Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

 

Τέτοιες ακριβώς ημέρες πριν 72 χρόνια, γιατί πήραν τα παιδιά της φτωχολογιάς τα όπλα, να δώσουν την τελική μάχη εναντίον των ΕΑΜοβούλγαρων; Γιατί αγαπούσαν το Έθνος και την Πατρίδα, και είχαν δει ιδίοις όμμασι την εγκληματική δράση τους.
Γιατί οι Αστοί έλαβαν εξίσου δράση στα όρη του Γράμμου; Γιατί είχαν αίσθηση εθνικής ευθύνης.
Γιατί μετά από 6 χρόνια κατοχής, αντίστασης, κακουχιών, έδωσαν για άλλα 3, την υπέρ πάντων μάχη; Γιατί γαλουχήθηκαν ως Βασιλικοί ή Βενιζελικοί, να λατρεύουν το Έθνος, με την σφραγίδα της διάπλασης του εθνάρχη Μεταξά.
Γιατί όλα αυτά μοιάζουν dépassé, σήμερα; Γιατί πρωτίστως η Δεξιά ντρέπεται, έγινε ροζ, έγινε αντικείμενο ηγεσίας από κίναιδους, απάτριδες, χορτασμένα παιδάρια, και νενέκους. Αφήστε την γκρίνια για τον Παπανδρέου και την αναγνώριση του συμμοριτισμού το 1982 ως "Εθνική αντίσταση", βρήκε και τα έκανε.Τα εγκλήματα έχουν ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις.
Εγώ θα τιμώ ως να πεθάνω, όλες και όλους όσους έδωσαν την ζωή τους για να αναπνέω ελεύθερος. Αν μη τι άλλο, επειδή το 1949 τον Αύγουστο, ζήσαμε την τελευταία Εθνική Νίκη, ενάντια στον πλέον σιχαμένο εχθρό. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η πρώτη μάχη του ψυχρού πολέμου, κερδήθηκε χάρις σε εκείνους, στα όρη της Ηπείρου.
Δεν το λες και λίγο.
Ίων Αθηναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου