Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Η ΔΟΥΡΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου απολογήθηκε ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας που έχει αναλάβει τη δικογραφία. Μετά την πολύωρη απολογία, αφέθηκε ελεύθερη μέχρι τη Δίκη. Η Δούρου φέρεται να επικαλέστηκε τις δυο πραγματογνωμοσύνες που...
δεν επιρρίπτουν καμία ευθύνη στην Περιφέρεια Αττικής ούτε στην ίδια την περιφερειάρχη, σύμφωνα με το ίδιο Μέσο. Επίσης, αναφέρθηκε στη σφοδρότητα του καιρικού φαινομένου.  Επιπλέον, υποστήριξε ότι κατά τη θητεία της μπήκαν οι βάσεις σοβαρής αντιπλημμυρικής θωράκισης, μιλώντας για έργα που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη.  Υπενθυμίζεται ότι για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα έχουν αποδοθεί ανά περίσταση τα αδικήματα της πλημμύρας από αμέλεια, ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσας κατά συρροή, σωματικών βλαβών από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως.  Η κ. Δούρου και άλλα οκτώ πρόσωπα αντιμετωπίζουν κατά περίσταση τα πλημμελήματα πλημμύρας από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως τελεσθείσα κατά συρροή, της σωματικής βλάβης από αμέλεια διά παραλείψεως από υπόχρεο κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος δια παραλείψεως.  Εξερχόμενη του γραφείου της ανακρίτριας, η κ. Δούρου δήλωσε ότι «η προφορική ή απλή έκφραση υπολείπεται πάντοτε της οδύνης για την απώλεια τόσων ζωών».  «Με αυτή την πεποίθηση προσήλθα εκείνο το βράδυ, τη νύχτα της τραγωδίας στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την πεποίθηση ότι δεν μπορούμε να μην βάλουμε “στοπ” στην κουλτούρα της ατιμωρησίας. Και ότι πρέπει να βρίσκονται επιτέλους οι πραγματικοί υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα σ' ολόκληρη και όχι μόνο στην Αττική», πρόσθεσε.  Η κ. Δούρου υποστήριξε πως η Δικαιοσύνη πρέπει να αναζητήσει τους πραγματικούς ενόχους και πως σήμερα, απέδειξε για άλλη μια φορά, ότι «δεν εξυπηρετεί σκοπούς και σκοπιμότητες».  Καταλήγοντας, υποστήριξε ότι είναι «κακός οιωνός για την αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης» όταν μπορούν να συσταθούν κατηγορητήρια «με τόση ευκολία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου