Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

200 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΦΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Γράφει ο Υποναύαρχος Φενέκος Στέλιος
Πριν επτά ακριβώς χρόνια εξέφραζα έμπρακτα τις αντιρρήσεις μου για την συμφωνία που προωθούσε ο τότε υπουργός άμυνας κ. Βενιζέλος για την παραγγελία δύο ακόμη Υ/Β, προκειμένου να αγοράσει τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ο κ. Σάφα ο οποίος υποτίθεται ότι αναλάμβανε την συνέχιση και την ολοκλήρωση του προγράμματος των νέων υποβρυχίων.
Στα χρόνια που ακολούθησαν τα ναυπηγεία υπό τον κ. Σάφα δεν κατάφεραν να προχωρήσουν το πρόγραμμα των Υ/Β το οποίο κόλλησε και εάν δεν ήταν το Π.Ν. να αναλάβει το management δεν
θα είχαμε σήμερα κανένα από αυτά τα υποβρύχια.
Σήμερα αποκαλύπτοντα όλα. Οι ανόητες δικαιολογίες των πολιτικών υπευθύνων καθώς και η μετάθεση ευθυνών δεν μπορούν να καλύψουν το πόσο κακή ήταν αυτή η συμφωνία με τον κ. Σάφα.
Με τελεσίδικη απόφαση της Διεθνούς Διαιτησίας κρίθηκε ότι η Ελληνική Δημοκρατία ευθύνεται έναντι της “Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ” (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά) για πάνω από 200 εκατομμύρια Ευρώ.
Ο Όμιλος Privinvest, του οποίου μέλος είναι η Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ (Ναυπηγεία Σκαραμαγκά), έκανε σήμερα το ακόλουθο σχόλιο για την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (“ICC”):
«Πριν από επτά χρόνια, το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε μέσα σε κλίμα ευφορίας την επένδυση του Ομίλου μας στην Ελλάδα.
Το πολλά υποσχόμενο αυτό εγχείρημα κατέρρευσε γρήγορα από αποκλειστική ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που μας ανάγκασε να προσφύγουμε ενώπιον της Διεθνούς Διαιτησίας για να προστατεύσουμε τον Όμιλό μας... ενώ επιπροσθέτως αναγκαστήκαμε να συμπεριλάβουμε και πρόβλεψη στις οικονομικές μας καταστάσεις για ποσό άνω των 160 εκατομμυρίων Ευρώ. Ως να μη έφθαναν τα ανωτέρω, είναι γνωστό ότι έχουμε υποστεί και συκοφαντική δυσφήμιση από ορισμένους πολιτικούς – που ενδεχομένως να στόχευε στην κάλυψη των εσφαλμένων ενεργειών και των καταστροφικών παραλείψεων του Δημοσίου απέναντί μας.
Σήμερα, όμως, με την έκδοση της απόφασης του ICC δικαιωνόμαστε καθώς το Ελληνικό Δημόσιο κρίθηκε ότι ευθύνεται έναντι της Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ ) για πάνω από 200 εκατομμύρια Ευρώ, πλέον περαιτέρω αποζημιωτικής ευθύνης που αναγνωρίστηκε ότι υπέχει το Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των Ναυπηγείων μας».

Μία ακόμη κάκιστη συμφωνία μας υποχρεώνει να καταβάλουμε τεράστιες αποζημιώσεις.
Οι βασικοί υπεύθυνοι γι αυτές τις συμφωνίες κρύβονται πίσω από την Υπουργική ασυλία.
Ακόμη χειρότερα συνεχίζουν να διεκδικούν θέσεις εξουσίας παρά τις κραυγαλέες αποτυχίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου