Ήταν προφανές ότι από τη στιγμή που η ονομασία των Σκοπίων θα ήταν σύνθετη από δύο ανεξάρτητες λέξεις, εκ των οποίων η μία Μακεδονία, οι Σκοπιανοί και όλος ο κόσμος θα χρησιμοποιούσαν μόνο τον όρο Μακεδονία ή Μακεδονική, όσες υποσημειώσεις ή διευκρινήσεις και αν περιείχε η συμφωνία.
Το γεγονός αυτό, εκτός πολλών άλλων, είχα επισημάνει
επανειλημμένα και με άρθρα στον τύπο αλλά και με επιστολές στον ίδιο τον Υπουργό Εξωτερικών, και ζητούσα όπως η οποιαδήποτε ονομασία να είναι μία ενιαία και αδιάσπαστη λέξη η οποία να ήταν για όλα , και όχι μόνο για το όνομα του κράτους. Είχα μάλιστα προτείνει και την ονομασία «Γιουγκομακεδονία», και είχα αιτιολογήσει λεπτομερώς γιατί αυτή ήταν η καλύτερη και θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τους δύο λαούς, καθόσον η εξίσου αποδεκτή εκ μέρους μας ονομασία Σλαβομακεδονία, δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα αφού ένα μεγάλο μέρος των σκοπιανών δεν είναι Σλάβοι αλλά Αλβανοί.
Χαρακτηριστική είναι και η συνημμένη από 21/5/2018 επιστολή μου που απέστειλα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλους τους Υπουργούς και όλους τους βουλευτές, και δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα αυτή.
Δυστυχώς επικράτησε η αμετροέπεια και η ανικανότητα της Κυβέρνησης αυτής και τώρα βρισκόμαστε σε δυσχερέστατη θέση.
Όμως ποτέ δεν είναι αργά για να ακυρώσουμε τη συμφωνία αυτή, και έχουμε πολλούς λόγους να το κάνουμε.
Πρώτα η προκλητική και στρεψόδικη στάση του Προέδρου των Σκοπίων, ο οποίος αγνοώντας τις σημειώσεις της συμφωνίας, ομιλεί περί Μακεδονικού Έθνους και Μακεδονικής Γλώσσας. Και για μεν το Μακεδονικό έθνος θεωρώ ότι μπορεί να το κάνει, επικαλούμενος το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, όμως έτσι απλά γελοιοποιείται, αφού όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι σκοπιανοί είναι σλάβοι και καμία σχέση δεν έχουν με τους αρχαίους Μακεδόνες. Είναι όπως αυτοί που βάζουν ένα δίκοχο καπέλο και ισχυρίζονται ότι είναι ο Μέγας Ναπολέων.
Όμως το θέμα της γλώσσας είναι ιδιαίτερα σοβαρό, γιατί από τη γλώσσα αποδεικνύεται η δική μας κληρονομιά ως απογόνων των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων, και η ονομασία μιας άλλης γλώσσας ως Μακεδονικής αποτελεί σαφή παραχάραξη της ιστορίας και οικειοποίηση ξένης κληρονομιάς.
Με βάση αυτά μπορεί η Κυβέρνηση, αν θέλει, να καταγγείλει άμεσα τη συμφωνία, με υπαιτιότητα των Σκοπίων και να διακόψει κάθε περαιτέρω ενέργεια για το θέμα αυτό, εφόσον οι Σκοπιανοί την καταστρατηγούν. Εάν δεν το κάνει θα πρόκειται πλέον για ενσυνείδητη εθνική προδοσία.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφόσον οι Σκοπιανοί θέτουν το θέμα σε δημοψήφισμα αποτελεί λόγο να το θέσουμε και να αποφασίσει ο λαός. Δηλαδή ο λαός των Σκοπίων έχει περισσότερα δικαιώματα από το λαό της Ελλάδας;;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου