Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Το κακέκτυπο του Ανδρέα αποτίει φόρο τιμής στο ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία. Έκανε προεκλογική ομιλία χωρίς να έχουμε στον ορίζοντα εκλογές. Και ακόμη μια φορά η καρικατούρα του Ανδρέα Παπανδρέου, εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Σαμαρά με τσιτάτα και συνθήματα παλαιών εποχών. Ζήτησε δε από τον κ. Σαμαρά να φύγει αλλά πρώτα να αφήσει τα ασημικά γιατί ανήκουν στον ελληνικό λαό.

Οι εκφράσεις που του έγραψε η πασοκική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή όλοι οι στενοί συνεργάτες του Ακη, έμοιαζαν πολύ με το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 αλλά χωρίς τον κόσμο εκείνης της εποχής. «Φτάνει πια! Ο λαός μίλησε. Η πλατεία Συντάγματος στέλνει μήνυμα ανατροπής», είπε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας οξύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, όχι μόνο για το θέμα που ανέκυψε με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και για την γενικότερη πολιτική τους και ζήτησε «να μιλήσει ο λαός», ενώ υπογράμμισε ότι απόψε στο Σύνταγμα υπογράφει με το λαό «δεσμευτικό συμβόλαιο».

Ο κ. Τσίπρας απευθύνθηκε και στην γερμανίδα Καγκελάριο Α. Μέρκελ που εξέφρασε την στήριξή της στον πρωθυπουργό, λέγοντας «κυρία Μέρκελ, δυστυχώς, ο εκλεκτός σας τελείωσε. Δεν είναι σε θέση πια ούτε να κυβερνήσει, ούτε να φοβίσει, ούτε να μεταρρυθμίσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κ. Μέρκελ να σταματήσει «τους εκβιασμούς, την τρομοκρατία, τις παρεμβάσεις στα εσωτερικά μιας κυρίαρχης χώρας» γιατί όπως είπε, «η Ελλάδα δεν θα γίνει αποικία σας». Αλλά σήμερα, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «η πρώτη και καλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος είναι να φύγει η σημερινή κυβέρνηση της καταστροφής. Η κυβέρνηση που υπονομεύει τη δημοκρατία. Να απαλλαγεί ο τόπος από την ακροδεξιά βαρβαρότητα. Η καλύτερη μεταρρύθμιση είναι η να δοθεί ο λόγος στο λαό».

Ο κ. Σαμαράς, με το λόγο, τις απόψεις και τις πρακτικές του, όπως αυτή στην ΕΡΤ, απειλεί σοβαρά τη Δημοκρατία, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι και καθήκον όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά κάθε δημοκράτη, να αντισταθεί και να αντιταχθεί σε αυτή την επέλαση των φαντασμάτων του εμφυλίου.

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή σε μεγάλα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πλατεία Συντάγματος και έβαλαν το στίγμα τους στην πορεία της χώρας, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην εξέγερση του 1843 όταν ο εξεγερμένος λαός διεκδίκησε Σύνταγμα, στον Δεκέμβρη του ΄44, «όταν ο λαός μας αντιστάθηκε στον κατακτητή και διεκδίκησε τη λευτεριά» και στον Ιούλη του ΄65, όταν «ο λαός μας αντιστάθηκε στο παλάτι και διεκδίκησε τη δημοκρατία», αλλά και στις μεγάλες συγκεντρώσεις της μεταπολίτευσης μέχρι και τον Οκτώβρη του 1981. Είπατε τίποτε; Δίνει τα διαπιστευτήριά του στο πεθαμένο Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ αφού το ακροατήριό του τέτοιο ήταν και είναι.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το κόμμα του θα τα καταφέρει, δεσμεύθηκε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για τη νέα «σεισάχθεια». Τη διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχειας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου.

Επίσης, δεσμεύθηκε για την ανακούφιση από φορολογία και χρέη προς το κράτος, αλλά και ότι δεν θα υπάρξει καμία νέα φορολογική υποχρέωση και κανένα χαράτσι για οικογένειες χωρίς εισόδημα καθώς και για απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.

Άνετα θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο σύντροφος Αλέξης θα φωνάξει εύκολα: «Δραγασάκη δώστα όλα» ώστε να αποτίσει φόρο τιμής στο ΠΑΣΟΚ.


http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου