Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από την Κίνηση Πολιτών Κέντρου Αθήνας...Και δημοσιεύματα κόλαφος για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α
Εδώ και τρία χρόνια η περιοχή του Ιστορικού κέντρου της Αθήνας, της πρωτεύουσας της χώρας έχει μετατραπεί σε γκέτο ανεξέλεγκτης ανομίας , παραβατικότητας και εγκληματικότητας εξοστρακίζοντας κάθε νόμιμη δραστηριότητα και κατοίκους από την περιοχή . Το κέντρο οδηγείται στην πλήρη κοινωνική ,οικονομική και κτηματική απαξίωση . Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επαγγελματίες και περαστικοί από την περιοχή μας , υποφέρουν κυριολεκτικά από την κατάσταση αυτή , υφιστάμενοι επιθέσεις , καθ’ όλη την διάρκεια του εικοσιτετραώρου. H παρουσία της αστυνομίας...
εδώ και κάποιους μήνες, είναι εντονότερη από ότι στο παρελθόν αλλά απόλυτα αναντίστοιχη με τις ανάγκες ασφάλειας που απαιτούνται για την ομαλή διαβίωση κατοίκων και επαγγελματιών στην περιοχή.
Η απαξία του κέντρου πλήττει σχεδόν το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της περιοχής.
Το Αρμόδιο Υπουργείο προστασίας του Πολίτη (???) με σχεδιασμό άλλων εποχών προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια εξόχως πολεμική κατάσταση. Εξακολουθητικά αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες αστυνόμευσης της πρωτεύουσας. Η αστυνόμευση στο κέντρο εξακολουθητικά είναι ανύπαρκτη τις νυκτερινές ώρες, την ίδια στιγμή που ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. «θυσιάζει» την απασχόληση των 250 από τους 300 συνοριοφυλάκες που βρίσκονται στην Αθήνα για την αστυνόμευση , σε υπηρεσίες άσχετες με το αντικείμενο της υπηρεσίας τους που είναι αποκλειστικά ο έλεγχος των λαθρομεταναστών.
Βέβαια παράλληλα με τις επισημάνσεις μας για την απραξία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη δεν μπορούμε να μην επαινέσουμε τον Υπουργό Υγείας κ Λοβέρδο και την Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ Μαλιώρη, για την συνεπή προσπάθεια τους, για την αποκέντρωση των παραρτημάτων διάθεσης της μεθαδόνης και την δημιουργία κέντρων σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής. Αυτή εξαρχής ήταν και η πρόταση της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. και χαιρόμαστε που τελικά υλοποιείται.
Παράλληλα σημαντική είναι και η Πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού με την διοργάνωση σημαντικών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε χώρους «βεβαρημένους». Θεωρούμε ότι εάν ενταθούν οι εκδηλώσεις αυτές, αναμφισβήτητα θα αλλάξουν σε κάποιο βαθμό την εικόνα και την ψυχολογία της πόλης μας.
Ο Δήμος της Αθήνας , είναι συνεπής σε ένα βαθμό στην αποστολή του για την καθαριότητα των βεβαρημένων περιοχών (Τοσίτσα, Ομόνοια κλπ) υστερεί έως και απέχει από την υιοθέτηση πολιτικών και στρατηγικής που θα κατατείνουν στην εξομάλυνση της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο κέντρο της πόλης.

Συγχρόνως η συνεχιζόμενη ανεξέλεγκτη εισροή αλλοδαπών στην Ελλάδα και η στην συνέχεια προώθηση τους, από τα διάφορα κυκλώματα, στο κέντρο της πόλης μας, επιδεινώνει διαρκώς την κατάσταση. Η μη δημιουργία των πολλάκις εξαγγελθέντων κέντρων υποδοχής στην περιφέρεια ,που ουσιαστικά κανένα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, προκαλούν συνθήκες μιας κοινωνικής ασφυξίας στην πρωτεύουσα της χώρας μας. Η αβελτηρία στην απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και η μη δημιουργία των κέντρων υποδοχής , των οποίων τόσο το κατασκευαστικό κόστος όσο και το κόστος διαμονής και σίτισης των φιλοξενουμένων , χρηματοδοτούνται από το ταμείο συνοχής , είναι ενδεικτικά της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η μαζική αφελληνοποίηση των καταστημάτων της περιοχής , η αλλαγή χρήσης των και η μεταβίβαση της εμπορικής επιχειρηματικότητας σε χέρια αλλοδαπών, συντείνει σε ακόμη περισσότερη συγκέντρωση αλλοδαπών στην περιοχή, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τον έλεγχο και διευκολύνει την αύξηση της παραβατικότητας. Καταστήματα αλλάζουν καθημερινά χρήση(???) μετατρεπόμενα κυρίως σε καφέ-Σνακ και Internet Καφέ , τα οποία στην συνέχεια λειτουργούν ανεξέλεγκτα ,χωρίς κανένα φορολογικό, εργασιακό ή έλεγχο υγιεινής , αποτελώντας εστίες συγκέντρωσης και ορμητήρια των πάσης φύσεως εγκληματικών στοιχείων.
Χιλιάδες άνθρωποι , Έλληνες και ξένοι , εξαρτημένοι ή μη , διαβιούν σε κτήρια εγκαταλειμμένα, ή σε κτήρια εκμισθωμένα από συμπολίτες μας που οι ίδιοι ζουν σε ασφαλείς περιοχές , όπου ο μέσος όρος του ζωτικού χώρου για κάθε ένοικο μετριέται σε… εκατοστά, καθώς κοιμούνται σε αυτά με βάρδιες. Περιττό να αναφέρουμε ότι τα κτήρια αυτά αποτελούν «βόμβες» για την δημόσια υγεία στην ευρύτερη περιοχή και κανένας κρατικός φορέας δεν ενδιαφέρεται ή δεν επεμβαίνει .
Η τηλεόραση και οι εφημερίδες κάνουν τους τελευταίους μήνες, πολύ συχνές αναφορές στα προβλήματα μας ,αλλά φαίνεται ότι οι εκπρόσωποι της πολιτείας έχουν αρχίσει να συνηθίζουν και να εξοικειώνονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα και το θεωρούν ένα αποδεχτό καθεστώς. Καταλήγουμε πλέον στο συμπέρασμα ότι τελικώς βολεύει την πολιτεία η συγκέντρωση της εγκληματικότητας σε μια συγκεκριμένη περιοχή, δηλαδή, η δημιουργία ενός πάρκου εγκληματικότητας στο
κέντρο της πόλης. Είμαστε δε πλέον πεπεισμένοι ότι η πολιτεία λειτουργεί στην βάση όχι της ισότητας και του συντάγματος, αλλά στην βάση νεόκοπων δογμάτων που εφαρμόζονται κυρίως σε πολεμικές συρράξεις , όπως το δόγμα των «ησσόνων απωλειών». Θεωρεί δηλαδή , με δεδομένη την αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος , ότι είναι αποδεκτή απώλεια η μετατροπή του κέντρου της πόλης της Αθήνας σε ζώνη εγκληματικότητας , δηλαδή μιας έκτασης 1,8 τετρ. χιλιομέτρων όπου «να τους έχουμε όλους εκεί για να τους ελέγχουμε» παρά να διαχέονται στο σύνολο της Αττικής. Ίσως ως στρατηγική να μπορούσε να χαρακτηρισθεί από πολλούς, ευφυής, αλλά σίγουρα δεν συνάδει με τα ανθρωπιστικά, δημοκρατικά και συνταγματικά ιδεώδη της κοινωνίας μας.
ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.

Η  ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. ΣΕ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΧΕΙΟ ” NOVOTEL”  ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ κ. Αντρέα  Καραφλό & ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ & ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ .

ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ


Από την εφημερίδα Καθημερινή.
.


Η αθλιότητα του κέντρου των Αθηνών κλείνει δέκα ξενοδοχεία

To ξενοδοχείο King George μετά τα πρόσφατα επεισόδια στο Σύνταγμα. Σήμερα φημολογείται το κλείσιμό του στα τέλη Οκτωβρίου. Οι συχνές επιθέσεις κουκουλοφόρων, οι ληστείες, η διακίνηση και δημόσια χρήση ναρκωτικών, η πορνεία, που μειώνουν ραγδαία τον αριθμό των τουριστών στην περιοχή, καθόρισαν το μέλλον τουλάχιστον δέκα ξενοδοχειακών μονάδων στο ιστορικό κέντρο των Αθηνών.




Και από το ΕΘΝΟΣ


ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση στο κέντρο

Η ανεξέλεγκτη πορνεία αποτελεί ένα από τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας
Η ανεξέλεγκτη πορνεία αποτελεί ένα από τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας
Υπάρχουν κρατικές ευθύνες για τη σοβαρή εγκληματικότητα στο κέντρο, τόνισε ο αρμόδιος εισαγγελέας, Α. Καραφλός
Σε "πάρκο εγκληματικότητας" κινδυνεύει να μετατραπεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ξενοδόχοι, καταστηματάρχες και επιχειρηματίες υψώνουν για πολλοστή φορά κραυγή αγωνίας, περιγράφοντας μια πόλη σε παρακμή και εικόνες ερημοποίησης. Οπως λένε, η κατάσταση στο κέντρο επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται, παρά τα "μεγάλα λόγια" που ακούστηκαν μετά τη δολοφονία του Μανόλη Καντάρη.
Ξενοδοχεία και καταστήματα βάζουν διαρκώς λουκέτα, επιχειρήσεις προσλαμβάνουν ιδιωτικούς αστυνομικούς για να προστατέψουν τους πελάτες τους, εργάτες της πρωινής βάρδιας ξυλοκοπούνται, συμμορίες συγκρούονται, τουρίστες "φυγαδεύονται" από ειδικές διαδρομές και συχνά πέφτουν θύματα κλοπών και ληστειών που είναι στην ημερήσια διάταξη σε δρόμους και σε μέσα μαζικής μεταφοράς, μαζί με την πορνεία, τη διακίνηση και χρήση ναρκωτικών...
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, αρμόδιος για το κέντρο, Ανδρέας Καραφλός προανήγγειλε χθες -στη συνάντηση που είχε με μέλη της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας- την αναζήτηση ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε βαθμό κακουργήματος, όπως είπε, για το χρονίζον πρόβλημα και τη μη εφαρμογή των εισαγγελικών παραγγελιών για 24ωρη αστυνομική φύλαξη του κέντρου. "Υπάρχουν κρατικές ευθύνες για τη σοβαρή εγκληματικότητα στο κέντρο", τόνισε ο κ. Καραφλός.
"Εχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα εκρηκτικό μείγμα", σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Γιώργος Τσακίρης, εκτιμώντας πως μέσα στον χειμώνα θα κλείσουν άλλα 10 ξενοδοχεία στο κέντρο.
Μέλη της ΚΙΠΟΚΑ κατέθεσαν χθες μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την ελλιπή αστυνόμευση του κέντρου, ιδιαίτερα τη νύχτα.
Ζητούν 24ωρη φύλαξη και καταγγέλλουν πως ενώ η ΕΛ.ΑΣ έχει ενισχυθεί με 300 συνοριοφύλακες γι' αυτόν το σκοπό, οι 250 από αυτούς "απασχολούνται σε άσχετες υπηρεσίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου