Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2020

«Το τανκ έριξε την πύλη του Πολυτεχνείου με συμφωνία» (video)

1973-2017. 44 χρόνια μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου συναντήθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας «δημοκρατία» ο Κυριάκος Σταμέλος και ο Μιχάλης Γουνελάς. Ο ένας ήταν μέλος της συντονιστικής επιτροπής των φοιτητών στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο άλλος ήταν ο επικεφαλής των αρμάτων μάχης που το περικύκλωσαν.

Στην ιστορικής σημασίας συζήτησή τους με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λιάκο καταρρίφθηκαν πολλοί μύθοι που περιβάλλουν το Πολυτεχνείο, αποκαλύφθηκαν συνταρακτικές αλήθειες και ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν πάμπολλες απορίες για το αν εκείνη η βραδιά, από ένα σημείο κι έπειτα, ήταν προϊόν σκηνοθεσίας.

Ο Μιχάλης Γουνελάς έφυγε τη ζωή στις 22/12/2017 και ο Κυριάκος Σταμέλος στις 18/4/2018. Πριν πεθάνουν, όμως, εξόφλησαν το μέγιστο χρέος στην πατρίδα: να πουν την αλήθεια σ’ έναν κόσμο που ζει βυθισμένος στο σκοτάδι των ψεμάτων.

Δείτε το video με τη συνέντευξη που ακολουθεί και διαβάστε την στην «δημοκρατία», κλικάροντας εδώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου