Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Ονομαστική κατάσταση των φονευθέντων κατοίκων του χωριού Κωνσταντίας του Ν.Πέλλας την οποία κατάσταση συνέταξε η Διοίκηση Χωροφυλακής Εδέσσης την 25-02-1947, όπου αναφέρονται όσοι κάτοικοι του χωριού δολοφονήθηκαν μετά την επίθεση που δέχτηκαν από τους κομμουνιστοσυμμορίτες την 10-02-1947,και η οποία επίθεση είχε ως σκοπό την υφαρπαγή τροφίμων και την βίαιη στρατολόγηση νέων, η δε κατάσταση εκτός του ότι περιλαμβάνει τους 27 κατοίκους του χωριού ονομαστικά, αναφέρει και τις ηλικίες των φονευθέντων, όπου ο μεγαλύτερος ηλικιακά είναι 80 ετών και ο μικρότερος 1 1\2 ετών βρέφος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου