Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Γιατρός στη Μυτιλήνη συνταγογραφούσε μόνο ξημερώματα, χιλιάδες φάρμακα σε κόρη και σύζυγο - Της τηλεφώνησε ο Άδωνις

 giatros-syntages-mak1

Οι 10 πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις γιατρών που υπερσυνταγογραφούσαν - Είχε γράψει στην 15χρονη κόρη της τρεις στατίνες - Ο υπουργός Υγείας της είπε «είμαι 53 και παίρνω μόνο μία»

Μία πλειάδα περιστατικών που αφορούσαν σε γιατρούς οι οποίοι υπερσυνταγογραφούσαν αποκαλύφθηκαν σήμερα από τον υπουργό Υγείας.

Οι πιο χαρακτηριστικές ήταν αυτή με γιατρό στον οποίο επεβλήθη πρόστιμο 800.000 ευρώ γιατί χρησιμοποιούσε τον ΑΜΚΑ της μητέρας του για να γράφει χιλιάδες αντιψυχωσικά φάρμακα και σε γυναίκα γιατρό στη Μυτιλήνη η οποία συνταγογραφούσε μόνο το ξημέρωμα στον άνδρα και την κόρη της, αναγκάζοντας μάλιστα τον Άδωνι Γεωργιάδη να την καλέσει ο ίδιος.

Αναφορικά με την περίπτωση στη Μυτιλήνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Γεωργιάδης αποκάλυψε πως ακολουθούσε την ιδιαίτερη τακτική να συνταγογραφεί μόνο βραδυνές ώρες μεταξύ 21:00 και 4:00 το πρωί. Η ίδια είχε «γράψει» συνολικά 705 σκευάσματα και 1.818 τεμάχια στον άνδρα της, τις δύο κόρες τους και τον εαυτό της. Μάλιστα με αυτή την  περίπτωση ασχολήθηκε προσωπικά ο κ. Γεωργιάδης αφού όπως είπε την κάλεσε ο ίδιος στο τηλεφωνο, αφού του έκανε εντύπωση πως είχε γράψει στην 15χρονη κόρη της 3 διαφορετικές στατίνες.

«Της είπα είμαι 53 ετών και παίρνω μια στατίνη, μου είπε ότι έχει πολύ σπάνια πάθηση αλλά δεν θα ξαναγίνει. Η ίδια είχε γράψει φάρμακα σε αλλοδαπό τεχνικό που είχε έρθει για συναυλία στο νησί και πρέπει να έφυγε με 1.000 τεμάχια», αποκάλυψε ο κ. Γεωργιάδης.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε αναφερθεί στην περίπτωση γιατρού στον οποίον επεβλήθη πρόστιμο 800.000 ευρώ γιατί έγραψε χιλιάδες αντιψυχωσικά φάρμακα μόνο σε έναν μήνα χρησιμοποιώντας το ΑΜΚΑ της μητέρας του«Ο γιατρός αυτός με το πρόστιμο των 800.000 ευρώ είχε εξαφανιστεί και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τον καταλογισμό γιατί γνώριζε ότι δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στην συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο υπουργείο Υγείας, μίλησε εκτενώς για τις περιπτώσεις γιατρών που υπερσυνταγογραφούσαν.  «Εντοπίσαμε 100 γιατρούς οι οποίοι το πρώτο 8μηνο του 2024 έγραψαν 250 έως 422 διαφορετικά φάρμακα ανά ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι ο κάθε ασθενής από αυτούς τους ασθενείς έπαιρνε από 250 έως 1.600 τεμάχια φαρμάκων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Μιλώντας σχετικά ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τις 10 πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που εντοπίστηκαν μόνο για το πρώτο 8μηνο του 2024:

- Παθολόγος στη Γλυφάδα έγραψε 221 σκευάσματα με 1.121 τεμάχια στη μητέρα της και όλα εκτελέστηκαν στο ίδιο φαρμακείο.

- Παθολόγος σε κέντρο Υγείας στη Μυτιλήνη που συνταγογραφούσε μόνο βραδινές ώρες από τις 9 το βράδυ έως τις 4 το πρωί, έγραψε 705 σκευάσματα και 1.818 τεμάχια στον άνδρα της, τις δύο κόρες τους και τον εαυτό της.

- Καρδιολόγος στη Νέα Μηχανιώνα εγραψε σε δύο αλλοδαπούς 500 σκευάσματα και 925 τεμάχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου