Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ένας αντισυστημικός* του «γλυκού νερού» ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ Του Σάκη Μουμτζή

Σύντροφε Αλέξη,  Aντισυστημικός με πούρα και υγραντήρα δεν γίνεται.  Αντισυστημικός με διακοπές σε θαλαμηγό εφοπλιστού, δεν γίνεται.  Αντισυστημικός με παιδιά σε ιδιωτικό σχολείο, δεν γίνεται. Αντισυστημικός με κρυφές σχέσεις με τον οίκο Rothschild και L Oreal δεν γίνεται.  Αντισυστημικός με ομιλίες στην λίμνη Κόμο, δεν γίνεται.  Σύντροφε Αλέξη...
θα μπορούσα να σου υπενθυμίσω και άλλες συμπεριφορές σου που δεν θυμίζουν καθόλου έναν αντισυστημικό πρωθυπουργό.  Μα θα σου μιλήσω στο πολιτικό επίπεδο.  Έγινες ο πιο συστημικός από όλους τους πρωθυπουργούς των μνημονίων.    Τόσο ο Γ.Α.Παπανδρέου όσο και ο Α.Σαμαράς είπαν πολλά «όχι» στους δανειστές μας.  Εσύ τους έδωσες ό,τι σου ζήτησαν και κάτι παραπάνω. Τους προσέφερες αυτοβούλως την λύση του Σκοπιανού ζητήματος, με την κακή συμφωνία των Πρεσπών. Εξ όσων γίνονται γνωστά δεν σου το ζήτησαν. Το προσέφερες.  Ησουν το αγαπημένο παιδί του διεθνούς κατεστημένου, γιατί σε αντιμετώπιζαν ως το delivery boy.  Τελικά, το να μην φοράς γραβάτα δεν αρκεί για να αυτοπροσδιορίζεσαι ως αντισυστημικός.  Αλέξη, οφείλεις να το παραδεχτείς πως είσαι μέρος του συστήματος που υποτίθεται θα γκρέμιζες. Αυτό που αποκαλείς «το παλιό πολιτικό σύστημα» σχεδόν όλο βρήκε στέγη στο κόμμα σου.  Κακό δεν είναι. Κακό είναι να κάνεις πως δεν το καταλαβαίνεις, γιατί έτσι υποτιμάς την νοημοσύνη μας.  Όλοι οι ολιγάρχες, που βέβαια δεν πολεμούν το σύστημα, σε στήριξαν. Τους έκανες όλα τα χατήρια. Και αυτά που ξέρουμε και αυτά που ελπίζω να μάθουμε, οσονούπω. Σύντροφε Αλέξη,  τελείς εν συγχύσει. Σε πλήγωσε βαθιά το γεγονός πως ηττήθηκες τέσσερις (4) φορές από κάποιον που τον υποτιμούσες συστηματικά. Αυτό επηρεάζει την κρίση σου, ακόμα και μετά την παρέλευση δύο μηνών από την ήττα σου.  Θα σου πρότεινα, αντί να αναλώνεσαι σε ανοησίες...    να κοιτάξεις κατάματα την πραγματικότητα και να βρεις την θέση σου μέσα σε αυτήν.  Η αναζήτηση και ο επαναπροσδιορισμός δεν είναι κάτι το μεμπτό. Απεναντίας, φανερώνουν ζωντάνια και κριτική σκέψη.  Εσύ και το κόμμα σου, είστε αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού μας συστήματος, χωρίς καμιά διάθεση ανατροπής του. Το αποδείκνύατε επί 54 μήνες.  Τώρα, αν θυμηθείς τον αντισυστημικό σου εαυτό, το μόνο που θα κατορθώσεις σύντροφε Αλέξη, θα είναι να περιθωριοποιηθείς εσύ και το κόμμα σου.  Οι συνθήκες άλλαξαν, οι συνειδήσεις των πολιτών άλλαξαν, η Ελλάδα του 2019 δεν είναι η Ελλάδα του 2009.  Και σε αυτήν την αλλαγή συνέβαλες κι εσύ, κυρίως με αρνητικό τρόπο. Με τις πολιτικές σου και τις συμπεριφορές σου κατεδάφισες μύθους που κατέτρωγαν, επί δεκαετίες, τα σωθικά της κοινωνίας μας.  Μας γλίτωσες από τις αυταπάτες της Αριστεράς και με την παρουσία σου εδραίωσες το σύστημα.  Αν τώρα εξακολουθείς να πιστεύεις πως είσαι αντισυστημικός, αυτό θα πρέπει να το κοιτάξεις.  Είναι θέμα άλλης επιστήμης. *Ο Α.Τσίπρας σε συνέντευξη του στο CNBC δήλωσε :«παραμένω αντισυστημικός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου