Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Χρυσή Αυγή: «Ο εθνικοσοσιαλισμός είναι ένα κίνημα της Αριστεράς»."Είμαστε αριστεροί γιατί είμαστε επαναστάτες" έλεγαν

Magnify ImageΌταν η οργάνωση έκανε το πολιτικό «coming out» της. «Ο εθνικο σοσιαλισμός είναι ένα κίνημα της αριστεράς», είναι ο τίτλος μπροσούρας που κυκλοφόρησε τη δεκαετία του 1990 η Χρυσή Αυγή. Το κείμενο που δημοσιεύει το citypaper.gr υπογράφει κάποιος «Χρήστος Αλεξάνδρου» και σε αυτό ο συγγραφέας διακηρύσσει:    «Διεκδικούμε τον τίτλο του αριστερού! Και είμαστε αριστεροί γιατί είμαστε εναντία στην κατεστημένη τάξη είτε αυτή εμφανίζεται ως καπιταλισμός, είτε εμφανίζεται ως Μαρξισμός! Είμαστε αριστεροί γιατί είμαστε επαναστάτες!»   «Το πολιτικό δοκίμιο είναι μετάφραση του πρωτότυπου κειμένου του Povl Rus Knudsen...
και έχει όλα τα μεταφυσικά κι ανορθολογικά στοχεία του προναζιστικού γερμανικού ρομαντισμού», αναφέρει το σάιτ.   Εκτός των άλλων στο κείμενο γίνεται αναφορά και στην μεθοδικότητα κι οργανωτική αποτελεσματικότητα των κομμουνιστικών κι αριστερών κόμματων: «Είναι συνηθισμένο να ισχυριζόμαστε ότι οι Μαρξιστικές οργανώσεις αποτελούνται από ανθρώπινα σκουπίδια. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι αλήθεια για τους οπαδούς ορισμένων ομάδων, αλλά ο σκληρός πυρήνας των σοβαρών Μαρξιστικών οργανώσεων, οργανώνεται σε σχήματα που είναι σίγουρο ότι εξασφαλίζουν ποιότητα και αφοσίωση. Τα μέλη πολύ συχνά υποχρεούνται σε συνδρομή και απαιτείται από αυτούς ν’ αφιερώνουν έναν ορισμένο αριθμό βραδιών κάθε εβδομάδα στην ιδεολογική εκπαίδευση και σε πρακτικές δραστηριότητες.»    «Η ιδέα πίσω από τον εθνικοσοσιαλισμό υπερβαίνει και το Χίτλερ και τον ίδιο τον εθνικοσοσιαλισμό. Ο Χίτλερ την εφάρμοσε σε παλαιότερο χρόνο και τόπο, εμείς πρέπει να τον εφαρμόσουμε στο δικό μας», αναφέρεται σε άλλο σημείο.   Ιδιαίτερα τονίζεται ο διαχωρισμός του εθνικοσοσιαλισμού τόσο από το δυτικό καπιταλισμό όσο και από τον ανατολικό κομμουνισμό:   «Το που βρίσκονται οι εθνικοσοσιαλιστές σ αυτό το φάσμα είναι αρκετά καθαρό: Είμαστε αριστεροί – μην έχετε καμιά αμφιβολία γι αυτό. Εμείς δεν θέλουμε να διατηρήσουμε το σημερινό σύστημα, ούτε ολόκληρο, ούτε μέρος του… Εμείς οι εθνικοσοσιαλιστές θέλουμε την πλέον ριζική αλλαγή: θέλουμε την πλήρη ανατροπή της παλιάς τάξης!».   Μερικά αποσπάσματα:     


Magnify Image
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου