Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΚΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΙ... ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

 Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, γένι και άτομα που στέκονται

Κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 29 Αυγούστου με ευθύνη της ΕΑΑΣ τελούνται σε Γράμμο και Βίτσι οι επετειακές εκδηλώσεις για τους πεσόντες της περιόδου 1946-1949 Έλληνες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του Εθνικού Στρατού που έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος, πολεμώντας εναντίον εκείνων που προέταξαν το κομματικό συμφέρον έναντι του Εθνικού.
Η υφαρπαγή της εξουσίας που είχε σχεδιάσει με έξωθεν εντολές το ΚΚΕ από το 1941 και με αιχμή του δόρατος τον "ΔΣΕ", κατέληξε με τις φονικές μάχες των τριών φάσεων του Σχεδίου "ΠΥΡΣΟΣ" των Εθνικών δυνάμεων υπό τον Στρατάρχη Αλέξανδρο Παπάγο στις απάτητες κορυφογραμμές του Γράμμου και του Βιτσίου τον Αύγουστο του 1949, με τη συντριβή των Κομμουνιστών - Ανταρτών και την απελευθέρωση της πατρίδας.
Δυστυχώς, για άλλη μια χρονιά, η οφειλόμενη ευγνωμοσύνη στους ηρωικούς μαχητές της ελεύθερης Ελλάδας αντικαθίσταται από τη λησμονιά εκ μέρους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.
Παρά τις προσπάθειες του Προέδρου και του ΔΣ/ΕΑΑΣ και τις προσκλήσεις σε πολιτειακή, πολιτική ηγεσία, πολιτικά κόμματα και βουλευτές, ουδείς όπως και τα προηγούμενα χρόνια ανταποκρίθηκε στο εθνικό αυτό κάλεσμα.
Εμείς, σε πείσμα των καιρών, γνωρίζοντας καλά πως η μνήμη ΔΕΝ είναι γιορτή μίσους, αλλά απόδοση τιμής και σεβασμού στους μαχητές προγόνους μας που πάλεψαν, έχυσαν το αίμα τους και άφησαν τα κόκκαλά τους για μια ελεύθερη και δυνατή Ελλάδα, δίνουμε για άλλη μια φορά το παρόν - όχι για μια περιστασιακή απόδοση τιμών, αλλά από καθήκον για το δίκαιον και το ιερόν.
Καλούμε για ύστατη φορά πολιτειακή, πολιτική ηγεσία, κόμματα και βουλευτές να παρευρεθούν με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος στις φετεινές επετειακές εκδηλώσεις στις 29 Αυγούστου σε Γράμμο - Βίτσι.
Με εκτίμηση,
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ
Βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου