Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

ΓΙΑΥΤΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ🤣🤣😝😜ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης με τα εμβόλια – Τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Για επικοινωνιακό σόου χωρίς αντίκρισμα κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία παρακολούθησαν εν μέσω των εορτών τον ερχομό των εμβολίων στην Ελλάδα με τιμές… αρχηγού κράτους.

Στην Κουμουνδούρου λένε μάλιστα ότι το σόου αυτό θα τους γίνει μπούμερανγκ καθώς όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να φτάσουν στην ώρα τους οι δόσεις που έχει υποσχεθεί το Μέγαρο Μαξίμου για τον μαζικό εμβολιασμό των ελλήνων.

Πρόωρες εκλογές

Την ίδια στιγμή τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεξεργάζονται τα σενάρια για πρόωρες εκλογές καθώς όπως λένε η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο για να διασωθεί από το να στήσει κάλπες το φθινόπωρο. .

Δεν ξεχνούν άλλωστε ότι κάποια  στελέχη της ΝΔ από την πρώτη στιγμή είχαν αρχίσει να μιλάνε για εκλογές προκειμένου να κάψουν το σενάριο της απλής αναλογικής .

“Αν είχαμε μπροστά μας μία μόνο εκλογική αναμέτρηση ίσως και να το επιχειρούσαν, αλλά οι διπλές κάλπες έκαναν  απαγορευτικό το εγχείρημα ” ανέφεραν χαρακτηριστικά  τα  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αν και δεν ζητάει εκλογές έχει μπει στην συζήτηση  της προοδευτικής συνεργασίας καθώς όπως λένε πολύ σύντομα θα φανούν τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Γι αυτό άλλωστε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε και πάλι την ανάγκη στήριξη των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα εξ αιτίας των ιδεολογικών επιλογών της ΝΔ  λέγοντας ότι : «χρειάζεται επειγόντως μια μεγάλη στροφή στην οικονομική πολιτική» 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ανθρωπιστική κρίση  μπορεί να αντιμετωπιστεί με την «μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, με την κάλυψη των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών, καταβολή του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος, και το  έκτακτο κοινωνικό εισόδημα για να καλυφθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες».

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ

Παράλληλα έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Ο Αλέξης Τσίπρας στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών εμφάνισε ως καθήκον του κόμματός του “να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μία νέα κοινωνική αλλά και πολιτική πλειοψηφία που θα διεκδικήσει τη νίκη απέναντι στη Δεξιά του αυταρχισμού και της ταξικής μεροληψίας, ώστε μία νέα προοδευτική κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στον δρόμο της ευημερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης”. 

Πριν από δέκα ημέρες, μάλιστα,  η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε  σε μία τέτοια προοπτική, συνδέοντας την ωστόσο αποκλειστικά με την πορεία του ΚΙΝΑΛ.

Ποιο ανοικτός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, δηλώνοντας στο περιοδικό “Πατρινόραμα”, παραμονές Χριστουγέννων, ότι “η ανασυγκρότηση της προοδευτικής παράταξης είναι ένα πολύ δύσκολο, αλλά απαραίτητο εγχείρημα”.

Τις δηλώσεις Παπανδρέου σχολίασε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης λέγοντας: «Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε το αυτονόητο. Μακάρι να το λένε όλο και περισσότεροι μέσα στο ΚΙΝΑΛ και στην ευρύτερη Κεντροαριστερά. Tο περίεργο δεν είναι αυτό που είπε ο πρώην Πρωθυπουργός, αλλά αυτό που δεν λένε όλοι όσοι μεγάλωσαν και πορεύτηκαν σε άλλες εποχές με το σύνθημα και το περιεχόμενο «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά». Αυτό, όπως όλοι θυμούνται, δεν ήταν σύνθημα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του Συνασπισμού.

Η προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης, της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων που το επιθυμούν σε Ελλάδα και Ευρώπη βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας εδώ και πολύ καιρό. Ήδη από το 2016, είχαμε μιλήσει για τον στόχο των προοδευτικών συγκλήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, κάτι το οποίο προωθήσαμε με συνέπεια και μεγάλη προσπάθεια τα επόμενα χρόνια για να φτάσουμε στο «άνοιγμα» και τη διεύρυνση από το 2018».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου