Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Το άδοξο τέλος της Ρωμαϊκής Τριανδρίας

Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου
Το 60 π.Χ., γράφει η Ιστορία, συγκροτείται στη Ρώμη η λεγόμενη Πρώτη Τριανδρία στη Ρώμη από τους Πομπήιο, Ιούλιο Καίσαρα και τον Κράσσο.
Αυτοί, συμμαχούντες, αποτέλεσαν «ήταν οι τρεις ισχυρότεροι άνδρες της Ρώμης».
Για να δούμε την τύχη αυτών των ισχυρών εξουσιαστών:
Το 53 π.Χ. ο Κράσσος σκοτώνεται σε εκστρατεία, ενώ ανάμεσα στους δύο άλλους εκδηλώθηκε αντιπαλότητα. Ο Πομπήιος δολοφονείται σε λίγα χρόνια στην Αίγυπτο και τον ακολουθεί δολοφονημένος ο Καίσαρ το 44 π.Χ. από τον Βρούτο.
Τουλάχιστον αυτοί πολέμησαν και αλληλοπολεμήθηκαν στα
πεδία των μαχών, αλλά ωστόσο άφησαν το εγκόσμια άδοξα ως προς την τύχη της τριανδρίας τους (βλ. Θ. Παπαγγελή: «Η Ρώμη και ο κόσμος της» - εκδ. «Το Βήμα» - Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία, Αθήνα 2013, σελ. 226-227).
Γιατί καταγράφω αυτό το ιστορικό γεγονός; Γιατί συνειρμικά σκέφθηκα: Ποια θα είναι η τύχη της σημερινής ελληνικής(;) τριανδρίας: Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη που συνεργούν στον ανασκολοπισμό του «κυρίαρχου» λαού με εντολές της Τρόικα;
Για να δούμε τι τέξεται η γκαστρωμένη ιστορία!
Θα έχουμε παραλλήλους βίους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου