Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Κυβέρνηση: Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτέλεσε φράχτη στη συνεργασία Βόρειας Μακεδονίας-Τουρκίας

Ο Ζόραν Ζάεφ
Πως σχολίασε την αμυντική συμφωνία Βόρειας Μακεδονίας-Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Το "καρφί" σε ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα στη βάση της ΝΔ.

Η συμφωνία Στρατιωτικής και Οικονομικής Συνεργασίας Βόρειας Μακεδονίας-Τουρκίας οπωσδήποτε δεν αποτελεί ευχάριστη εξέλιξη για τη χώρα μας, η οποία θέλει ευλόγως να ανακόψει τη διείσδυση της Άγκυρας στα Βαλκάνια και την επιρροή της ιδίως στη γειτονική χώρα.

Όπως πάντως επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης

Οικονόμου, η Τουρκία και η Βόρεια Μακεδονία είναι δύο χώρες- μέλη του ΝΑΤΟ, συνεπώς η Αθήνα δεν θα μπορούσε να εμποδίσει τη σύναψη μίας συμφωνίας. Σημείωσε όμως ότι η χώρα μας έχει τη δική της αμυντική συνεργασία με τη Βόρεια Μακεδονία.

Και "κάρφωσε" τον ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας ταυτόχρονα το μάτι στο ακροατήριο της ΝΔ λέγοντας: “Αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι πολύ απλοϊκές οι απόψεις ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελούσε φράχτη στη συνεργασία Βόρειας Μακεδονίας-Τουρκίας”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έκανε κάποιο σχόλιο όσον αφορά στην ουσία της συμφωνίας των δύο γειτονικών μας χωρών, η οποία προβλέπει σταδιακή κατανομή κονδυλίων από τη μεριά της Τουρκίας σε ετήσιο επίπεδο, τα οποία εκ μέρους της Βόρειας Μακεδονίας θα χρησιμοποιηθούν για τον εκσυγχρονισμό των δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων της και την ενίσχυση της μαχητικής τους ετοιμότητας.

Δεν απάντησε πάντως πότε τελικά θα έρθουν στην ελληνική Βουλή προς κύρωση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία,που αποτελούν απόρροια της συμφωνίας των Πρεσπών και εκ των οποίων το ένα αφορά ακριβώς στην αμυντική συνεργασία Σκοπίων-Αθήνας. Τα μνημόνια αυτά υπενθυμίζεται ότι έχουν “παγώσει” καθώς δεν αναμένεται να τα ψηφίσουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ενώ θα έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση και όλους τους βουλευτές της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου