Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας: Δραπέτες του Μπούλκες
Πλοκή: Ταινία του 1969, που αναφέρεται στον συμμοριτοπόλεμο, τα Εγκλήματα του ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ και μάλιστα, δείχνει και τι παθαίνανε οι μανάδες που δεν έδιναν τα παιδιά τους στους σταλινοτσολιάδες του Μάρκου Βαφειάδη και του Άρη Βελουχιώτη ! Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αναφέρεται στην επιτυχή προσπάθεια μιας ομάδας Ελλήνων να δραπετεύσουν από το στρατόπεδο του Μπούλκες και να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Το Μπούλκες ήταν μια μικρή πόλη υποδοχής εαμοβούλγαρων και λοιπών κατσαπλιάδων, κατά την διάρκεια του συμμοριτοπολέμου στήν τότε Τιτοϊκή Γιουγκοσλαβία, άν και η ονομασία λέγεται πώς είναι γερμανο-ουγγρική. Η απόδραση έγινε επειδή οι εξόριστοι τότε ηγέτες του παράνομου Κ.Κ.Ε. άρχισαν να εξοντώνουν τους παλιούς τους συντρόφους, οι οποίοι δεν ασπάζονταν τις απόψεις της κλίκας του νέου Γ.Γ. του κόμματος Νίκου Ζαχαριάδη.
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Παπασταματάκης Σενάριο: Κώστας Μουράτογλου Φωτογραφία: Ανδρέας Παπασταματάκης Παραγωγός: Σταμάτης Γκίκας Εταιρία παραγωγής: Περισσός Φιλμ Ηθοποιοί: Θάνος Μαρτίνος , Ίλυα Λιβυκού , Ζώρας Τσάπελης , Σταμάτης Γκίκας , Κώστας Παπαχρήστος , Μιχάλης Νικολόπουλος , Θέμος Τσουροπάνος , Λαυρέντης Διανέλλος , Γιώργος Γιαννακόπουλος (III) , Ηλίας Καπετανίδης , Θανάσης Παπαχρήστος , Καίτη Πατητή , Νανά Λάκκα , Βάσω Νικολακοπούλου , Δήμητρα Κατερινάκη , Χρύσα Κοζίρη , Γιάννα Βαλέντη , Γιώργος Τζιφός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου