Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤ' ΙΔΙΑΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

 Γράφει ο Υποναύαρχος Στέλιος Φενέκος
Τα όσα αποκαλύπτει ο Ερντογάν από τις συζητήσεις του με τον πρωθυπουργό της χώρας μας, πέραν του ότι δεν μπορεί να διαπιστωθεί ο βαθμός συνέπειας με τα όσα πραγματικά είπαν, είναι καταφανές ότι αποτελούν ένα από τα κόλπα του για να δεσμεύσει τον πρωθυπουργό, εκθέτοντάς τον δημόσια.
Οι λόγοι που το κάνει είναι πολλοί:
• Γιατί βρήκε ότι αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος για να διευρύνει συνεχώς τις διεκδικήσεις του, άμεσα και στο ανώτατο επίπεδο.
• Γιατί δεν τον εμπιστεύεται.
• Γιατί θέλει να προκαταλάβει την κοινή γνώμη και να τον

αναγκάσει να συμπεριφερθεί με συγκεκριμένο τρόπο.
• Γιατί θέλει να δείξει ότι ο κ. Τσίπρας είναι ελάχιστα συνεπής μεταξύ λόγων και έργων.
• Γιατί θεωρεί ότι είναι του χεριού του και δεν διστάζει να του συμπεριφέρεται ως υποτακτικού.
• Διότι έτσι διατηρεί μία εικόνα διαλλακτικότητας και δικής του αξιοπιστίας, έναντι των αναξιόπιστων Ελλήνων και του πρωθυπουργού τους.
• Γιατί δημιουργεί εντυπώσεις στο διεθνές περιβάλλον που είναι δύσκολο να αμβλυνθούν.
• Γιατί έτσι αναγκάζει τον Έλληνα πρωθυπουργό να απολογηθεί είτε να ανασκευάσει, δημιουργώντας εσωτερική πολιτική σύγκρουση στην Ελλάδα και έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς τον πρωθυπουργό.

Είναι γεγονός ότι κάθε φορά που αποκαλύπτει δημόσια κάτι από τα όσα είπαν στις συναντήσεις τους, κανείς μας δεν είναι βέβαιος για τον εάν ελέχθησαν με αυτόν τον τρόπο ή και καθόλου. Και παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε τον παμπόνηρο χαρακτήρα του Ερντογάν, εν τούτοις καταφέρνει πάντα και θέτει ζητήματα εμπιστοσύνης προς τον κ. Τσίπρα.
Η έλλειψη αντίδρασης από τον κ. Τσίπρα ενισχύει τα κόλπα Ερντογάν, αλλά ακόμη και όταν αντιδρά χλιαρά, αυτή είναι ασαφής και ελάχιστα δηλωτική και δεν ξεκαθαρίζει τα ζητήματα, αφήνοντας τεράστια περιθώρια ερμηνειών.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ: “CLEAN BREAK POLICY”
Το έχουμε πει πολλάκις και θα συνεχίσουμε να το λέμε:
Ότι έχουμε να πούμε με Ερντογάν και Τουρκία, ΔΕΝ πρέπει να γίνεται άμεσα και ανεπίσημα σε διμερές επίπεδο πρωθυπουργών.

Οι οιεσδήποτε επαφές να γίνονται:
• Διαδικαστικά και επίσημα σε κατώτερα επίπεδα.
• Επίσημα σε πολυμερές/διεθνές επίπεδο, όπου όλα καταγράφονται, και όπου έχουμε το διεθνές δίκαιο ως έρεισμα για τις θέσεις μας, ότι λέγεται είναι αδιαμφισβήτητο, καταγράφεται και κρίνεται με την δική του βαρύτητα
• Στα πλαίσια των Συνόδων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με κατάλληλη προεργασία, επίσημα στο τραπέζι της Συνόδου.

Οιαδήποτε άλλη συζήτηση σε επίπεδο πρωθυπουργών (έτσι όπως εξελίσσεται η σχέση των δύο), όχι μόνο κάνει κακό στο προφίλ του πρωθυπουργού, αλλά δημιουργεί συνεχώς νέα ζητήματα στην ατζέντα των ανοιχτών ζητημάτων με την Τουρκία, η οποία εκμεταλλεύεται τις συναντήσεις και τα διευρύνει συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου