Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

Βόρειος Ήπειρος, η διαχρονική εθνική τραγωδία!

Βόρειος Ήπειρος 2018 και η πάγια τακτική αφανισμού των γηγενών Ελλήνων είναι πια γεγονός. Ουδείς μπορεί να διαψεύσει τη συστηματική μεροληπτική στάση ολόκληρης της αλβανικής πολιτείας έναντι των Βορειοηπειρωτών....

Συχνές διακοπές ρεύματος με ή και χωρίς «αιτία», ελλιπής ή ανύπαρκτη υδροδότηση των χωριών, έμμεσος εκφοβισμός μέσω εγκάθετων πληροφοριοδοτών, Αλβανοί εθνικιστές εκπαιδευτικοί που ασκούν «εθνικό bullying» στους μαθητές και πολλά άλλα σχετικά φαινόμενα, τα οποία δεν δικαιολογούνται.
Ένας διαχρονικός και ύπουλος πόλεμος, ο οποίος κατακερματίζει αρχικά την ψυχοσύνθεση των Ελλήνων πολιτών της χώρας, έπειτα τους οδηγεί στην κόπωση και εν συνεχεία στην εγκατάλειψη του τόπου.
Παρότι η ελληνική πολιτεία εδώ και πολλά χρόνια είναι σε γνώση των όσων διαδραματίζονται στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου, διατηρεί σιγήν ιχθύος, παίζοντας άριστα το ρόλο του καλού γείτονα που στηρίζει την αδύναμη Αλβανία.
Μια άμεση επαφή με τους ντόπιους Έλληνες, θα σας πείσει πως το παράπονό τους είναι η στάση της Ελλάδος. Η οποία αφού αρχικά καλλιέργησε στη συνείδηση των πολιτών της τον όρο «Βόρειος Ήπειρος» ως εθνικιστή κορόνα, κατάφερε επιπλέον με τη στάση της να τους παρουσιάζει ως μη πραγματικούς Έλληνες. Και σαν μην έφτανε αυτό, θεώρησε πρέπον να παρέχει ένα πενιχρό οικονομικό βοήθημα, μόνον σε όσους γηραιούς διαμένουν μόνιμα στην ελλαδική επικράτεια.
Όσο για την υγεία, δεν τίθεται θέμα, μιας και τα πλησιέστερα ελληνικά νοσοκομεία, απαιτούν σωρεία εγγράφων και λοιπών αποδείξεων μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα, για να νοσηλευτεί κάποιος (πράγμα ωστόσο που εξαρτάται από το εκάστοτε νοσηλευτικό ίδρυμα). Μην ξεχνάμε και τα χρήματα που απαιτούνται για να μεταβεί ένας μέσος Βορειοηπειρώτης στην Ελλάδα.
Ως εκ τούτου ο φόβος που διαχέεται στην περιοχή, πρωτίστως έχει ως αφετηρία την ελληνική κυβερνώσα (και όχι μόνο) τάξη και δευτερευόντως τη στάση των αλβανικών αρχών, η οποία όπως διαφαίνεται, αποτελεί διαχρονικά την επίσημη πολιτική αυτής της χώρας.
Και ποιος είναι τελικά εκείνος ο Βορειοηπειρώτης που μπορεί να ζήσει, έστω και υποφερτά στο σπιτικό του;
Εδώ απαντάται το φαινόμενο απώλειας της εθνικής συνειδήσεως ή το γνωστό, ξεπερασμένο σε άλλες χώρες, σύστημα του πληροφοριοδότη των αρχών (κοινώς «χαφιές»), μέσω του οποίου κάποιοι νέοι λαμβάνουν χρηματικά πόσα.
Εν τέλει δημιουργούνται εσωτερικές τριβές στους Έλληνες και η διχόνοια είναι ο καλύτερος τρόπος για οδηγηθεί ένας τόπος στο μαρασμό.
Οι παγκόσμιες εξελίξεις και η αλόγιστη ανατροφοδότηση του ενημερωτικού κοινού με σωρεία πληροφοριών, πολλές φορές οδηγεί στην παρερμηνεία των γεγονότων. Στην περίπτωση όμως των Βορειοηπειρωτών, τα πράγματα είναι εμφανέστατα και η τραγικότητά τους συνδέεται άμεσα με την άγνοια των Ελλαδιτών…
Ο Ανταποκριτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου