Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Η δήμαρχος Σουλίου απαντά στον Πάγκαλο: «Οι Σουλιώτες ήταν, είναι και θα είναι Έλληνες!»

«Η αρβανίτικη φυλή, η σαρακατσάνικη, η βλάχικη είναι διάσπαρτες σε όλη της Ελλάδα. Προασπίστηκαν το ελληνικό έδαφος αισθάνονταν Έλληνες, πολεμούσαν σαν Έλληνες», λέει η κυρία Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση
Την απάντηση της στον Θεόδωρο Πάγκαλο ο οποίος με αφορμή την επέτειο για τα 215 χρόνια από τον χορό του Ζαλόγγου έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ότι οι Σουλιώτισσες ήταν πλήρως Αλβανόφωνες, δίνει η Δήμαρχος Σουλίου, Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση μιλώντας στο protothema.gr.
Όπως αναφέρει, «εγώ θα έλεγα ότι οι Σουλιώτες ήταν, είναι και θα είναι Έλληνες. Αισθάνονταν και αισθάνονται Έλληνες. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι Δήμαρχος Σουλίου, αν και η καταγωγή μου είναι από την Μάνη, μια άλλη ιστορική περιοχή με ιδιαίτερη προσφορά στην ελευθερία του ελληνικού γένους όπως το Σούλι. Η αρβανίτικη φυλή, η σαρακατσάνικη, η βλάχικη είναι διάσπαρτες σε όλη της Ελλάδα. Προασπίστηκαν το ελληνικό έδαφος αισθανόταν Έλληνες, πολεμούσαν σαν Έλληνες. Ως Δήμαρχος δεν πρέπει να αναλωθώ σε άλλου είδους επιστημονικές προσεγγίσεις. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του».

Σύμφωνα πάντως με ιστορικές πηγές, οι πρώτοι κάτοικοι του Σουλίου, κατάγονταν από τα γύρω χωριά αλλά και από περιοχές της Βορείου Ηπείρου. Ήταν Αρβανίτες στην καταγωγή, κατά κύριο λόγο, ενώ υπήρχαν Παραμυθιώτες και Λελοβίτες. Σχημάτισαν τέσσερα χωριά, το Σούλι (ή Κακοσούλι), τη Σαμονίδα, την Κιάφα και το Αβαρίνο. Αργότερα, κτίστηκαν κι άλλα επτά χωριά. Περί το 1600 μ.Χ., οι Σουλιώτες φέρονται να μετανάστευσαν από τις πεδιάδες της Θεσπρωτίας στα βουνά της Μούργκας, όπου μια συνομοσπονδία των γενών συγκρότησε ενιαίο μέτωπο έναντι των Οθωμανών. Διακρίθηκαν σε όλους τους αγώνες για την απελευθέρωση της Ελλάδας κι έγιναν θρύλοι για τις πολεμικές τους ικανότητες και τις άλλες αρετές τους.

Kατερίνα Φάκα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου