Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Δριμεία κριτική Κοντονή σε ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία κατηγορεί ότι «η ψήφιση των των αλλαγών στους κώδικες το καλοκαίρι του 2019 (και η επακόλουθη μετάθεση των εκλογών κατά μια βδομάδα) έγιναν για να κλείσουν «εκκρεμότητες» ασκεί με άρθρο του στο dikastiko.gr, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

Αναφερόμενος στην ετήσια έκθεση της GRECO ο κ. Κοντονής τονίζει πως «αυτή τονίζει την εργαλειακή μεταχείριση του ΠΚ υπέρ της διαπλοκής, της αδιαφάνειας και της ατιμωρησίας και ζητά την άμεση τροποποίηση των σχετικών διατάξεων» και σχολιάζει ότι «το γαϊτανάκι της διαπλοκής εξελίσσεται με νέους μάλιστα συμμετέχοντες».

«Έχω κατ’ επανάληψη τονίσει, ότι αποτελεί διαχρονικό στίγμα και όνειδος, για τους εμπνευστές, τους οργανωτές και τους εκτελεστές αυτής της απαράδεκτης νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία κατέστη ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που επαγγέλθηκε την πάταξη της διαφθοράς, στη συνείδηση μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος, μέρος αυτού του έωλου συστήματος», υπογραμμίζει.

Επισημαίνει ότι οι αναφορές του επικεντρώνονται: «στις αιτιάσεις που διατυπώνονται στην έκθεση, (σ.σ οι οποίες) άπτονται των αλλαγών του νέου ΠΚ και αφορούν κυρίως α) την μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και β) την κατάργηση του μηχανισμού ελέγχου, από την κυβέρνηση της ΝΔ, όσων τραπεζικών στελεχών διαχειρίζονται «κόκκινα δάνεια» που ορθά είχε θεσμοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ως προς την κατηγορία του κλεισίματος «εκκρεμοτήτων» αναφέρει συγκεκριμένα: «…Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν το γεγονός ότι για να προλάβει η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να εκτελέσει την ανωτέρω απαράδεκτη και πολλαπλώς ελεγχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία, όχι μόνο επέλεξε την ψήφιση δύο σημαντικοτάτων κωδίκων με την διαδικασία του κατεπείγοντος, αλλά και ότι μετέθεσε κατά μία εβδομάδα τις εκλογές του Ιουλίου 2019, παρά την αρχική εξαγγελία, αντιλαμβάνεται και ο πλέον φανατικός, τη ζέση που τους διακατείχε να μην αφήσουν "εκκρεμότητες"».

Σύμφωνα με τον κ. Κοντονή, «αν βέβαια από τη Δεξιά περιμέναμε να πράττει όπως και κατά το παρελθόν, το πρόβλημα είναι ότι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε την πεπατημένη, ενώ άλλα είχε υποσχεθεί και άλλα μετά βεβαιότητας μπορούσε να πράξει. Αυτά δηλαδή που οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ανέμεναν και διατηρούσαν ακεραία την ελπίδα μέχρι τέλους».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου