Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Ούτε μια συγγνώμη για το «άταφο κορίτσι», από τον Σύριζα;

Πριν από δώδεκα μήνες η ιστορία των εγκλωβισμένων μεταναστών σε μια νησίδα έξω από τον φράχτη του Έβρου, είχε σταθεί αφορμή για να στηθεί ένα αντικυβερνητικό και ανθελληνικό σενάριο, που παρόμοιο του δεν θυμάμαι. Ένα σενάριο που είχε υιοθετήσει πλήρως και ο Σύριζα στα πλαίσια της τοξικής και εχθροπαθούς προπαγάνδας του. 

Το σενάριο στηρίχθηκε στο παραμύθι του θανάτου ενός κοριτσιού από το δάγκωμα ενός σκορπιού και της προσπάθειας της μητέρας του να αποφύγει την αποσύνθεση του άψυχου σώματος, κρατώντας βυθισμένο το νεκρό παιδί της μέσα στα νερά του Έβρου. Ένα συνονθύλευμα από εκπροσώπους ΜΚΟ, από δημοσιογράφους, από διασώστες των προσφύγων και από δημοσιολογούντες του διαδικτύου, σήκωσαν το θέμα ψηλά προκαλώντας συγκίνηση, αγανάκτηση, θυμό και ένταση. Είχαν δώσει μάλιστα και όνομα στο νεκρό κορίτσι. Το είχαν ονομάσει Μαρία, εκμεταλλευόμενοι την εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Δεν χρειάστηκε πολύ για να εξελιχθεί όλο αυτό το σενάριο σε μια καλπάζουσα δυσφήμηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο εξωτερικό και της Ελλάδας στο εξωτερικό. 

Μετά από μερικούς μήνες το περιοδικό Spiegel, που είχε δημοσιεύσει εκτενή ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα της «άταφης Μαρίας» απέσυρε τα δημοσιεύματα στην αρχή προσωρινά και ακολούθως οριστικά. Και αυτό διότι δεν είχε καταστεί δυνατόν να πιστοποιηθούν τα εμφανιζόμενα σαν γεγονότα. Ίσα ίσα που είχε αποκαλυφθεί και ο συντονιστικός ρόλος μιας Γερμανίδας τουρκικής καταγωγής, στην όλη ψευδή ιστορία. Το ευφάνταστο σενάριο είχε καταλήξει σε φιάσκο.

Έχουν περάσει 12 μήνες από τότε. Από το κύκλωμα των ανθρώπων που συνέγραψαν το σενάριο, δεν περιμέναμε την παραμικρή συγγνώμη. Κάποιοι από αυτούς βιοπορίζονται από τις ΜΚΟ. Κάποιοι άλλοι κτίζουν την εικόνα τους  μέσα από την ανάμιξη τους σε παρόμοιες ιστορίες. Κάποιοι άλλοι ζουν για τον αριθμό των “likes” που συγκεντρώνουν και για την κοινωνική παρέμβαση που νομίζουν πως επιτυγχάνουν.

Όμως από τον Σύριζα;

Από τον Σύριζα περιμέναμε να ακούσουμε μια συγγνώμη. Διότι ο πρώην πρόεδρος του Σύριζα συνέχισε να καταγγέλλει και να συκοφαντεί την κυβέρνηση ακόμα και μετά από την παραδοχή του λάθους από το Spiegel. Μέχρι και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε δυσφημήσει την Ελλάδα ο Σύριζα. Μήπως περιμένουμε πολλά από ένα κόμμα που έχει κάνει παντιέρα του το ψέμα;  

Προς τιμήν τους, οι υποψήφιοι αρχηγοί του Σύριζα Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν είχαν ενστερνιστεί ούτε υιοθετήσει, το τοξικό σενάριο της άταφης Μαρίας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου