Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Οι αιθεροβάμονες συγκυβερνήτες

Γράφει ο
Τάσος Παπαδόπουλος
Πετάει – πετάει ο Τσίπρας… Πετάει – πετάει ο Καμμένος… Γενικώς οι συγκυβερνήτες το έχουν ρίξει στις πτήσεις… Ο πρώτος έκανε μια βόλτα αρχικά στο Αιγαίο με F-16 μιμούμενος τον Κώστ. Μητσοτάκη και την επομένη αναχώρησε στις ΗΠΑ, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τραμπ, και ο δεύτερος πήγε στη μακρινή Βραζιλία, και εν συνεχεία θα πάει στη Ν. Κορέα και στην Ιαπωνία.
Το ταξίδι Τσίπρα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με δεδομένη την κακή σχέση που υπάρχει αυτή την περίοδο, ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Άγκυρα. Το κατά πόσο θα αξιοποιηθεί από ελληνικής πλευράς, είναι κάτι που θα το δούμε και θα το κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.
Όμως το ταξιδάκι του Π. Καμμένου σε Νότιο Αμερική και Νοτιοανατολική Ασία γεννά εύλογες απορίες και ερωτηματικά. Για πιο λόγο ο υπουργός Άμυνας κάνει αυτά τα πολυέξοδα μακρινά
ταξίδια; Μήπως για να συνάψει σύμφωνα αμυντικής συνεργασίας με τις χώρες της άλλης άκρης του ημισφαιρίου;
Αστεία πράγματα. Από τους Βραζιλιάνους αγοράστηκαν στο παρελθόν τρία αεροπλάνα επιτήρησης Embraer, για τα οποία υπάρχουν πολλές απορίες και ερωτηματικά και έτερον ουδέν. Μηδενικές είναι και οι σχέσεις σε αμυντικό επίπεδο με την Ιαπωνία και την Ν. Κορέα.
Εκτός αν ο Π. Καμμένος πεταχτεί στην Β. Κορέα, δίπλα είναι άλλωστε, προκειμένου να δώσει στον Κιμ τους χαιρετισμούς του Τσίπρα και να επιθεωρήσει τους βαλλιστικούς πυραύλους με τις πυρηνικές κεφαλές του Βορειοκορεάτη δικτάτορα.
Του ταξιδιού Καμμένου στις χώρες αυτές, προηγήθηκε ένα άλλο ταξίδι του υπευθύνου των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προκειμένου να προετοιμασθεί η επίσκεψη του  κ. υπουργού.
Το νοικοκυρεμένο κράτος, που αναζητείται εδώ και πολλά χρόνια παραμένει ζητούμενο μια και οι πονηροί πολιτευτές αυξάνουν τα έξοδα της καλοπέρασής τους και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν, σπαταλούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ, για βραχύβιες συμβάσεις προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια με την πλασματική μείωση της ανεργίας, που συνοδεύεται από τις στρατιές των νέων επιστημόνων που αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό.
Και για του λόγου το αληθές από τους νέους γιατρούς, που βγαίνουν στην αγορά εργασίας, το 50% ναι παρακαλώ το 50% ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να εργασθεί στο εξωτερικό.
Από τα νοσοκομεία λείπουν γιατροί, κι εμείς τους διώχνουμε από την Πατρίδα τους. Κι επειδή μπορεί ο κ. Facebook του υπουργείου Υγείας να βρει κι εδώ τους «φακ» news, τον πληροφορούμε ότι στο ένα και μοναδικό πνευμονολογικό νοσοκομείο που εφημέρευε την περασμένη Δευτέρα, το «Σωτηρία», η αναμονή ήταν εννέα ώρες.
Όχι γιατί οι γιατροί δεν έκαναν καλά την δουλειά τους, αλλά γιατί δεν επαρκούσαν, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, να καλύψουν την αθρόα προσέλευση επειγόντων περιστατικών. Και όσοι ήταν όρθιοι έπρεπε να περιμένουν, γιατί έπρεπε να προηγηθούν τα φορεία, τα καροτσάκια και οι … κρατούμενοι.
Το απορυθμισμένο κράτος λειτουργεί με τον αυτόματο πιλότο μια και οι υπουργοί ταξιδεύουν, σε τόπους μακρινούς κι ονειρεμένους. Που θα βρουν ποτέ άλλοτε τέτοια ευκαιρία.
Μας υπόσχονται φύκια για μεταξωτές κορδέλες με νέα ψέματα, όπως αυτό την εξόδου από τα μνημόνια και την εποπτεία, παραλείποντας να μας πουν ότι η εποπτεία και μάλιστα αυξημένη θα παραμείνει και τα μνημόνια που λήγουν πρακτικά, σημαίνουν έξοδο στις αγορές για δανεισμό, με επιτόκια υπερδιπλάσια από αυτά που μας δανείζουν σήμερα οι «τοκογλύφοι», κατά τα άλλα εταίροι μας στην ευρωζώνη.
Σφυρίζουν κλέφτικα για τα μέτρα που έχουν ήδη νομοθετήσει πέρα από την θητεία της παρούσας κυβέρνησης, που αφορούν νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου και της προσωπικής διαφοράς. Και βεβαίως το έγκλημα που διέπραξαν, εκχωρώντας το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δημοσίου στους δανειστές μας, για τα επόμενα 99 χρόνια.
Η χώρα θα βρισκόταν σε κατάσταση λοιμού, αν δεν υπήρχε η προσπάθεια ενός τηλεοπτικού σταθμού, του Σκάι, και των ανωνύμων πολιτών με το «Όλοι μαζί μπορούμε», καθώς και της Εκκλησίας, που έχει αναλάβει την διανομή της σακούλας ζωής για πολλούς συμπατριώτες μας. Κατά τα άλλα το ανύπαρκτο κοινωνικό κράτος που πολυδιαφημίζουν οι κρατούντες, ισοπεδώνει τους πάντες προς τα κάτω αδιακρίτως αν έχουν εισφέρει ή όχι.
Που να βρουν καιρό άλλωστε να χωρίσουν την ήρα από το στάχι. Έτσι βλέπουμε να καλύπτονται με τα κοινωνικά τιμολόγια της  ΔΕΗ από εφοπλιστές μέχρι και κάτοχοι σπιτιών χιλίων τετραγωνικών και να εμποδίζονται πλειστηριασμοί σε καράβια και βίλλες από τους λεγόμενους αλληλέγγυους. ΄
Κατά τα άλλα ετοιμάζουν νομοθετική ρύθμιση για την ινδική κάνναβη, γράφε χασισάκι, για θεραπευτικούς λόγους, αλλά και για προσωπική χρήση. Ένα επίτευγμα, που φέρει τη σφραγίδα του συμβούλου Καρανίκα ειδικού επί του στρατηγικού σχεδιασμού, του Α. Τσίπρα.
Άντε βρες άκρη σε αυτό τον τόπο, όπου όλοι πετάνε στους αιθέρες και δεν έχουν καμιά σχέση με τα γήινα και την οδυνηρή πραγματικότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου