Γράφει ο
ΙστορικάΗ ιστορία της Κορέας σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «καθεστώτος» αρχίζει πριν από 600.000 και 400.000 χρόνια από την παλαιολιθική εποχή και από την εποχή του χαλκού της νεολιθικής εποχή.
Εμείς εδώ, θα ασχοληθούμε σήμερα, περιληπτικά με τη σύγχρονη Β. Κορέα που αρχίζει από την παρουσία του ηγέτη της «συντρόφου» Kim ll Sung, ο οποίος από το 1920 κατά τους ισχυρισμούς του καθεστώτος, ηγήθηκε της Επανάστασης του Κορεατικού λαού εναντίον του ιμπεριαλιστικού ζυγού της αποικιοκρατικής Ιαπωνίας, μέχρι της τελικής νίκης που ήρθε με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με την απελευθέρωση της Βόρειας Κορέας από τα Σοβιετικά Στρατεύματα και της Nότιας
Koρέας με την αποχώρηση της Ιαπωνίας και την διαδοχή της, από τις νικηφόρες δυνάμεις των ΗΠΑ.
Με τον τρόπο αυτό η Κορεατική χερσόνησος αποτέλεσε δύο ξεχωριστά κράτη, με σύνορα τον 38 παράλληλο.
Η Βόρειος Κορέα, με ηγέτη της, τον Kim ll Sung υπήχθη υπό τη κατοχή της Σοβιετικής Ένωσης και η Νότιος Κορέα κατελήφθη από τους Αμερικανούς, «μέχρι της διεξαγωγής εκλογών και την εγκατάσταση νομίμων Κυβερνήσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΗΕ», στις οποίες όμως η Βόρειος Κορέα δεν συμμορφώθηκε αλλά και ούτε κατέστη μέλος του ΟΗΕ.
Στη Βόρεια Κορέα από το 1945, με την επικράτηση του κομμουνιστικού καθεστώτος, διεκηρύχθη η Φιλοσοφική, Ιδεολογική και Κοινωνική θεωρία, την οποίαν ονόμασαν «Juche Idea», η οποία είχε εξαγγελθεί και καλλιεργηθεί κατά την διάρκεια των αγώνων, από τον ηγέτη τους, Kim ll Sung, πάνω στην οποία, στηρίχτηκε η αποκατάσταση και η αναμόρφωση της Βόρειας Κορέας και το πολιτικό της σύστημα.
Η “Juche Idea” την οποίαν απεδέχθη απολύτως, λόγω της καθημερινής προπαγάνδας, ο Βορειο-Kορεατικός λαός, αποτελούσε το θεμέλιο λίθο της πολιτικής του Kim ll Sung και των διαδόχων του, όπως είναι ο σημερινός τους ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, τις βασικές αρχές και τους κανόνες, της οποίας ευθύς αμέσως θα αναπτύξουμε , για να μπορέσουμε καλύτερα να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε τα έργα και τις ημέρες του σημερινού της ηγέτη, στον οποίον ο Βορειο-Κορεατικός λαός, όπως, φαίνεται, είναι αφοσιωμένος με απέραντη πίστη, σεβασμό και πειθαρχία…
H Juche Idea
Η Juche Ιdea, η οποία, όπως είπαμε, αποτελεί φιλοσοφική, κοινωνιολογική και ιδεολογική θεωρία, την οποίαν δημιούργησε ο ηγέτη τους Κim ll Sung, κατά τη διάρκεια των αγώνων του και η οποία αφού ολοκληρώθηκε με την πάροδο των ετών, διακηρύχτηκε από τον υιό και διάδοχο του Kim Jong ll, το 1982 στην επέτειο των 70 χρόνων από τη γέννηση του πατέρα του. Η Juche Idea περιέχει και προσδιορίζει τις αρχές και τους κανόνες του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς της ζωής της χώρας της Β. Κορέας και αφορούν κυρίως:
α) Την διατήρηση της ανεξαρτησίας της χώρας
β) Την πολιτική δράση
γ) Την οικονομική αυτάρκεια και
δ) την αυτοδυναμία στην εθνική άμυνα, όπως θα αναπτύξουμε στη συνέχεια, γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη, εδώ βρίσκεται η ουσία του προβλήματος και η απάντηση στο ερώτημα, που το πάει ο Κim ll Un, από την οποίαν θα εξαρτηθεί εάν οι πυρηνικές δοκιμές, παρά την παγκόσμια κατακραυγή, αλλά και τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ στη Γεν.Συνέλευση του Ο.Η.Ε., θα μας οδηγήσουν η όχι στο πυρηνικό όλεθρο…
H JucheIdea, με δύο λόγια, σύμφωνα με τους οπαδούς της, είναι ο θεμέλιος λίθος, ο καταστατικός χάρτης όπως θα λέγαμε εμείς, την οποίον θα πρέπει να τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια ο Βορειο-Κορεατικός λαός, γιατί μόνο με βάση αυτή θα μπορέσει η χώρα να αποκατασταθεί, να αναμορφωθεί και να βρει τις κατάλληλες λύσεις για την ανάπτυξή της.
Η Αυτοδυναμία στην εθνική άμυνα
Η
αυτοδυναμία της εθνικής άμυνας, αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή για τη
δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, έλεγε ο «αγαπητός
αρχηγός και σύντροφος» Kim Jong IΙ, γιατί όπως είπε:«κράτος χωρίς αυτοδύναμες ένοπλες δυνάμεις ικανές να υπερασπιστούν την πατρίδα από τους εχθρούς, τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό, όταν υπάρχει ο ιμπεριαλισμός, δεν μπορεί, στην πραγματικότητα να θεωρηθεί ένα εντελώς ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος».
Όπως είναι στη φύση του ανθρώπου να προστατεύει τον εαυτό του, κατά τον ίδιο τρόπο και μια χώρα πρέπει να βρίσκει τρόπους να υπερασπίζεται την ύπαρξη της.
Ένα ιμπεριαλιστικό κράτος μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητο κράτος, πλην όμως οι ιμπεριαλιστικές ένοπλες δυνάμεις δεν είναι αμυντικές αλλά επιθετικές. Ένα ανεξάρτητο κράτος πρέπει να έχει τις δικές του ένοπλες δυνάμεις, όχι για να εισβάλει σε ξένες χώρες αλλά για να υπερασπίζεται το ίδιο και το λαό της.
Η εφαρμογή της αρχής της αυτοδύναμης άμυνας σημαίνει πως ο κάθε ένας πρέπει υπερασπίζεται την άμυνα της χώρας του με τις δικές του δυνάμεις.
Βεβαίως, κάποιος μπορεί να λάβει βοήθεια για την εθνική του άμυνα από αδελφές χώρες και φίλους. Αλλά είναι αδύνατον να εξαρτάσαι από άλλους για την άμυνα της χώρας σου. Μόνο όταν κάποιος είναι δυνατός στην εξωτερική άμυνα αποδεικνύεται αποτελεσματικός.
Η εφαρμογή της αρχής της αυτοδύναμης άμυνας, χρειάζεται την εξασφάλιση ένοπλων δυνάμεων ικανών να υπερασπιστούν την χώρα τους.
Οι αυτοδύναμες ένοπλες δυνάμεις αποτελούν το βασικό μέσο για την ασφάλεια του κράτους και του έθνους. Τέτοιες ένοπλες δυνάμεις πρέπει να περιλαμβάνουν όλους τους γιούς και τις κόρες της εργατικής τάξης. Μόνον ένας στρατός του οποίου οι άνδρες του (πολίτες) και οι αξιωματικοί του προερχόμενοι από τους εργάτες, τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους, μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα μεταξύ του στρατού και του λαού και μεταξύ των ανώτερων και των κατώτερων ώστε να είναι ένας πραγματικά αυτοδύναμος στρατός, που θα διασφαλίζει την εθνική ανεξαρτησία, τα επαναστατικά επιτεύγματα και να υπηρετεί το λαό.
Η εφαρμογή της αρχής της αυτοδύναμης άμυνας, επιτυγχάνεται όταν το αμυντικό σύστημα, περιλαμβάνει όλο το λαό και όλη τη χώρα.
Ο λαϊκός στρατός αποτελεί το σκληρό πυρήνα για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού, και πανεθνικού αμυντικού συστήματος και πρέπει να εξασφαλίσουμε ώστε όλοι θα είναι σε θέση να αναλαμβάνουν και να εκτελούν υποχρεώσεις ανωτέρας βαθμίδας. Με αυτό τον τρόπο οι δυνάμεις μας ενισχύονται. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εξοπλίσουμε όλους τους πολίτες με όπλα σύγχρονης τεχνολογίας και να οχυρώσουμε ολόκληρη τη χώρα. Τότε μόνο θα μπορεί όλος ο λαός να κινητοποιηθεί και να συντρίψει τον εχθρό μόλις αυτός επιτεθεί από οπουδήποτε και να υπερασπιστεί τη χώρα από μια ιμπεριαλιστική επίθεση, με πίστη και με θάρρος.
Για την εφαρμογή της αρχής της αυτοδύναμης άμυνας, η πολιτικο-ιδεολογική υπεροχή των λαϊκών ενόπλων δυνάμεων πρέπει να αξιοποιείται στο έπακρον.
Ο αποφασιστικός παράγοντας για τη νίκη σε ένα πόλεμο δε συνίσταται σε όπλα ή τεχνικές, αλλά στον υψηλό βαθμό πολιτικού ενθουσιασμού και επαναστατικής αφοσίωσης στο στρατό και στις λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν συνείδηση για τον δίκαιο αγώνα τους. Η ιστορία των επαναστατικών πολέμων καταδεικνύει ότι ένας επαναστατικός στρατός με ισχυρή πολιτική και ιδεολογική ετοιμότητα, οπλισμένος με υποδεέστερα όπλα μπορεί να πολεμήσει και να αμυνθεί ενός εχθρού με τα τελευταίου τύπου όπλα. Πράγματι, η πολιτική και ιδεολογική υπεροχή αποτελεί το βασικό προσόν για τις επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις και η πηγή της αήττητης (πορείας) τους.
Η Αυτάρκεια και η πολεμική βιομηχανία .
Για την εφαρμογή της αυτοδύναμης άμυνας η (χώρα) χρειάζεται να δημιουργήσει τη δική της πολεμική βιομηχανία.Η εθνική πολεμική βιομηχανία αποτελεί την ουσιαστική εγγύηση για την αυτοδυναμία των ενόπλων δυνάμεων. Για τη συντριβή ενός εχθρού και την υπεράσπιση της χώρας και του έθνους είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν οι ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Δηλ., η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικές δυνάμεις, να γίνει ισάξια με τις άλλες πυρηνικές δυνάμεις, για να μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Αυτή είναι η ολοκληρωμένη εγγύηση, με τη δημιουργία μιάς ισχυρής ανεξάρτητης εθνικής πολεμικής βιομηχανίας. Ειδικότερα αυτή την εποχή που οι ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστές χώρες κινούνται αισχρά υποτάσσοντας άλλες χώρες με το δέλεαρ της προσφοράς όπλων, εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές και αποκτούν τεράστια κέρδη μέσω της συναλλαγής τους με τα όπλα. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό οι νέες ανεξάρτητες χώρες να δημιουργήσουν τις δικές τους βιομηχανίες πολεμοφοδίων. Βεβαίως, είναι δύσκολο για τις μικρές χώρες να φτιάξουν βιομηχανία που να παράγει όλο τον εξοπλισμό που χρειάζονται ωστόσο, θα πρέπει να φτιάχνουν δικές τους βιομηχανίες πολεμοφοδίων όσο τους επιτρέπουν οι δυνατότητες τους ώστε να μη είναι απόλυτα εξαρτώμενες.
Για την εφαρμογή της αρχής της αυτοδυναμίας της άμυνας είναι σημαντική η σταθεροποίηση των συνόρων .
Η ενδυνάμωση των μετόπισθεν αποτελεί ένα σημαντικό προαπαιτούμενο για την αύξηση της ισχύος της αυτοδύναμης άμυνας και μια σίγουρη εγγύηση για τη νίκη σε ένα πόλεμο.
Όπως δίδαξε και ο μέγας Πρόεδρος Kim II Sung, η νίκη ή ήττα σε ένα σύγχρονο πόλεμο, εξαρτάται πολύ από το κατά πόσο το ανθρώπινο δυναμικό και τα απαραίτητα υλικά εφόδια για την ανάγκη ενός πολέμου είναι εξασφαλισμένα για μεγάλη χρονική διάρκεια.
Προκειμένου να ανταποκρίνεται με τις ανάγκες του πολέμου, ένα έθνος πρέπει να δημιουργήσει μέγιστες στρατηγικές ζώνες, να αποθηκεύσει τις απαραίτητες υλικές εφεδρείες και να εξασφαλίζει πλήρη προπαρασκευή, εν καιρώ ειρήνης και να συνεχίζει την παραγωγή του ακόμα και σε περίπτωση ενός τυχαίου γεγονότος.
Υποστηρίζοντας την πολιτική της ταυτόχρονης ανάπτυξης, της οικονομίας και της αυτοδύναμης άμυνας, ο Κορεατικός λαός έχει καταφέρει καλή προετοιμασία και στους δυο τομείς και το στρατιωτικό και τον υλικό (εξοπλιστικό) και οικοδομεί ταυτόχρονα και την εμπροσθοφυλακή του και τα σύνορα του εσωτερικού της χώρας ώστε να αντιμετωπίσουν ένα πόλεμο.
Ο Κορεατικός λαός εξακολουθεί να εφαρμόζει πλήρως την πολιτική της αυτοδύναμης άμυνας ώστε, να ενισχύει περαιτέρω το αήττητο των ενόπλων δυνάμεων, να αντιστέκεται στην επίθεση κάθε εχθρού και να υπερασπίζεται με αφοσίωση την πατρίδα του και τα επαναστατικά επιτεύγματα τους.
Ο Πόλεμος των Ηνωμένων Εθνών με την Βόρειο Κορέα το 1950.
Στις 25 Ιουνίου του 1950, με την έναρξη του ψυχρού πολέμου, η Βόρειος Κορέα αιφνίδια και χωρίς καμιά προειδοποίηση εισέβαλε με ισχυρότατες στρατιωτικές δυνάμεις, κατά της Νότιας Κορέας και κατέλαβε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς να υπάρχει κανένα νομιμοποιητικός λόγος, γεγονός που οδήγησε αυθημερόν τις Η.Π.Α. να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας μαζί με τη Νότιο Κορέα, με συνέπεια το Συμβούλιο Ασφαλείας να αποφασίσει παμψηφεί, λόγω απουσίας της Σοβιετικής Ένωσης, την καταδίκη της Βόρειας Κορέας και με την υπ’ αρ. 82 Απόφαση του, με την οποίαν ζήτησε άμεση αποχώρηση των στρατευμάτων της από τη Νότιο Κορέα, πλην όμως η Βόρειος Κορέα δεν συμμορφώθηκε.
Την εποχή εκείνη όπως ισχυρίζονται ορισμένες πηγές ο Στάλιν ήταν εναντίον της εισβολής, γιατί δεν ήθελε να έρθει απευθείας αντιμέτωπος με τις Η.Π.Α., με την οποίαν είχαν ήδη διαμοιράσει τον κόσμο, για αυτό λέγεται, ότι απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το γεγονός αυτό θυμίζει και την περίπτωση της δική μας χώρας, όπως λέγεται, στην οποία ο <σύντροφος Ζαχαριάδης> προξένησε τον εμφύλιο πόλεμο, ενώ ο Στάλιν ήταν αντίθετος και τούτο γιατί στη Συνδιάσκεψη του Πότσδαμ οι ηγέτες των Μεγάλων Δυνάμεων είχαν διαμοιράσει το κόσμο.
Στις 27 Ιουνίου του 1950 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν, διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α., να βοηθήσουν τη Νότιο Κορέα, με στρατηγό το Mac Arthur και τη συμμετοχή 16 χωρών μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα., που συμμορφώθηκαν με την Απόφαση 82 του Συμβουλίου Ασφαλείας και την Απόφαση «Uniting for Peace» της Γεν. Συνέλευσης που αποτέλεσε σημαντική πρόοδο στην εκτέλεση των Αποφάσεων του ΟΗΕ.
Η άμεση όμως απόσυρση των στρατευμάτων εισβολής της Βόρειας Κορέας με ηγέτη της τον Kim ll Sung δεν έγινε, με συνέπεια όπως είπαμε, ο Πρόεδρος Χάρρυ Τρούμαν να δώσει εντολή να εκδιώξουν βίαια το στρατό της Βόρειας Κορέας από τα εδάφη της Νότιας Κορέας, σε εκτέλεση των Αποφάσεων του ΟΗΕ.
Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1950 τα στρατεύματα του ΟΗΕ, εισέβαλαν στις ακτές της Νοτίου Κορέας, κοντά στα σύνορα του 38 παράλληλου, με πλήρη επιτυχία απομονώνοντας και αιχμαλωτίζοντας τα στρατεύματα της Βορείου Κορέας με σημαντικές απώλειες εκατέρωθεν.
Τέλος το 1953 και έπειτα από πολλές προσπάθειες επήλθε ανακωχή μεταξύ των δύο χωρών, και όχι συμφωνία ειρήνης, αφού τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών συνέχιζαν να υπάρχουν.
Εκστρατευτικό σώμα της Ελλάδος
Η Ελλάδα, χώρα υψηλού πολιτισμικού επιπέδου και αφοσιωμένη στην διεθνή ειρήνη και ασφάλεια του κόσμου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΟΗΕ, να βοηθήσει μαζί με την Νότιο Κορέα και άλλες 16 χώρες μέλη του Οργανισμού, στην εφαρμογή της απόφασης ΄82 του Συμβουλίου Ασφαλείας, και προσέφερε ένα Τάγμα Πεζικού εκ 1.000 ανδρών το οποίο εν συνεχεία ενισχύθηκε με ακόμη 1000 άνδρες, ανεβάζοντας τη συμμετοχή της χώρας μας σε δύναμη Συντάγματος, καθώς και ένα σμήνος αεροπλάνων, που αποτελείτο από επτά αεροσκάφη της 355 Μοίρας Μεταφορών με 19 Έλληνες αεροπόρους.
Η συμβολή του Ελληνικού Εκστρατευτικού σώματος υπήρξε σημαντική, οι Έλληνες πολέμησαν ηρωικά, παρ’ όλες τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν σε μια χώρα της Ασίας, πολλοί εκ των οποίων παρασημοφορήθηκαν και έλαβαν εύφημη μνεία.
Το τίμημα όμως ήταν βαρύ για τη χώρα μας, η οποία είχε 174 νεκρούς μεταξύ των οποίων δώδεκα αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στην μακρινή Ασία, για την διεθνή Ειρήνη και Ασφάλεια του κόσμου σύμφωνα με το ρητό των αρχαίων Ελλήνων, «ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος».
Πυρηνικές και Πυραυλικές δοκιμές της Βορείου Κορέας
Ήδη και πριν από λίγα χρόνια, παρά τα ανωτέρω ιστορικά γεγονότα, ο νυν Πρόεδρος της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ούν,( Kim Jong Un) έχει αρχίσει από το 2006, τις δοκιμές πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών, κατά παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και της Συνθήκης για την απαγόρευση της διασποράς των πυρηνικών όπλων, ενώ πρόσφατα προχώρησε στη δοκιμή της πολύ ισχυρής βόμβας υδρογόνου, που οδήγησε στην σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο οποίο τόσον η Κίνα όσον και η Ρωσία, συμφώνησαν στη λήψη μέτρα κυρώσεως όπως π.χ. διακοπή εφοδιασμού της Βόρειας Κορέας με προϊόντα ενέργειας όπως
Ιστορικά
Η ιστορία της Κορέας σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «καθεστώτος» αρχίζει πριν από 600.000 και 400.000 χρόνια από την παλαιολιθική εποχή και από την εποχή του χαλκού της νεολιθικής εποχή.
Εμείς εδώ, θα ασχοληθούμε σήμερα, περιληπτικά με τη σύγχρονη Β. Κορέα που αρχίζει από την παρουσία του ηγέτη της «συντρόφου» Kim ll Sung, ο οποίος από το 1920 κατά τους ισχυρισμούς του καθεστώτος, ηγήθηκε της Επανάστασης του Κορεατικού λαού εναντίον του ιμπεριαλιστικού ζυγού της αποικιοκρατικής Ιαπωνίας, μέχρι της τελικής νίκης που ήρθε με το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με την απελευθέρωση της Βόρειας Κορέας από τα Σοβιετικά Στρατεύματα και της Nότιας Koρέας με την αποχώρηση της Ιαπωνίας και την διαδοχή της, από τις νικηφόρες δυνάμεις των ΗΠΑ.
Με τον τρόπο αυτό η Κορεατική χερσόνησος αποτέλεσε δύο ξεχωριστά κράτη, με σύνορα τον 38 παράλληλο.
Η Βόρειος Κορέα, με ηγέτη της, τον Kim ll Sung υπήχθη υπό τη κατοχή της Σοβιετικής Ένωσης και η Νότιος Κορέα κατελήφθη από τους Αμερικανούς, «μέχρι της διεξαγωγής εκλογών και την εγκατάσταση νομίμων Κυβερνήσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΗΕ», στις οποίες όμως η Βόρειος Κορέα δεν συμμορφώθηκε αλλά και ούτε κατέστη μέλος του ΟΗΕ.
Στη Βόρεια Κορέα από το 1945, με την επικράτηση του κομμουνιστικού καθεστώτος, διεκηρύχθη η Φιλοσοφική, Ιδεολογική και Κοινωνική θεωρία, την οποίαν ονόμασαν «Juche Idea», η οποία είχε εξαγγελθεί και καλλιεργηθεί κατά την διάρκεια των αγώνων, από τον ηγέτη τους, Kim ll Sung, πάνω στην οποία, στηρίχτηκε η αποκατάσταση και η αναμόρφωση της Βόρειας Κορέας και το πολιτικό της σύστημα.
Η “Juche Idea” την οποίαν απεδέχθη απολύτως, λόγω της καθημερινής προπαγάνδας, ο Βορειο-Kορεατικός λαός, αποτελούσε το θεμέλιο λίθο της πολιτικής του Kim ll Sung και των διαδόχων του, όπως είναι ο σημερινός τους ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, τις βασικές αρχές και τους κανόνες, της οποίας ευθύς αμέσως θα αναπτύξουμε , για να μπορέσουμε καλύτερα να κατανοήσουμε και να ερμηνεύσουμε τα έργα και τις ημέρες του σημερινού της ηγέτη, στον οποίον ο Βορειο-Κορεατικός λαός, όπως, φαίνεται, είναι αφοσιωμένος με απέραντη πίστη, σεβασμό και πειθαρχία…
H Juche Idea
Η Juche Ιdea, η οποία, όπως είπαμε, αποτελεί φιλοσοφική, κοινωνιολογική και ιδεολογική θεωρία, την οποίαν δημιούργησε ο ηγέτη τους Κim ll Sung, κατά τη διάρκεια των αγώνων του και η οποία αφού ολοκληρώθηκε με την πάροδο των ετών, διακηρύχτηκε από τον υιό και διάδοχο του Kim Jong ll, το 1982 στην επέτειο των 70 χρόνων από τη γέννηση του πατέρα του. Η Juche Idea περιέχει και προσδιορίζει τις αρχές και τους κανόνες του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς της ζωής της χώρας της Β. Κορέας και αφορούν κυρίως:
α) Την διατήρηση της ανεξαρτησίας της χώρας
β) Την πολιτική δράση
γ) Την οικονομική αυτάρκεια και
δ) την αυτοδυναμία στην εθνική άμυνα, όπως θα αναπτύξουμε στη συνέχεια, γιατί κατά την ταπεινή μου άποψη, εδώ βρίσκεται η ουσία του προβλήματος και η απάντηση στο ερώτημα, που το πάει ο Κim ll Un, από την οποίαν θα εξαρτηθεί εάν οι πυρηνικές δοκιμές, παρά την παγκόσμια κατακραυγή, αλλά και τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τράμπ στη Γεν.Συνέλευση του Ο.Η.Ε., θα μας οδηγήσουν η όχι στο πυρηνικό όλεθρο…
H JucheIdea, με δύο λόγια, σύμφωνα με τους οπαδούς της, είναι ο θεμέλιος λίθος, ο καταστατικός χάρτης όπως θα λέγαμε εμείς, την οποίον θα πρέπει να τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια ο Βορειο-Κορεατικός λαός, γιατί μόνο με βάση αυτή θα μπορέσει η χώρα να αποκατασταθεί, να αναμορφωθεί και να βρει τις κατάλληλες λύσεις για την ανάπτυξή της.
Η Αυτοδυναμία στην εθνική άμυνα
Η
αυτοδυναμία της εθνικής άμυνας, αποτελεί τη θεμελιώδη αρχή για τη
δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, έλεγε ο «αγαπητός
αρχηγός και σύντροφος» Kim Jong IΙ, γιατί όπως είπε:«κράτος χωρίς αυτοδύναμες ένοπλες δυνάμεις ικανές να υπερασπιστούν την πατρίδα από τους εχθρούς, τόσο εντός της χώρας όσο και στο εξωτερικό, όταν υπάρχει ο ιμπεριαλισμός, δεν μπορεί, στην πραγματικότητα να θεωρηθεί ένα εντελώς ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος».
Όπως είναι στη φύση του ανθρώπου να προστατεύει τον εαυτό του, κατά τον ίδιο τρόπο και μια χώρα πρέπει να βρίσκει τρόπους να υπερασπίζεται την ύπαρξη της.
Ένα ιμπεριαλιστικό κράτος μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητο κράτος, πλην όμως οι ιμπεριαλιστικές ένοπλες δυνάμεις δεν είναι αμυντικές αλλά επιθετικές. Ένα ανεξάρτητο κράτος πρέπει να έχει τις δικές του ένοπλες δυνάμεις, όχι για να εισβάλει σε ξένες χώρες αλλά για να υπερασπίζεται το ίδιο και το λαό της.
Η εφαρμογή της αρχής της αυτοδύναμης άμυνας σημαίνει πως ο κάθε ένας πρέπει υπερασπίζεται την άμυνα της χώρας του με τις δικές του δυνάμεις.
Βεβαίως, κάποιος μπορεί να λάβει βοήθεια για την εθνική του άμυνα από αδελφές χώρες και φίλους. Αλλά είναι αδύνατον να εξαρτάσαι από άλλους για την άμυνα της χώρας σου. Μόνο όταν κάποιος είναι δυνατός στην εξωτερική άμυνα αποδεικνύεται αποτελεσματικός.
Η εφαρμογή της αρχής της αυτοδύναμης άμυνας, χρειάζεται την εξασφάλιση ένοπλων δυνάμεων ικανών να υπερασπιστούν την χώρα τους.
Οι αυτοδύναμες ένοπλες δυνάμεις αποτελούν το βασικό μέσο για την ασφάλεια του κράτους και του έθνους. Τέτοιες ένοπλες δυνάμεις πρέπει να περιλαμβάνουν όλους τους γιούς και τις κόρες της εργατικής τάξης. Μόνον ένας στρατός του οποίου οι άνδρες του (πολίτες) και οι αξιωματικοί του προερχόμενοι από τους εργάτες, τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους, μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα μεταξύ του στρατού και του λαού και μεταξύ των ανώτερων και των κατώτερων ώστε να είναι ένας πραγματικά αυτοδύναμος στρατός, που θα διασφαλίζει την εθνική ανεξαρτησία, τα επαναστατικά επιτεύγματα και να υπηρετεί το λαό.
Η εφαρμογή της αρχής της αυτοδύναμης άμυνας, επιτυγχάνεται όταν το αμυντικό σύστημα, περιλαμβάνει όλο το λαό και όλη τη χώρα.
Ο λαϊκός στρατός αποτελεί το σκληρό πυρήνα για τη δημιουργία ενός παλλαϊκού, και πανεθνικού αμυντικού συστήματος και πρέπει να εξασφαλίσουμε ώστε όλοι θα είναι σε θέση να αναλαμβάνουν και να εκτελούν υποχρεώσεις ανωτέρας βαθμίδας. Με αυτό τον τρόπο οι δυνάμεις μας ενισχύονται. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να εξοπλίσουμε όλους τους πολίτες με όπλα σύγχρονης τεχνολογίας και να οχυρώσουμε ολόκληρη τη χώρα. Τότε μόνο θα μπορεί όλος ο λαός να κινητοποιηθεί και να συντρίψει τον εχθρό μόλις αυτός επιτεθεί από οπουδήποτε και να υπερασπιστεί τη χώρα από μια ιμπεριαλιστική επίθεση, με πίστη και με θάρρος.
Για την εφαρμογή της αρχής της αυτοδύναμης άμυνας, η πολιτικο-ιδεολογική υπεροχή των λαϊκών ενόπλων δυνάμεων πρέπει να αξιοποιείται στο έπακρον.
Ο αποφασιστικός παράγοντας για τη νίκη σε ένα πόλεμο δε συνίσταται σε όπλα ή τεχνικές, αλλά στον υψηλό βαθμό πολιτικού ενθουσιασμού και επαναστατικής αφοσίωσης στο στρατό και στις λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν συνείδηση για τον δίκαιο αγώνα τους. Η ιστορία των επαναστατικών πολέμων καταδεικνύει ότι ένας επαναστατικός στρατός με ισχυρή πολιτική και ιδεολογική ετοιμότητα, οπλισμένος με υποδεέστερα όπλα μπορεί να πολεμήσει και να αμυνθεί ενός εχθρού με τα τελευταίου τύπου όπλα. Πράγματι, η πολιτική και ιδεολογική υπεροχή αποτελεί το βασικό προσόν για τις επαναστατικές ένοπλες δυνάμεις και η πηγή της αήττητης (πορείας) τους.
Η Αυτάρκεια και η πολεμική βιομηχανία .
Για την εφαρμογή της αυτοδύναμης άμυνας η (χώρα) χρειάζεται να δημιουργήσει τη δική της πολεμική βιομηχανία.Η εθνική πολεμική βιομηχανία αποτελεί την ουσιαστική εγγύηση για την αυτοδυναμία των ενόπλων δυνάμεων. Για τη συντριβή ενός εχθρού και την υπεράσπιση της χώρας και του έθνους είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν οι ένοπλες δυνάμεις με σύγχρονα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Δηλ., η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικές δυνάμεις, να γίνει ισάξια με τις άλλες πυρηνικές δυνάμεις, για να μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Αυτή είναι η ολοκληρωμένη εγγύηση, με τη δημιουργία μιάς ισχυρής ανεξάρτητης εθνικής πολεμικής βιομηχανίας. Ειδικότερα αυτή την εποχή που οι ΗΠΑ και άλλες ιμπεριαλιστές χώρες κινούνται αισχρά υποτάσσοντας άλλες χώρες με το δέλεαρ της προσφοράς όπλων, εκμεταλλεύονται τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές και αποκτούν τεράστια κέρδη μέσω της συναλλαγής τους με τα όπλα. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό οι νέες ανεξάρτητες χώρες να δημιουργήσουν τις δικές τους βιομηχανίες πολεμοφοδίων. Βεβαίως, είναι δύσκολο για τις μικρές χώρες να φτιάξουν βιομηχανία που να παράγει όλο τον εξοπλισμό που χρειάζονται ωστόσο, θα πρέπει να φτιάχνουν δικές τους βιομηχανίες πολεμοφοδίων όσο τους επιτρέπουν οι δυνατότητες τους ώστε να μη είναι απόλυτα εξαρτώμενες.
Για την εφαρμογή της αρχής της αυτοδυναμίας της άμυνας είναι σημαντική η σταθεροποίηση των συνόρων .
Η ενδυνάμωση των μετόπισθεν αποτελεί ένα σημαντικό προαπαιτούμενο για την αύξηση της ισχύος της αυτοδύναμης άμυνας και μια σίγουρη εγγύηση για τη νίκη σε ένα πόλεμο.
Όπως δίδαξε και ο μέγας Πρόεδρος Kim II Sung, η νίκη ή ήττα σε ένα σύγχρονο πόλεμο, εξαρτάται πολύ από το κατά πόσο το ανθρώπινο δυναμικό και τα απαραίτητα υλικά εφόδια για την ανάγκη ενός πολέμου είναι εξασφαλισμένα για μεγάλη χρονική διάρκεια.
Προκειμένου να ανταποκρίνεται με τις ανάγκες του πολέμου, ένα έθνος πρέπει να δημιουργήσει μέγιστες στρατηγικές ζώνες, να αποθηκεύσει τις απαραίτητες υλικές εφεδρείες και να εξασφαλίζει πλήρη προπαρασκευή, εν καιρώ ειρήνης και να συνεχίζει την παραγωγή του ακόμα και σε περίπτωση ενός τυχαίου γεγονότος.
Υποστηρίζοντας την πολιτική της ταυτόχρονης ανάπτυξης, της οικονομίας και της αυτοδύναμης άμυνας, ο Κορεατικός λαός έχει καταφέρει καλή προετοιμασία και στους δυο τομείς και το στρατιωτικό και τον υλικό (εξοπλιστικό) και οικοδομεί ταυτόχρονα και την εμπροσθοφυλακή του και τα σύνορα του εσωτερικού της χώρας ώστε να αντιμετωπίσουν ένα πόλεμο.
Ο Κορεατικός λαός εξακολουθεί να εφαρμόζει πλήρως την πολιτική της αυτοδύναμης άμυνας ώστε, να ενισχύει περαιτέρω το αήττητο των ενόπλων δυνάμεων, να αντιστέκεται στην επίθεση κάθε εχθρού και να υπερασπίζεται με αφοσίωση την πατρίδα του και τα επαναστατικά επιτεύγματα τους.
Ο Πόλεμος των Ηνωμένων Εθνών με την Βόρειο Κορέα το 1950.
Στις 25 Ιουνίου του 1950, με την έναρξη του ψυχρού πολέμου, η Βόρειος Κορέα αιφνίδια και χωρίς καμιά προειδοποίηση εισέβαλε με ισχυρότατες στρατιωτικές δυνάμεις, κατά της Νότιας Κορέας και κατέλαβε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς να υπάρχει κανένα νομιμοποιητικός λόγος, γεγονός που οδήγησε αυθημερόν τις Η.Π.Α. να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας μαζί με τη Νότιο Κορέα, με συνέπεια το Συμβούλιο Ασφαλείας να αποφασίσει παμψηφεί, λόγω απουσίας της Σοβιετικής Ένωσης, την καταδίκη της Βόρειας Κορέας και με την υπ’ αρ. 82 Απόφαση του, με την οποίαν ζήτησε άμεση αποχώρηση των στρατευμάτων της από τη Νότιο Κορέα, πλην όμως η Βόρειος Κορέα δεν συμμορφώθηκε.
Την εποχή εκείνη όπως ισχυρίζονται ορισμένες πηγές ο Στάλιν ήταν εναντίον της εισβολής, γιατί δεν ήθελε να έρθει απευθείας αντιμέτωπος με τις Η.Π.Α., με την οποίαν είχαν ήδη διαμοιράσει τον κόσμο, για αυτό λέγεται, ότι απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το γεγονός αυτό θυμίζει και την περίπτωση της δική μας χώρας, όπως λέγεται, στην οποία ο <σύντροφος Ζαχαριάδης> προξένησε τον εμφύλιο πόλεμο, ενώ ο Στάλιν ήταν αντίθετος και τούτο γιατί στη Συνδιάσκεψη του Πότσδαμ οι ηγέτες των Μεγάλων Δυνάμεων είχαν διαμοιράσει το κόσμο.
Στις 27 Ιουνίου του 1950 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρυ Τρούμαν, διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις των Η.Π.Α., να βοηθήσουν τη Νότιο Κορέα, με στρατηγό το Mac Arthur και τη συμμετοχή 16 χωρών μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα., που συμμορφώθηκαν με την Απόφαση 82 του Συμβουλίου Ασφαλείας και την Απόφαση «Uniting for Peace» της Γεν. Συνέλευσης που αποτέλεσε σημαντική πρόοδο στην εκτέλεση των Αποφάσεων του ΟΗΕ.
Η άμεση όμως απόσυρση των στρατευμάτων εισβολής της Βόρειας Κορέας με ηγέτη της τον Kim ll Sung δεν έγινε, με συνέπεια όπως είπαμε, ο Πρόεδρος Χάρρυ Τρούμαν να δώσει εντολή να εκδιώξουν βίαια το στρατό της Βόρειας Κορέας από τα εδάφη της Νότιας Κορέας, σε εκτέλεση των Αποφάσεων του ΟΗΕ.
Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1950 τα στρατεύματα του ΟΗΕ, εισέβαλαν στις ακτές της Νοτίου Κορέας, κοντά στα σύνορα του 38 παράλληλου, με πλήρη επιτυχία απομονώνοντας και αιχμαλωτίζοντας τα στρατεύματα της Βορείου Κορέας με σημαντικές απώλειες εκατέρωθεν.
Τέλος το 1953 και έπειτα από πολλές προσπάθειες επήλθε ανακωχή μεταξύ των δύο χωρών, και όχι συμφωνία ειρήνης, αφού τα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών συνέχιζαν να υπάρχουν.
Εκστρατευτικό σώμα της Ελλάδος
Η Ελλάδα, χώρα υψηλού πολιτισμικού επιπέδου και αφοσιωμένη στην διεθνή ειρήνη και ασφάλεια του κόσμου, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΟΗΕ, να βοηθήσει μαζί με την Νότιο Κορέα και άλλες 16 χώρες μέλη του Οργανισμού, στην εφαρμογή της απόφασης ΄82 του Συμβουλίου Ασφαλείας, και προσέφερε ένα Τάγμα Πεζικού εκ 1.000 ανδρών το οποίο εν συνεχεία ενισχύθηκε με ακόμη 1000 άνδρες, ανεβάζοντας τη συμμετοχή της χώρας μας σε δύναμη Συντάγματος, καθώς και ένα σμήνος αεροπλάνων, που αποτελείτο από επτά αεροσκάφη της 355 Μοίρας Μεταφορών με 19 Έλληνες αεροπόρους.
Η συμβολή του Ελληνικού Εκστρατευτικού σώματος υπήρξε σημαντική, οι Έλληνες πολέμησαν ηρωικά, παρ’ όλες τις αντιξοότητες που αντιμετώπισαν σε μια χώρα της Ασίας, πολλοί εκ των οποίων παρασημοφορήθηκαν και έλαβαν εύφημη μνεία.
Το τίμημα όμως ήταν βαρύ για τη χώρα μας, η οποία είχε 174 νεκρούς μεταξύ των οποίων δώδεκα αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους στην μακρινή Ασία, για την διεθνή Ειρήνη και Ασφάλεια του κόσμου σύμφωνα με το ρητό των αρχαίων Ελλήνων, «ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος».
Πυρηνικές και Πυραυλικές δοκιμές της Βορείου Κορέας
Ήδη και πριν από λίγα χρόνια, παρά τα ανωτέρω ιστορικά γεγονότα, ο νυν Πρόεδρος της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ούν,( Kim Jong Un) έχει αρχίσει από το 2006, τις δοκιμές πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών, κατά παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και της Συνθήκης για την απαγόρευση της διασποράς των πυρηνικών όπλων, ενώ πρόσφατα προχώρησε στη δοκιμή της πολύ ισχυρής βόμβας υδρογόνου, που οδήγησε στην σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας, στο οποίο τόσον η Κίνα όσον και η Ρωσία, συμφώνησαν στη λήψη μέτρα κυρώσεως όπως π.χ. διακοπή εφοδιασμού της Βόρειας Κορέας με προϊόντα ενέργειας όπως πετρέλαιο, βενζίνη κ.τ.λ. σε μια προσπάθεια συμμόρφωσής της προς την απόφαση του Σ.Α., ενώ στην πρόσφατη περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Βλαδιβοστόκ, τόσον ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας όσον και της Ν. Κορέας ζητούν τη λήψη και περαιτέρω μέτρων κυρώσεων εναντίον της Βορείου Κορέας και παράλληλα παροτρύνουν την επίλυση του προβλήματος με διπλωματικές συνομιλίες, ενώ ο ηγέτης του καθεστώτος Kim Jong Un, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον εξοπλισμό της χώρας του, για την αντιμετώπιση της «δήθεν αναμενόμενης» επίθεσης των Η.Π.Α.
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα, με την κοσμοθεωρία του παππού και του πατέρα του, ο γιος και εγγονός Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι βέβαιον ότι έχει ενστερνιστεί πλήρως την Juche Idea, την πιστεύει, την σέβεται και έχει την βεβαιότητα ότι η εφαρμογή της θα τον οδηγήσει στο δρόμο της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της αυτοδυναμίας, που θα αποκτήσει με την πυρηνική και πυραυλική δύναμη, που θα τον εντάξει ισοδύναμα στο κλαμπ των πυρηνικών δυνάμεων, γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, στις οποιεσδήποτε απειλές η οικονομικές κυρώσεις, εάν δεν ολοκληρώσει το πρόγραμμά του και ως εκ τούτου θα πρέπει να στο μέλλον να αντιμετωπιστεί κάτω από αυτό το πρίσμα και αυτές τις συνθήκες.
πετρέλαιο, βενζίνη κ.τ.λ. σε μια προσπάθεια συμμόρφωσής της προς την απόφαση του Σ.Α., ενώ στην πρόσφατη περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Βλαδιβοστόκ, τόσον ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας όσον και της Ν. Κορέας ζητούν τη λήψη και περαιτέρω μέτρων κυρώσεων εναντίον της Βορείου Κορέας και παράλληλα παροτρύνουν την επίλυση του προβλήματος με διπλωματικές συνομιλίες, ενώ ο ηγέτης του καθεστώτος Kim Jong Un, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον εξοπλισμό της χώρας του, για την αντιμετώπιση της «δήθεν αναμενόμενης» επίθεσης των Η.Π.Α.
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα, με την κοσμοθεωρία του παππού και του πατέρα του, ο γιος και εγγονός Κιμ Γιονγκ Ουν, είναι βέβαιον ότι έχει ενστερνιστεί πλήρως την Juche Idea, την πιστεύει, την σέβεται και έχει την βεβαιότητα ότι η εφαρμογή της θα τον οδηγήσει στο δρόμο της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της αυτοδυναμίας, που θα αποκτήσει με την πυρηνική και πυραυλική δύναμη, που θα τον εντάξει ισοδύναμα στο κλαμπ των πυρηνικών δυνάμεων, γι’ αυτό είμαι πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω, στις οποιεσδήποτε απειλές η οικονομικές κυρώσεις, εάν δεν ολοκληρώσει το πρόγραμμά του και ως εκ τούτου θα πρέπει να στο μέλλον να αντιμετωπιστεί κάτω από αυτό το πρίσμα και αυτές τις συνθήκες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου