Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

H αλλαγή του κώδικα ιθαγένειας ένα εθνικό έγκλημα. Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

eliniki-ithageneia
Στις 28 Μαρτίου είχε αναφέρει πως θα προωθηθεί στην Βουλή το νομοσχέδιο για αλλαγές στον Κώδικα Ιθαγένειας, ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά. Ένα από τα ψιλά γράμματα της επικαιρότητας με ιδιαίτερη σημασία όμως είναι η αλλαγή των κριτηρίων απόδοσης ιθαγένειας. Πρόκειται για εθνικό έγκλημα της κυβέρνησης Τσίπρα διότι προωθεί:...

1. Μαζικές ελληνοποιήσεις και ως εκ τούτου αλλαγή των κοινωνικών και εθνικών συσχετισμών.
2.Αλλοίωση του εκλογικού σώματος.
3.Σύσταση πόλου έλξεως ακόμα περισσοτέρων μεταναστών. Σημειώνεται, πως το τελευταίο πεντάμηνο παρατηρείται αύξηση 598% στις λαθρομεταναστευτικές εισροές σε σχέση με πέρσι.
Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο εξάμβλωμα είναι παρόμοιο με αυτό του Ραγκούση επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ (που κρίθηκε αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας). Ο νομικός πυρήνας του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορούσε πως το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, αν δεν γίνει αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.
Έτσι λοιπόν κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του Ν. 3838/2010 οι οποίες σχεδόν ομόφωνα από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (νόμος Ραγκούση) έδιναν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα με τη χορήγηση ιθαγένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου