Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Η απίστευτη τούμπα του καθηγητή Ιωαννίδη, που επανήλθε με μακάβριες, αυτή τη φορά, προβλέψεις

 

Αφού υποβάθμιζε για μήνες τον κορωνοϊό, τώρα κινδυνολογεί χωρίς έλεος. Συνεχίζει όμως να πείθει τους συνωμοσιολόγους;

Θα περίμενε κανείς πως άνθρωποι που στην αρχή της πανδημίας δημιούργησαν με τις δηλώσεις τους (και τις απαξιωμένες έρευνές τους) ένα κύμα αρνητών, θα είχαν εξαφανιστεί από προσώπου γης και θα περίμεναν να τελειώσει η πανδημία πριν ξαναμιλήσουν.

Κάποιοι (ελάχιστοι) καθηγητές υποβάθμιζαν για μήνες τον κορωνοϊό: Είναι μια απλή γρίπη έλεγαν, έχει πολύ μικρή θνητότητα, δεν χρειάζονται τα lockdown. Δεν θα ήταν πρόβλημα -πολλές φορές οι επιστήμονες πέφτουν έξω και τα δεδομένα αλλάζουν- αν δεν προσπαθούσαν να επηρεάσουν παγκόσμιους ηγέτες εναντίον των lockdown (κάποιοι τους άκουσαν αρχικά, αλλά αφού έφαγαν τα μούτρα τους άλλαξαν γνώμη. Άλλοι, όπως ο Τραμπ, συνεχίζουν να τρώνε τα μούτρα τους). Επίσης δεν θα ήταν πρόβλημα αν δεν περνούσαν -άθελά τους;- στους πιο αφελώς καχύποπτους πολίτες την αίσθηση πως δεν τρέχει και τίποτα.

Ήδη απ’ το πρώτο κύμα, σχεδόν όλοι όσοι πίστευαν στην επιστήμη και δεν πρόσεχαν καθόλου, μας πρότειναν να δούμε βιντεάκια με τον κ. Ιωαννίδη. «Είναι μια γρίπη με μικροσκοπική θνησιμότητα, θέλουν να μας μαντρώσουν χωρίς λόγο», ήταν το ζουμί όσων μου έλεγαν.

Είναι προφανές το από πού τους μπήκαν αυτές οι επικίνδυνες ιδέες που έκτοτε έχουν διαψευστεί απ’ την πραγματικότητα.


«Ας πουν επιτέλους οι πολιτικοί ότι πέρασε ο μεγάλος κίνδυνος»! έλεγε στις αρχές Μάϊου.

Ο καθηγητής Ιωαννίδης είναι σίγουρα καλός σε άλλους τομείς, όμως στις προβλέψεις σχετικά με τον κορωνοϊό απέτυχε παταγωδώς. Σχεδόν 9 μήνες απ’ την αρχή της πανδημίας οι νεκροί είναι περισσότεροι από ποτέ.. Όχι μόνο στην Ελλάδα (όπου αυτή τη φορά αργήσαμε να κάνουμε lockdown, ειδικά στη Θεσσαλονίκη) αλλά σχεδόν παντού.

Τα ρεκόρ σπάνε το ένα μετά το άλλο – παγκοσμίως.

Και τώρα, ο άνθρωπος που ουσιαστικά έλεγε πως υπερβάλλαμε με τον ιό, άλλαξε τροπάρι:

Σε μια προσπάθεια να σβηστεί απ’ τη μνήμη η στάση του, τώρα γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως στο πόσο φονικός είναι ο κορωνοϊός. Θέλοντας (υποσυνείδητα;) να απαξιώσει τους Έλληνες συναδέλφους του -την επιστημονική ομάδα- και να κατακεραυνώσει (ορθώς) τα λάθη της κυβέρνησης, μοιάζει υποστηρίζει πλέον τα αντίθετα με πριν.

 

2 άσχετες μεταξύ τους φωτό Μάιος: Είναι μια γρίπη Δεκέμβριος: ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!1!!
Image
Image

 

Από την σούπερ ζαμανφού αρχική του στάση, πέρασε στην πιο ακραία κινδυνολογική που ακούσαμε τελευταία. Θεωρείται δύσκολο να επαληθευτεί η εκτίμησή του μέχρι το εμβόλιο, όμως και να μην επαληθευτεί δεν νομίζω πως θα ντραπεί – θα βρει κάποιον τρόπο να το εξηγήσει και να πείσει πως τελικά είχε δίκιο.

Μόνο που μοιάζει να το κάνει πονηρά: Συνεχίζει μάλλον να μην φταίει ο κορωνοϊός-«γρίπη», αλλά τα «εγκληματικά λάθη που γίνονται στην Ελλάδα», τα οποία όπως πάντα κρίνει εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς.

Μήπως τελικά πίσω απ’ την στροφή 180 μοιρών, κρύβεται μια επιμονή στα λάθη που έκανε τον περασμένο Μάρτιο; Ίσως άλλαξε τακτική -από εκεί που έλεγε «δεν θα πεθάνουν πολλοί απ’ τον ιό» τώρα πλειοδοτεί σε θανάτους, αλλά συνεχίζει να υποβαθμίζει και την πανδημία και τη δύναμη των lockdown. Με περισσότερα τεστ και καλύτερη προστασία των ευάλωτων (λες και δεν προστατεύονται) όλα θα ήταν μια χαρά!

Υπενθυμίζω πως τον Απρίλιο -τότε που πολλοί φανς του ήταν σίγουροι πως ο ιός ήταν από μια φούσκα έως το πολύ μια μικρή απειλή, κατηγορούσε τα ΜΜΕ πως «πανικοβάλλουν» τζάμπα τον κόσμο:

Και τώρα πανικοβάλλει τον κόσμο αυτός. Κάποιος θα μπορούσε να σκεφτεί πως όταν τα πράγματα πήγαν καλά (την άνοιξη) ο καθηγητής προσπάθησε να κοντύνει την επιτυχία της Ελλάδας λέγοντας πως έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε μεγάλος κίνδυνος, σιγά το πράγμα, αλλά όταν δεν πήγαν καλά (τώρα) θυμήθηκε πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός, πάλι για να κοντύνει -δικαίως αυτή τη φορά- την ελληνική αντίδραση.

Σωστή πάντως βρίσκω και την επισήμανσή του:

«Ήταν ολέθριο το αφήγημα ότι όλα είναι μια χαρά».

Αναρωτιέμαι όμως αν του περνάει απ’ το μυαλό πως το αφήγημα αυτό σχετικά με τον κορωνοϊό το πέρασε απ’ την αρχή στην κρίσιμη μάζα των συνωμοσιολόγων και ο ίδιος.

Κατά τα άλλα, συνεχίζει να μην αναγνωρίζει κανένα λάθος στις εκτιμήσεις του. Δεν νιώθει την ανάγκη να απολογηθεί ή να κάνει αυτοκριτική – αντίθετα μοιάζει να θεωρεί πως είναι δικαιωμένος κιόλας.

Και συνεχίζει να πείθει πολλούς αρνητές οι οποίοι φοβάμαι πως προσαρμόζουν τη ρητορική τους αναλόγως: «Φταίει μόνο το κράτος, η καραντίνα είναι άχρηστη άρα δεν υπάρχει λόγος να τηρείται ευλαβικά, εμείς δεν φταίμε σε τίποτα και δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι.»

Η πλάκα είναι πως ξεκίνησε για να πείσει τους παγκόσμιους ηγέτες, και τελικά έπεισε τον Αρτέμη Σώρρα…

Μακάρι όμως η φαινομενική στροφή του σχετικά με το πόσο επικίνδυνος είναι ο κορωνοϊός να πείσει κάποιους απ’ τους οπαδούς του και να τους βγάλει απ’ τα ροζ συννεφάκια τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου