Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Το Μονακό τιμά τον ιδρυτή του, Ηρακλή!

Ίδρυσε την Μόνοικο Ηράκλεια

  

Οι Μονεγάσκοι αγαπούν ιδιαίτερα τον Ηρακλή. Πολλούς τους συναρπάζει η ιδέα ότι μπορεί να κατάγονται από τον μέγιστο των Ελλήνων ηρώων, ότι είναι Ηρακλείδες.
Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, η οποία μέσα στην μυθοπλασία της περιέχει, παραλλαγμένα βέβαια κάποια πραγματικά γεγονότα, ο Ηρακλής επιστρέφοντας από κάποιον από τους άθλους του έφτασε στον τόπο που σήμερα βρίσκεται το Μονακό. Εκεί έκτισε μία πόλη που την ονόμασε «Μόνοικο Ηράκλεια», η οποία στο διάβα του χρόνου απώλεσε την λέξη Ηράκλεια και η Μόνοικος παρεφθάρη σε Μονακό. Σίγουρα η πόλη αυτή έπρεπε να ήταν εξαιρετικά μικρή για να ονομαστεί Μόνοικος (σ.σ.: Μόνο ένας οίκος).


Βέβαια για κάθε τι που έχει να κάνει με την «Ηρωική Εποχή» υπάρχουν πλήθος εκδοχών, πολλές φόρες αλληλοσυγκρουόμενων. Όμως και σήμερα το λιμάνι του πριγκηπάτου ονομάζεται «Λιμάνι του Ηρακλή» (σ.σ. Port Hercule).


Τώρα πως ο Ηρακλής πέρασε από την Κυανή Ακτή, επέστρεφε λέγεται από κάποιον άθλο. Τα Μήλα των Εσπερίδων αλλά και τα Βόδια του Γηρυόνη θεωρούνται πιθανά.


Το πριγκηπάτο του Μονακό το 1981-1986 εξέδωσε τμηματικά μία σειρά 12 γραμματοσήμων με τους 12 άθλους του Ηρακλή. Τα γραμματόσημα τυπώθηκαν πολύχρωμα χαλκογραφικά (taille douce) σε χάραξη της μεγάλης Pierrette Lambert (Γαλλία). Τα εικονιζόμενα έργα είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Θαυμάστε τα και συγκρίνετέ τα.

ΠΗΓΗ: STAMPS-PHILATELIC.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου