Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

ΠΟΥΤΙΝ, ΤΡΑΜΠ και GOLDMAN SACHS επενδύουν σαν τρελοί! Τα Κρυπτονομίσματα είναι το ΜΕΛΛΟΝ;..



Ποιο είναι το μέλλον του Blockchain και των Κρυπτονομισμάτων;
Είναι η τεχνολογία Blockchain (Αλυσίδα επιβεβαιωμένων ομάδων συναλλαγών που ξεκινά από την πρώτη έως την πιο πρόσφατη έγκυρη ομάδα) μια παροδική μόδα, ή θα γίνει σύντομα κομμάτι της καθημερινής μας ζωής? Είναι τα κρυπτονομίσματα μια
κερδοσκοπική αγορά που σύντομα θα εξαφανιστεί, ή νομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum ήρθαν για να μείνουν? Όπως θα δούμε στο παρακάτω άρθρο, υποστηρίζω ακράδαντα το δεύτερο!
Υπάρχουν αρκετά σημάδια που προβλέπουν μεγάλη αύξηση στη χρήση της τεχνολογίας Blockchain και των εφαρμογών της σε πολλούς κλάδους. Παρόλο που η τεχνολογία βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, έχουν ήδη δημιουργηθεί σημαντικές εφαρμογές με πολύ αξιόλογα αποτελέσματα, ενώ καινούρια έργα και προσπάθειες αξιοποίησης της τεχνολογίας δημιουργούνται συνεχώς. Ας δούμε μερικούς από τους λόγους που μας βοηθούν να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το μέλλον της τεχνολογίας Blockchain είναι ευοίωνο:
1) Μεγάλες Πολυεθνικές ήδη πειραματίζονται με τη χρήση δικτύων Blockchain
Ήδη από σήμερα, σημαντικός αριθμός Πολυεθνικών εταιρειών (κυρίως στον χρηματοπιστωτικό/τραπεζικό, στον τεχνολογικό και στον καταναλωτικό τομέα), επενδύουν εκατομμύρια ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη εφαρμογών με χρήση της τεχνολογίας Blockchain. Ένα σχετικό παράδειγμα, είναι η σύμπραξη της American Express με τη Ripple. Η Ripple, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία που προσφέρει δίκτυο Blockchain για μεταφορές χρημάτων μέσω τραπεζών. Ο Αμερικανικός κολοσσός που παρέχει πιστωτικές κάρτες και άλλες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, επιθυμεί να χτίσει ένα γρηγορότερο και ασφαλέστερο δίκτυο μέσω του οποίου να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικές πληρωμές, κάτι για το οποίο το δίκτυο της Ripple προσφέρεται πολύ. 
Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες (όπως για παράδειγμα η JP Morgan και η Goldman Sachs) επίσης επενδύουν στην τεχνολογία, αφού αυτή θα τους επιτρέψει να εκτελούν ταχύτερες ηλεκτρονικές πληρωμές και να πραγματοποιούν αγοραπωλησίες μετοχών πιο αποτελεσματικά. Ακόμα, η εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών IBM, ξεκίνησε να προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες για Blockchain στους πελάτες της, καθώς περιμένει ότι αυτός θα είναι ένας σημαντικός κλάδος ανάπτυξης και κερδοφορίας για αυτήν. Σύντομα, οι διάφορες επενδύσεις στην τεχνολογία θα ξεκινήσουν να καρποφορούν και νέες πλατφόρμες/χρήσεις της τεχνολογίας του Blockchain θα δημιουργηθούν και θα βγουν στην αγορά.
2) Πολλά κράτη θέλουν να δημιουργήσουν και να νομοθετήσουν τα κρυπτονομίσματα
Τα περισσότερα κράτη έχουν αναγνωρίσει τη χρησιμότητα και την προοπτική των Κρυπτονομισμάτων. Κάποιες χώρες, όπως η Ρωσσία για παράδειγμα, κάνουν προσπάθειες να δημιουργήσουν τα δικά τους κυβερνητικά κρυπτονομίσματα, τα οποία θα δημιουργηθούν φυσικά μέσω της τεχνολογίας Blockchain. Ακόμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν ανακοινώσει ότι θέλουν να δημιουργήσουν νόμους και κανόνες σχετικούς με την αγοραπωλησία, την κατοχή και την φορολογία των κερδών από τα κρυπτονομίσματα. Τέτοιες κινήσεις, δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι διάφορες κυβερνήσεις αναγνωρίζουν τα κρυπτονομίσματα ως μια νόμιμη κατηγορία κεφαλαίου, μια σημαντική αλλαγή από την πρωτύτερη στάση τους τα τελευταία χρόνια. 
3) Χρήση των κρυπτονομισμάτων σε αναπτυσσόμενες χώρες
Όσο περίεργο και αν ακούγεται, τα κρυπτονομίσματα έχουν ήδη υιοθετηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στις αναπτυσσόμενες χώρες. Σε κάποιες μάλιστα χώρες (όπως για παράδειγμα στη Ζιμπάμπουε και στην Βενεζουέλα), το Bitcoin προτιμάται σαν μέσο αποθήκευσης αξίας και πλούτου σε σχέση με τα εκάστωτε Εθνικά νομίσματα. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτήν την τάση:
- Σε χώρες που υποφέρουν από υπερπληθωρισμό (δηλαδή από πληθωρισμό παραπάνω του 5% τον χρόνο), όπως τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, οποιαδήποτε προσπάθεια αποταμίευσης στα τοπικά νομίσματα δεν έχει νόημα λόγω του ρυθμού με τον οποίο αυτά χάνουν την αξία τους. Ως αποτέλεσμα αυτού, είναι πολύ συχνό οι κάτοικοι να αγοράζουν Bitcoin προκειμένου να αποταμιεύσουν τις οικονομίες τους. 
- Σε πολλές χώρες της Αφρικής, εκατομμύρια άνθρωποι ζουν πολλά χιλιόμετρα απόσταση από το κοντινότερο τραπεζικό υποκατάστημα. Έτσι, ο ευκολότερος για αυτούς τρόπος να αποκτήσουν πρόσβαση σε παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες είναι μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο. Καθώς οι περισσότερες τράπεζες στην Αφρική δεν προσφέρουν Online Banking, οι κάτοικοι εκεί χρησιμοποιούν εφαρμογές φτιαγμένες πάνω σε δίκτυα Blockchain, προκειμένου να στείλουν και να δεχτούν χρήματα.
- Λόγω της απουσίας ενός αποτελεσματικού τραπεζικού συστήματος, είναι πολύ δύσκολο για ιδιοκτήτες εταιρειών σε αναπτυσσόμενες χώρες να δανειστούν χρήματα προκειμένου να επενδύσουν και να αναπτύξουν τις εταιρείες τους. Έτσι, έχει δημιουργηθεί σημαντικός αριθμός εφαρμογών που προσφέρουν δάνεια σε Bitcoin, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή με ιδιοκτήτες εταιρειών σε αναπτυσσόμενες χώρες. 
Ένα λαμπρό μέλλον
Χάρις στους λόγους που αναλύσαμε παραπάνω, θεωρώ ότι η τεχνολογία Blockchain και τα Κρυπτονομίσματα, έχουν ένα μακρύ και λαμπερό μέλλον μπροστά τους. Λόγω της πρόσφατης έκρηξης στην αγορά, το 2018 θα είναι η χρονιά όπου η τεχνολογία θα επεκταθεί σημαντικά και όλο και περισσότερα κερδοφόρα έργα πάνω σε Blockchain θα δημιουργηθούν. 
Πέτρος Λέανδρος, MSc in Information Systems Management
Ποιά είναι η γνώμη σας για τα παραπάνω; Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για οποιαδήποτε σκέψη/απορία έχετε, θα χαρώ πολύ να ακούσω τη γνώμη σας.
e-mail: petros.leandros@gmail.com
Personal Blog: https://medium.com/@petrosleandros
medium.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου