Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ποιες είναι οι ΣΥΡΙΖΑίες που καρέκλωσε ο Τσίπρας στον Άρειο Πάγο; Η μία αποφυλάκισε το Ρωμανό και ζητάει άδειες για Κουφοντίνα κι η άλλη έβαλε εγγύηση 150.000 στο Αγγέλου για το Βατοπέδι


Η Ειρήνη Καλού ήταν ανακρίτρια στο Βατοπέδι – Κάνουν Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την Δήμητρα Κοκοτίνη που έδωσε άδεια στον Κουφοντίνα

Το «πράσινο φως» που άναψε ως πρόεδρος του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου για να πάρει άδεια το μέλος της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας και η πειθαρχική καταδίκη του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου ήταν η «προίκα» της Δήμητρας Κοκοτίνη που την οδήγησε στη θέση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ενώ νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναδείχθηκε η Ειρήνη Καλού η οποία ήταν ανακρίτρια στο Βατοπέδι.

Για τα επόμενα χρόνια η Δικαιοσύνη θα κυριαρχείται από άρωμα γυναίκας, εάν ληφθεί υπόψη ότι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας πρόεδρος είναι για τα επόμενα 4 χρόνια η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, συμπληρώνοντας έτσι τη γυναικεία τριπλέτα στις κορυφές της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά τα βιογραφικά

Δήμητρα Κοκοτίνη

Η κυρία Κοκοτίνη γεννήθηκε το 1954 (65 ετών) στην Κοινότητα Δαμιανών Ευρυτανίας και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Φεβρουάριο του 1981,το Δεκέμβριο του 2014 προήχθη σε αρεοπαγίτη και τον Οκτώβριο του 2018 σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Για την κυρία Κοκοτίνη, οι συνάδελφοι της κάνουν λόγο για αλλαγή πολιτικού στρατοπέδου και υπενθυμίζουν ότι ήταν στην πλειοψηφία της καταδικαστικής πειθαρχικής απόφασης του εισαγγελέα Ισιδώρου Ντογιάκου (του αποδόθηκε απρεπής συμπεριφορά γιατί «προσέβαλε το κύρος της Δικαιοσύνης και της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου») με την οποία του επιβλήθηκε πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές 40 ημερών.

Ακόμη, ήταν πρόεδρος του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου που πριν από λίγες μέρες αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου που δεν ενέκρινε την 7η κατά σειρά άδεια στον πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ακόμη, συμμετείχε στην υπόθεση του Νίκου Ρωμανού, όπου ο Άρειος Πάγος δέχθηκε ελαφρυντικά, μειώθηκε η ποινή του και αποφυλακίζεται, ενώ το 2016 ήταν εισηγήτρια στην υπόθεση της ΑΓΕΤ Ηρακλής και είχε ταχθεί υπέρ των εργαζομένων στην τσιμεντοβιομηχανία.

Ειρήνη Καλού

Η Ειρήνη Καλού γεννήθηκε το 1954 (65 ετών) στην Ηλιούπολη Αττικής και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το Φεβρουάριο του 1981, προήχθη στη θέση του αρεοπαγίτη τον Ιανουάριο του 2014και στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου τον Οκτώβριο του 2018.

Η κυρία Καλού ήταν ανακρίτρια στο Βατοπέδι και είχε απορρίψει το αίτημα αποφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου, ενώ είχε βάλει τεράστια εγγύηση στον Ιωάννη Αγγέλου για την ίδια υπόθεση.

Ακόμη, η κυρία Καλού είχε ταχθεί υπερ της αθώωσης του Μίμη Ανδρουλάκη για το γνωστό βιβλίο του υπό τον τίτλο «Μν».

Το 2017 ήταν στην πλειοψηφία της απόφασης του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής που είχε εκδοθεί κατά των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου