Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Με τον Σαμαρά και τον Λοβέρδο. Να βγουν οι κουκούλες!

 Σάκης Μουμτζής

Πριν από λίγες ημέρες, σε μια αποστροφή του λόγου του, ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος αποκάλυψε πως διαγραμμένος βουλευτής του κόμματός του, δικηγόρος, εισέπραξε για λογαριασμό των πελατών του από το Αμερικανικό Δημόσιο 30 εκατομμύρια δολάρια για τις πληροφορίες που έδωσαν για το πώς λειτουργούσε η εταιρεία Νοβάρτις στις ΗΠΑ. Οι πελάτες του φέρεται να είναι και οι εγχώριοι προστατευόμενοι μάρτυρες. Αν αποδειχθεί η αποκάλυψη του κ. Βελόπουλου, τότε αυτοί έχουν παραβεί τη διάταξη του σχετικού νόμου που λέει ότι οι μάρτυρες για να τύχουν προστασίας δε θα πρέπει να έχουν οικονομικά οφέλη για τα όσα αποκαλύπτουν.

Θα περίμενα πως μετά τα όσα κατήγγειλε ο κ. Βελόπουλος, πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, να εγείρει το ζήτημα κατά πόσον μπορούν ακόμα να προστατεύονται οι συγκεκριμένοι μάρτυρες και αυτό διότι και δικά του πρωτοκλασάτα στελέχη είχαν μπει στο στόχαστρο των σκευωριών. Αντ΄αυτού, νεκρική σιγή. Σα να μην είπε τίποτα ο Κυριάκος Βελόπουλος. Καταλαβαίνω τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της δεξιάς συνιστώσας. Είναι σιωπή ενοχής. Αλλά του ΠΑΣΟΚ;

Οι μόνοι που σήκωσαν το θέμα ήταν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ανδρέα Λοβέρδο που ζήτησαν και επισήμως να αρθεί η προστασία των μαρτύρων.

Αυτή τη δυνατότητα την παρέχει ο νόμος 5090/2024, ο επονομαζόμενος νόμος Γιώργου Φλωρίδη, που τροποποίησε το άρθρο 218 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στην παράγραφο 7. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στον αρμόδιο εισαγγελέα να εξετάζει διαρκώς «την προσφορότητα και αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας» και αναλόγως να κρίνει αν θα πρέπει αυτά τα μέτρα να τροποποιηθούν ή να ανακληθούν, εφ΄όσον κατά την κρίση του «έχουν διαφοροποιηθεί ή εκλείψει οι λόγοι επιβολής τους».

Έτσι, δύνανται τα θύματα της σκευωρίας Νοβάρτις να ζητήσουν την τιμωρία όσων ψευδομαρτύρησαν.

Να υπενθυμίσω ένα ενδιαφέρον περιστατικό από τα παλιά. Όταν κατέθεσαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η κυρία Μαραγγέλη και ο κ. Δεσταμπασίδης, προέβησαν σε τρεις άκρως ενδιαφέρουσες παραδοχές:

1.Δεν υπέπεσε στην αντίληψή τους καμιά αξιόποινη πράξη πολιτικού προσώπου

2.Δεν είναι αυτοί οι προστατευόμενοι μάρτυρες

3.Δεν έχουν καμιά σχέση με το και οικονομικά ανταλλάγματα.

Τούτων δοθέντων, οι μόνοι μάρτυρες κατηγορίας ήταν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Ήταν τόσο κατηγορηματικοί στην κατάθεσή τους οι δύο προαναφερθέντες μάρτυρες που δημιουργήθηκαν ερωτηματικά τότε μήπως οι «προστατευόμενοι μάρτυρες» δεν υπήρχαν και ήταν μια επινόηση των σκευωρών.

Σήμερα, και με τα όσα αποκάλυψε ο κ. Βελόπουλος και με την τροποποίηση του σχετικού άρθρου του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ελπίζω να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης ώστε να πάψουν να μιλούν ακόμα και τώρα τα φερέφωνα των σκευωρών για τροχήλατες βαλίτσες στο Μαξίμου.

Και κάποιοι εκ των θυμάτων ας είναι πιο προσεκτικοί στις καινούργιες παρέες τους. Κατά τα άλλα, δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και στον Ανδρέα Λοβέρδο. Να τους πάνε όλους μέχρι τέλους!

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου