Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

Der Standard: Αντιμέτωποι με τη φτώχεια οι Έλληνες της υπαίθρου


Η αυστριακή εφημερίδα Der Standard αναφέρεται σε έρευνα του Transnational Institut από το Άμστερνταμ, η οποία εστιάζει στη φτώχεια στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης και πιο συγκεκριμένα στην ολοένα και πιο δύσκολη πρόσβαση, σε βασικά είδη μεγάλου μέρους, κυρίως του ελληνικού αγροτικού πληθυσμού...
«Αυξήσεις φόρων, ιδιωτικοποιήσεις, απελευθέρωση της αγοράς. Με αυτά τα μέτρα η Ελλάδα παλεύει εδώ και χρόνια να αποφύγει τη χρεοκοπία. Μέτρα που επιβλήθηκαν από τους πιστωτές στη χώρα, η οποία από το 2008 με δυσκολία στέκεται στα πόδια της. Αυτό είχε σαρωτικές συνέπειες, όπως καταδεικνύει η έρευνα του TNI (…). Κατά συνέπεια η φτώχεια στην ύπαιθρο είναι τόσο υψηλή, που δεν εξασφαλίζεται πλέον η επαρκής πρόσβαση του πληθυσμού σε τρόφιμα. Τρόφιμα υπάρχουν μεν, ωστόσο είναι συχνά εισαγόμενα και άρα ακριβότερα για πολλούς καταναλωτές».  Όπως υπογραμμίζει η έρευνα, δέκα χρόνια μετά το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, περίπου το 40% του αγροτικού πληθυσμού απειλείται από την φτώχεια.  Η παροχή και η πρόσβαση σε τρόφιμα έχει επιδεινωθεί με βασική αιτία τα μέτρα λιτότητας, σύμφωνα με τη μελέτη.  Η αυστριακή εφημερίδα σημειώνει:  «Ολα αυτά σημαίνουν για ένα νοικοκυριό, σύμφωνα με τους ερευνητές, σημαντική αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες. Τo ποσοστό των νοικοκυριών, το οποίο δεν μπορεί να έχει κάθε δεύτερη μέρα κρέας ή ψάρι στο μενού διπλασιάστηκε μέσα στα χρόνια της κρίσης φτάνοντας το 14%, εκτιμά η μελέτη. Επίσης δεν μπορούν πλέον όλες οι οικογένειες με παιδιά να εξασφαλίσουν τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες: Ο αριθμός των νοικοκυριών με παιδιά που σε ημερήσια βάση δεν συμπεριλαμβάνουν στο οικογενειακό τραπέζι τροφές με πρωτεΐνες διπλασιάστηκε αγγίζοντας το 9% του πληθυσμού. Η ίδια έρευνα αναφέρει επίσης ότι στις αγροτικές περιοχές η ανεργία εκτινάχθηκε μέσα σε δέκα χρόνια από το 7% στο 25%, ενώ μόνο μεταξύ 2008 και 2013 το κατά κεφαλήν εισόδημα στην ύπαιθρο μειώθηκε σχεδόν στο ένα τέταρτο. Η επισιτιστική ανασφάλεια έτσι κατά τη διάρκεια της κρίσης αυξήθηκε από το 7% που κυμαινόταν το 2008 στο 14% το 2016».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου