Εκτός θέματος. Αυτό που ονομάζουμε πολιτικό σύστημα της χώρας παραμένει εκτός θέματος. Και πλέον δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι μοιραία – ακόμη κι’ αν δεν βρεθεί άνθρωπος να κουνήσει το δαχτυλάκι του – θα οδηγηθεί προς το τέλος του.
Οι δηλώσεις και οι αντεγκλήσεις για την κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες είναι εκτός θέματος. Το θέμα είναι να δοθεί λύση τώρα στο μεταναστευτικό και να αποκατασταθεί άμεσα η τάξη. Και όχι τι πρέπει ή τι έπρεπε να κάνει ο ένας και ο άλλος.
Το πόρισμα για την Ζήμενς είναι εκτός θέματος. Από την Εξεταστική Επιτροπή περιμέναμε να μας πει ποιοι πήραν τις μίζες. Και όχι να αντιγράψει τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ των τελευταίων τριών χρόνων, παρουσιάζοντάς μας ως αποτελέσματα της δικής της έρευνας. Ούτε να μας περιγράψει γενικές πολιτικές ευθύνες.
Τα όσα είπε χθες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την διαφθορά και την διαφάνεια είναι και αυτά εκτός θέματος. Το θέμα μας είναι να υπάρξει κάθαρση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και όχι να διεκδικούμε αποζημιώσεις από την Ζήμενς επειδή μας… διέφθειρε και επομένως υπέστη βλάβη το Δημόσιο.
Παράλληλα, είπε ο κ. Παπανδρέου, με την διερεύνηση για την εξεύρεση της αλήθειας (η οποία, όπως είδαμε δεν βρίσκεται), η Ελλάδα θα κινηθεί κατά της Ζήμενς που κατέφευγε σ’ αυτές τις φαύλες πρακτικές.
Συμπέρασμα: Ομολόγησε ο πρωθυπουργός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να βρει τους δικούς του φαύλος, τους «φαύλους εσωτερικού» και βγαίνει στο κυνήγι των… φαύλων εξωτερικού!
Αντί ο πρωθυπουργός να πει χθες στο υπουργικό συμβούλιο ότι δεν αρκεί να κινηθούμε εναντίον αυτών που τα έδιναν, αλλά πρέπει να βρούμε εδώ και τώρα αυτούς που τα έπαιρναν, θεώρησε ότι το πρόβλημα λύνεται με την μεταφορά του στη Γερμανία.
Κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να κινήσει τις διαδικασίες επιβολής προστίμων για θέματα παραβίασης των αρχών διαφάνειας. Δηλαδή; Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει κάθαρση; Προφανώς όχι.
Κάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης να βάλει την Επιτροπή Ανταγωνισμού (άκουσον, άκουσον!) να ερευνήσει αν παραβιάστηκε ο… υγιής ανταγωνισμός! Μα και βέβαια, παραβιάστηκε, αφού η Ζήμενς έπαιρνε όλα τα έργα δια του γνωστού τρόπου. Δεν χρειάζεται να ψάξει καμιά επιτροπή. Ας διαβάσουν την γερμανική δικογραφία.
Κάλεσε και τον υπουργό Οικονομικών να διερευνήσει την δυνατότητα, μέσω του… Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για αγωγές αποζημιώσεως για ηθική βλάβη του Ελληνικού Δημοσίου – του οποίου οι λειτουργοί δεν διαθέτουν, αποδεδειγμένα, καμιά ηθική!
Κάλεσε και την Δικαιοσύνη να κινηθεί ταχύτερα – ώστε ταχύτερα να φθάσουμε σε νέα απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου περί παραγραφής.
Θεωρεί, δηλαδή, ο πρωθυπουργός ότι το τεράστιο αυτό θέμα μπορεί να θεραπευθεί με κάποια πρόστιμα που (λέμε τώρα) μπορεί να πληρώσει η Ζήμενς, που πλήρωνε Έλληνες για να κάνει τις δουλειές της.
Πρέπει, όμως, να απαντήσει: Αν η γερμανική εταιρία αποζημιώσει την Ελλάδα (όπως έκανε με άλλες χώρες), τελειώνει το θέμα; Δεν χρειάζεται να βρούμε ποιοι χρηματίστηκαν στην Ελλάδα;
Θεωρεί επίσης ο πρωθυπουργός πως με το θέμα της Ζήμενς θα πιέσει την Γερμανία με σκοπό να «μαλακώσει» τη στάση της όσον αφορά στα σχετιζόμενα με την οικονομία μας θέματα.
Προσοχή, όμως, μην την πιέσει πολύ και δώσει τα ονόματα όλων εκείνων που περιλαμβάνονται στις καταθέσεις Χριστοφοράκου και Σία. ΄Η, ακόμη καλύτερα, να βάλει τον Χριστοφοράκο να ανοίξει το στόμα του. Για να τελειώνουμε μια και καλή. Και με όλους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου