Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

Τι κρύβεται πίσω από την πρόθεση Αλβανίας – Σκοπίων να φιλοξενήσουν Αφγανούς;

ΑΦΓΑΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΛΒΑΝΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Γράφει ο Νίκος Μπέτσιος –Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α. π. πολ. επιστ. Παντείου

 Ο πρωθυπουργός της γειτονικής  Αλβανίας Ράμα και ο επίσης γείτονας πρωθυπουργός Ζάεφ, αμέσως μετά την κατάρρευση του καθεστώτος της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν , δήλωσαν [ με χαρά] , ότι θα φιλοξενήσουν-εγκαταστήσουν Αφγανούς φυγάδες στις χώρες τους.

Προσωπικά εμένα με εξέπληξε η ταχύτατη και αλτρουιστική προσφορά τους , όταν ως χώρες δεν είναι και οι …. πλουσιότερες οικονομικά στην Ευρώπη για να τους παράσχουν τα αναγκαία.

Τι όμως μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή τη ”βιτρίνα ” ;

  1. ..”Χονδρή” Οικονομική βοήθεια προς τις χώρες αυτές, από την Ε.Ε. ΗΠΑ και άλλους οργανισμούς –με το αζημίωτο– …..
  2. Ο Ράμα που θα τους εγκαταστήσει ; Θεωρώ ως βέβαιο ότι θα τους εγκαταστήσει στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, με προφανή και σκοτεινό τρόπο, την αλλοίωση της εθνολογικής κατάστασης στον χώρο αυτό και τη δημιουργία κοινωνικών προβλημάτων στους εκεί Έλληνες με τον αναγκαστικό συγχρωτισμό τους με τους ισλαμιστές μουσουλμάνους.
  3. Μετά την πάροδο κάποιου χρονικού διαστήματος στις χώρες αυτές οι Αφγανοί –τι λέτε–; δεν θα ”πηδήξουν” ”ένα βήμα δρόμο” , προς την …. ευημερούσα Ελλάδα με τις … ευλογίες Ράμα – Ζάεφ ;…. οι οποίοι ασφαλώς πρώτα θα έχουν καρπωθεί τα οικονομικά πακέτα , δεν θα χρειάζονται άλλο τους Αφγανούς και κατ’ αυτό τον τρόπο θα μας προκύψει και νέο μεταναστευτικό μέτωπο στα βορειοδυτικά σύνορά μας ;…

Το Κράτος μας ας έχει τα μάτια του και τα αυτιά του  ”ανοικτά” .

ΥΣ.   Εύχομαι όλα τα παραπάνω που έγραψα να είναι ”αρλούμπες” και να μη συμβούν…… θα δείξει……

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου