Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Αλβανία: Στο Δυρράχιο βρέθηκαν περισσότεροι από 36 Αρχαιοελληνικοί τάφοι!

ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΣΚΑΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ Περισσότεροι από 36 τάφοι της Ελληνιστικής περιόδου ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια εργασιών για την ανέγερση κτηρίου από κατασκευαστική εταιρεία. Η τάφοι βρίσκονται στη γειτονιά υπ' αριθμ. 8 στην πόλη του... Δυρραχίου, η οποία έχει οικοδομηθεί πάνω στην αρχαία ελληνική πόλη της Επιδάμνου. σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Surja Lela που ηγείται των ανασκαφών, στους τάφους έχουν βρεθεί ανθρώπινα οστά με προσανατολισμό από ανατολή προς δύση και χρονολογούνται από τον 2ο αιώνα π.χ μέχρι τον 4ο αιώνα μ.χ. Η ανακάλυψη και μόνο από τα χαρακτηριστικά των τάφων, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ανήκουν σε διαφορετικές περιόδους, ορισμένοι μάλιστα είναι κατασκευασμένοι με τούβλα και με οροφή σε μορφή κεραμιδιών,ενώ βρέθηκαν και τεφροδόχοι από ασβεστόλιθο, τεφροδόχοι αμφορείς καθώς και κεραμικοί τεφροδόχοι. Γίνεται γνωστό επίσης ότι εντός των τάφων ανεβρέθησαν και άλλα πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα. Υπενθυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν στη Μεγάλη Πρέσπα Κορυτσάς, μία Ελληνοαλβανική ερευνητική ομάδαανακάλυψε προϊστορικές τοιχογραφίες σε σπηλιά της λίμνης. Συγκεκριμένα βρέθηκαν 27 τοιχογραφίες στη σπηλιά Marica, οι οποίες αναπαριστούν ανθρώπινες μορφές, σχήματα ζώων καθώς και σταυρούς. http://borioipirotika.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου