Ο βίος και η πολιτεία του γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, ήταν πολυτάραχος και εξακολουθεί να παραμένει με τις τελευταίες εξελιξεις και μια ακόμα σύλληψή του.
Στο σύντομο βιογραφικό του αναφέρεται ότι:
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος γεννήθηκε το 1957. Το 1973, σε ηλικία 16 ετών, εντάσσεται στη ακροδεξιά οργάνωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη “4η Αυγούστου”, στην οποία παραμένει και κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, στο Μαθηματικό της
Αθήνας.
Τον Ιούλιο του 1974 συλλαμβάνεται έξω από την Βρετανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι, διαμαρτυρόμενος για τη στάση της
Μεγάλης Βρετανίας κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
Η δεύτερη σύλληψη γίνεται το 1976, για επίθεση κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του εκτελεσθέντα από τη 17 Νοέμβρη, βασανιστή της χούντας Ευάγγελου Μάλλιου.
Το 1978, συλλαμβάνεται εκ νέου μαζί με άλλους για σειρά βομβιστικών ενεργειών στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα του αφαιρείται ο βαθμός του αξιωματικού των ειδικών δυνάμεων.
Μετά από μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμέλημα, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών. Σύμφωνα με έγγραφα της εποχής κατά τη δεύτερη κατάθεσή του έδωσε στην αστυνομία 8 ονόματα συνεργατών του, που οι ποινές τους κυμάνθηκαν από 5 μέχρι 12 χρόνια φυλάκιση.
Η κηδεία του βασανιστή της χούντας
Στις 16 Δεκεμβρίου 1976, κατά τη διάρκεια της κηδείας του απότακτου
αστυνόμου Ευάγγελου Μάλλιου, ενός από τους γνωστότερους βασανιστές του
δικτατορικού καθεστώτος, τον οποίο είχε δολοφονήσει δύο ημέρες νωρίτερα η
«17 Νοέμβρη, ήταν όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος συνελήφθη για δεύτερη φορά.Μετά το τέλος της κηδείας μια ομάδα επιτέθηκε στους δημοσιογράφους, στέλνοντας 5 στο νοσοκομείο.
Από τους επικεφαλής της ομάδας ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Συνελήφθη. Ήταν μόλις 19 ετών.
Οι 13 βόμβες
Βραδιά, 23ης Ιουλίου 1978. Είναι η τέταρτη επέτειος της Μεταπολίτευσης. Μπαράζ εκρήξεων συγκλονίζει την Αθήνα.Εκείνες τις μέρες, η αστυνομία ανακοινώνει ότι εξάρθρωσε φασιστική τρομοκρατική οργάνωση και ότι έχει συλλάβει εννέα άτομα.
Ανάμεσά τους ήταν και ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Κατηγορείται: “για κατάρτιση και συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα, προς διάπραξη εγκλημάτων δι’ εκρηκτικών υλών”.
Απολογούμενος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην οργάνωση των βομβιστών. Το άλλοθί του ήταν ότι ανακρινόταν από έναν αντισυνταγματάρχη για υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού.
Πότε εμφανίστηκε η Χρυσή Αυγή
Τον Δεκέμβριο του 1980. Είναι ένα περιοδικό στο οποίο κυριαρχεί ο
Χίτλερ, ορισμένοι επιφανείς συνεργάτες του, όπως ο θεωρητικός του
ναζισμού Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ, ο νομικός που οργάνωσε τη ναζιστικοποίηση
του θεσμικού πλαισίου του Γ’ Ράιχ Ρόλαντ Φράισλερ, ο βέλγος φασίστας
στρατηγός των Waffen SS Λεόν Ντεγκρέλ και άλλα στελέχη του ναζιστικού
κινήματος, όπως ο Κόλιν Τζόρνταν.Αρθρογράφος του περιοδικού ήταν και ο Χρήστος Παππάς. Το 1983 μάλιστα γράφει για την επέτειο της πτώσης του ναζισμού έναν ύμνο στον Χίτλερ.
Επίσημα η πολιτική δράση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος Χρυσή Αυγή με την έκδοση της ομωνύμου εφημερίδας θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 1993.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου