του Κωτάντζη Κων/νου
Υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία ακόμα αρκετοί που υποστηρίζουν ότι για να σωθεί η χώρα χρειάζεται να επανέλθει η διακυβέρνηση Τσίπρα στην εξουσία.
Σεβαστό το δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι θέλει. Ακόμα και να αναστενάζει με επική νοσταλγία: «Αχ, και να είχαμε σήμερα Σύριζα για κυβέρνηση!», όπως συνέβη με κάποιον πολίτη που ενέπνευσε για το συγκεκριμένο άρθρο.
Ακούγοντας αυτή την ευχή κάποιος, αυτομάτως, πλημμυρίζεται από διάφορα ερωτήματα και κυρίως με το πως θα μπορούσε να νοσταλγήσει κάποιος τον Σύριζα θυμούμενος το τι έπραττε ως
κυβέρνηση σε κρίσιμα θέματα που εξακολουθούν να είναι τρέχοντα, αλλά και σε τι σχολιασμούς προβαίνει για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.Ξεκινώντας κανείς από την υγειονομική κρίση λόγω κοροναϊού, θα ακούσει τον ίδιο τον πρόεδρο του Σύριζα να αναφέρει ότι: «Δέχομαι το ρίσκο να κολλήσουν κάποιοι κορωνοϊό στα συλλαλητήρια».
Σε ανάλογο πνεύμα, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κ. Πολάκης δήλωσε για το εμβόλιο κατά του κοροναϊού: «εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια..».
Από την άλλη πάλι, έρχεται ο κ. Ε. Τσακαλώτος για να τονίσει ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν μπορεί το φάρμακο να αντικαταστήσει τον εμβολιασμό».
Δηλαδή, «ναι» στον εμβολιασμό, «ναι» στις θεωρίες συνωμοσίας κατά του εμβολίου παρόλο που είναι επίτευγμα της επιστήμης, «ναι» και στα συλλαλητήρια όπου αποδεδειγμένα γίνεται ραγδαία διασπορά του επικίνδυνου ιού.
Στην καταστροφή που ακολούθησε με τις μεγαπυρκαγιές και τις άλλες εκατοντάδες μικρότερες σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας είπε δημόσια ότι: «Θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου, σε όλους τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Και κυρίως στους εθελοντές, σε αυτούς που αγνόησαν τις εντολές να απομακρυνθούν, πολλές φορές και με κίνδυνο της ζωής τους, για να σώσουν ό,τι μπορούσε να σωθεί, για να σώσουν περιουσίες, ανθρώπινες ζωές, ζώα».
Στην ουσία συγχαίρει μόνο την ανυπακοή στο κάλεσμα για απομάκρυνση, ενώ οι «ανθρώπινες ζωές» στην πραγματικότητα αναφέρονται παραπλανητικά αφού άνθρωποι του Σύριζα κατηγορούν ότι «έγινε υπερχρήση του 112», όταν τα διεθνή μέσα επισημαίνουν ότι χάρη στη χρήση του 112 δεν είχαμε κανένα θύμα από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Δηλαδή, η αγωνία των κρατικών υπηρεσιών να προβαίνουν σε εκκενώσεις περιοχών θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την αποφυγή θανάτου από τις πυρκαγιές, και σε δεύτερη την ιδιωτική περιουσία, ήταν λάθος.
Ο συστημικός τρόπος σκέψης της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπολογίζει, λόγω ιδεολογίας, την ατομική ύπαρξη του ανθρώπου. Αντιλαμβάνεται την πολιτική, ως εργαλείο διαχείρισης μιας μάζας χωρισμένης σε φίλιες και μη φίλιες κοινωνικές ομάδες και βάσει αυτών των δυο προσήμων τις διαχειρίζεται.
Ενδεχόμενοι νεκροί στις πυρκαγιές θα τους ήταν ασήμαντοι ως άτομα, αλλά ως ομαδοποποιημένη κατάσταση “νεκροί πολίτες επί κυβέρνησης Μητσοτάκη”, θα ήταν το τέλειο πολιτικό εργαλείο για να ασκήσουν δυναμική αντιπολίτευση και φυσικά, να κλείσουν το θέμα των κατηγοριών εναντίον τους για την τραγωδία στο Μάτι.
Στο θέμα της Μετανάστευσης και του Προσφυγικού, δεν χρειάζεται φαντασία για το τι θα συνέβαινε, αν υπήρχε κυβέρνηση Σύριζα σήμερα.
Μια έμμεση γεύση δίνει άρθρο στον ιστότοπο της ΕΦ.ΣΥΝ με τίτλο «Επενδύει στη βαρβαρότητα ο Μηταράκης», όπου ασκείται δριμεία κριτική στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη αναφορικά με τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.
Ποιος όμως λογικός άνθρωπος θα φανταζόταν οτι η κριτική γίνεται επειδή ο κ. Μηταράκης διαβεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες πως η Ελλάδα δεν θα είναι πύλη εισόδου για ένα νέο κύμα προσφύγων και υπενθυμίζοντας ότι πριν 2 μήνες, η Ελλάδα αναγνώρισε την Τουρκία ως ασφαλή τρίτη χώρα για αιτούντες διεθνούς προστασίας με καταγωγή από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σομαλία.
Και όμως, το άρθρο επιτίθεται στον κ. Μηταράκη επειδή δεν αναλαμβάνει να ανοίξει τις ελληνικές πύλες στους Αφγανούς πρόσφυγες αφού συνεχίζει να χαρακτηρίζει την Τουρκία ως ασφαλή χώρα για πρόσφυγες και μετανάστες.
Μάλιστα, αναφέρει και τις δηλώσεις του υπουργού την προηγούμενη εβδομάδα όπου σημείωνε ότι αν πάγωνε η Ελλάδα τις απελάσεις Αφγανών «θα έστελνε το λάθος μήνυμα, καθώς θα οδηγούσε περισσότερους ανθρώπους να προσπαθήσουν να φύγουν και να έρθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Η κριτική αυτή έρχεται να συμπληρώσει την επίσημη δήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δεχτεί ότι η Τουρκία αποτελεί ασφαλής τρίτης χώρα και να ομολογήσει πως «κάτι που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί να πράξει, παρά τις πιέσεις που δεχόταν για το αντίθετο».
Επιπλέον πολλές φωνές από τον Σύριζα ισχυρίζονται τις τελευταίες μέρες, όχι επί κάποιας νομικής βάσης αλλά επειδή έτσι τους αρέσει, πως όσοι έρχονται τώρα από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες. Τα ίδια δηλαδή που έλεγαν και πριν αναγνωριστεί η Τουρκία ασφαλής χώρα.
Συνεπώς, οι Αφγανοί για την αξιωματική αντιπολίτευση, θα θεωρούνται πάντα πρόσφυγες οπότε δεν χρειάζεται να είναι κανείς μάντης για να προβλέψει πως θα ήταν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα σε σχέση με τις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών και φυσικά πως θα είχε εξελιχθεί η υβριδική επίθεση της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας με τους παράνομους μετανάστες στον Έβρο.
Εν κατακλείδι, αν σήμερα ζούσαμε εκ νέου το έπος του Σύριζα εκτός από τις υποσχέσεις Τσίπρα: «Τη δεύτερη φορά να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας», και τις απειλές Πολάκη: «Τρέμει το κατωσάγονό σας ….Την άλλη φορά θα είναι αλλιώς», τι ακριβώς θα γινόταν με τις κρίσεις σε Έβρο, Μεταναστευτικό, κορονοϊό και με τις πυρκαγιές; Οι δηλώσεις, προφανώς, μιλούν από μόνες τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου