Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Μαζικοί τάφοι με χιλιάδες νεκρούς βρέθηκαν στην Ουκρανία και χρονολογούνται από την εποχή του Στάλιν

Ίσως οι μεγαλύτεροι μαζικοί τάφοι που χρονολογούνται από την εποχή του Στάλιν, εντοπίστηκαν από ερευνητές στην Ουκρανία.

Τα λείψανα μεταξύ 5.000 και 8.000 ανθρώπων βρέθηκαν σε 29 τάφους στη νότια πόλη της Οδησσού.

Ο χώρος, που πιστεύεται ότι χρονολογείται στα τέλη της δεκαετίας του 1930, αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών για την επέκταση ενός αεροδρομίου.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί πιστεύεται ότι πέθαναν κατά τη διάρκεια της κυριαρχίας του Ιωσήφ Στάλιν στη Σοβιετική Ένωση.

Ο Sergiy Gutsalyuk, επικεφαλής του περιφερειακού παραρτήματος του Εθνικού Ινστιτούτου Μνήμης της Ουκρανίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα θύματα ήταν πιθανό να σκοτώθηκαν από τη μονάδα της σοβιετικής μυστικής αστυνομίας στα τέλη της δεκαετίας του 1930.

Ωστόσο, είπε ότι δεν θα είναι δυνατό να αναγνωριστούν τα θύματα, καθώς τα σχετικά αρχεία βρίσκονται στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ukrinform, περίπου 8.600 άνθρωποι στην Οδησσό καταδικάστηκαν σε θάνατο από τη σοβιετική μυστική αστυνομία μεταξύ 1938 και 1941.

Stalin-era mass grave found in Ukraine

 Το μίσος Ουκρανών και Ρώσων έχει ρίζες στο πρώτο μισό του προηγούμενου αιώνα και συμπίπτει με την επικράτηση της Οκτωβριανής Επανάστασης. Οι σοβιετικοί και ειδικά ο Στάλιν προκάλεσαν πάρα πολλά δεινά στον ουκρανικό λαό.

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο λιμός – γνωστός ως “Γολομοντορ”, που επιβλήθηκε στην Ουκρανία και εξακολουθεί να συζητείται μεταξύ των ιστορικών. Το Κίεβο εκτιμά τον αριθμό αυτών που έχασαν τη ζωή τους σε περίπου τέσσερα έως επτά εκατομμύρια, ή τουλάχιστον το 13% του συνολικού τότε πληθυσμού. Άλλες πηγές ανεβάζουν αυτό τον αριθμό στα επτά εκατομμύρια. Ο Μεγάλος Λιμός της Ουκρανίας (1932-1933) ή Γολoντομόρ υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία της Ουκρανίας που συνοδεύτηκε από το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το Κίεβο το χαρακτηρίζει ως γενοκτονία κατά του ουκρανικού λαού από το καθεστώς του Στάλιν, που αποσκοπούσε ειδικά στην εξάλειψη της αγροτικής τάξης της χώρας. Περισσότερες από 15 χώρες αναγνωρίζουν αυτή την άποψη των γεγονότων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου