Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΔΝΤ: Αν πάτε σε εκλογές, ξεχάστε τα λεφτά!

Ανησυχία και εκνευρισμό φαίνεται πως προκαλούν στους δανειστές οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και κυρίως τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών. Απειλεί με διακοπή της χρηματοδότησης το ΔΝΤ...

Το είπε ξεκάθαρα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, σε γραπτή δήλωσή του, αν η αξιολόγηση τελειώσει στην ώρα της, έχει καλώς. Αν η χώρα πάει σε εκλογές, αντίο χρηματοδότηση…

«Υπάρχει μια συνεχής αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η αποστολή που ολοκληρώθηκε χθες, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Οι συζητήσεις πολιτικής έχουν διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Προτεραιότητα για τις ελληνικές αρχές παραμένει να υλοποιήσουν άμεσα το πρόγραμμα. Εάν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Την ίδια ώρα, στις Βρυξέλλες, οι Ευρωπαίοι πιάστηκαν στον… ύπνο. Το Eurogroup ήταν σε εξέλιξη όταν στην Αθήνα «τα έσπασαν» οι πολιτικοί αρχηγοί. Όταν η συνεδρίαση τελείωσε και… έφτασαν τα μαντάτα, ο αρμόδιος για την Οικονομία Επίτροπος, Όλι Ρεν ζήτησε από τους Έλληνες πολιτικούς να φανούν υπεύθυνοι.

«Κάνω έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των Ελλήνων πολιτικών ηγετών για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Ρεν.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χαρακτήρισε την Ελλάδα περίπλοκη κατάσταση και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Δεν αποκλείεται να ζητηθούν μάλιστα εξηγήσεις από τον Έλληνα υπουργό, Γιάννη Στουρνάρα, στην αυριανή σύνοδο του Ecofin.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου