τηλεοπτικό διάγγελμά του ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λεβέν.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός έκανε έκκληση στους πάντες να «συνεργαστούν» τηρώντας τα μέτρα για να ελαττωθεί το ολοένα πιο βαρύ φορτίο για το σύστημα υγείας.

«Η μικρή ανάσα που πήραμε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο τέλειωσε», τόνισε ο επικεφαλής της σουηδικής κυβέρνησης στο διάγγελμα του. «Περισσότεροι μολύνονται. Περισσότερα κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας καταλαμβάνονται από ασθενείς με την COVID-19 σε σοβαρή κατάσταση. Περισσότεροι πεθαίνουν», υπογράμμισε ο Λεβέν σε ένα από τα σπάνια πρωθυπουργικά διαγγέλματα στη χώρα. Ο Λεβέν είχε απευθυνθεί με αυτόν τον τρόπο στους πολίτες τον Μάρτιο, όταν η πανδημία του κορωνοϊού μόλις άρχιζε να εξαπλώνεται στη σουηδική επικράτεια, ενώ είχε απευθύνει άλλο ένα διάγγελμα στους συμπολίτες του το 2017, έπειτα από τρομοκρατική ενέργεια στη Στοκχόλμη.

Λεβέν: Η Σουηδία τίθεται υπό δοκιμασία

Ο Στέφαν Λεβέν επέμεινε ότι έχει μεγάλη σημασία όλοι να ενεργήσουν ως έθνος και ότι οι πάντες φέρουν μεγάλη ευθύνη. Αναγνώρισε ότι η εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης το φθινόπωρο δεν ήταν καθόλου καλή.

«Πάρα πολλοί αμέλησαν να τηρούν τις συστάσεις» των ειδικών και των αρχών, έκρινε ο Λεβέν. «Αλλά τώρα βλέπουμε πως ο κόσμος αρχίζει ξανά να συμπεριφέρεται με υπευθυνότητα», συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί και πολλοί εργάζονται από το σπίτι.

«Η Σουηδία τίθεται υπό δοκιμασία. Αλλά η Σουηδία θα αντέξει τη δοκιμασία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι το δημόσιο σύστημα υγείας λειτουργεί, οικοδομούνται σπίτια και στρώνονται δρόμοι, ενώ τα παιδιά πηγαίνουν στα σχολεία τους.

Στη χώρα των 10,3 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 6.400 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 208.300 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 ως αυτό το στάδιο. Σε σύγκριση με τις γειτονικές χώρες, η Σουηδία έλαβε πολύ λιγότερο αυστηρά μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, προτιμώντας να δώσει την έμφαση στην ομαλή λειτουργία της οικονομίας.

Ωστόσο, την Παρασκευή απαγορεύτηκε η πώληση αλκοολούχων ποτών κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από αύριο, περιορίζεται σε οκτώ ο αριθμός των ανθρώπων που επιτρέπεται να συμμετέχουν σε δημόσιες συναθροίσεις, από πενήντα που είναι αυτή τη στιγμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου