Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

«Σαν σκηνή ταινίας»: Δραματικό βίντεο από κάμερα σώματος καταγράφει την τεράστια έκρηξη στο Νάσβιλ [βίντεο]

 Ένα δραματικό βίντεο από κάμερα προσαρμοσμένη στη στολή αστυνομικού, που έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του Νάσβιλ, καταγράφει τη στιγμή που όργανα της τάξης πλησιάζουν το παγιδευμένο με εκρηκτικά τροχόσπιτο λίγο πριν την έκρηξη της 25ης Δεκεμβρίου.

Το τροχόσπιτο τινάχθηκε στον αέρα γύρω στις 06:30 το πρωί των Χριστουγέννων, ώρα που ελάχιστοι κυκλοφορούσαν στο κέντρο του Νάσβιλ. Οι αστυνομικοί είχαν φθάσει στην περιοχή μετά από καταγγελίες για πυροβολισμούς, όταν εντόπισαν το τροχόσπιτο, από μεγάφωνα του οποίου ακουγόταν ένα μήνυμα που προειδοποιούσε ότι θα εκραγεί βόμβα σε 15΄. «Θυμίζει σκηνή βγαλμένη από ταινία» ακούγεται ένας αστυνομικός να λέει καθώς πλησιάζουν το τροχόσπιτο. (Η έκρηξη είναι στο 3:45)


Τα όργανα της τάξης πρόλαβαν να επιστρέψουν στο περιπολικό τους πριν εκραγεί η βόμβα, που προκάλεσε τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων. Στο βίντεο από την κάμερα του αστυνομικού Μάικλ Σίπος ακούγονται σειρήνες και οι συναγερμοί αυτοκινήτων, ενώ από το τηλεφωνικό κέντρο της αστυνομίας απευθύνεται έκκληση σ’ όλο το διαθέσιμο προσωπικό να μεταβεί στη γεμάτη συντρίμμια περιοχή, ενώ ακούγονται άνθρωποι να απομακρύνονται πανικόβλητοι.
Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε το κέντρο του Νάσβιλ μετά την έκρηξη ανήμερα τα Χριστούγεννα
Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζε το κέντρο του Νάσβιλ μετά την έκρηξη ανήμερα τα Χριστούγεννα / Φωτογραφία: ΑΡ

Οι αστυνομικοί διακρίνονται να βοηθούν τουλάχιστον τέσσερα άτομα να μπουν στα αυτοκίνητά τους αμέσως μετά την έκρηξη.

«Το Νάσβιλ δεν θα με ξεχάσει ποτέ»: Το ανατριχιαστικό σχόλιο του δράστη σε γείτονά του λίγες μέρες πριν την έκρηξη,

Ο δράστης, που ταυτοποίησαν οι Αρχές ως τον Άντονι Κουίν Γούρνερ, είχε συναντηθεί περίπου μία εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα με έναν γείτονά του, τον Ρικ Λοντ. Ο τελευταίος τον ρώτησε πώς τα πάει η ηλικιωμένη μητέρα του και στη συνέχεια αν θα του φέρει κάτι καλό ο Άη Βασίλης τα Χριστούγεννα. «Ω, ναι», απάντησε ο Γουόρνερ χαμογελώντας με νόημα. «Θα γίνω διάσημος. Θα γίνω τόσο διάσημος που το Νάσβιλ κι ο κόσμος δεν θα με ξεχάσει ποτέ»… 

Ο βομβιστής του Νάσβιλ, Άντονι Κουίν Γουόρνερ
Ο βομβιστής του Νάσβιλ, Άντονι Κουίν Γουόρνερ / Φωτογραφία: FBI Memphis

Ο βομβιστής άφησε πίσω του στοιχεία ότι σχεδίαζε την βομβιστική επίθεση και την αυτοκτονία του, αλλά το κίνητρό του παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο. «Ελπίζουμε να βρούμε την απάντηση. Μερικές φορές, ωστόσο, δεν είναι εφικτό. Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις το κίνητρο είναι να μιλήσεις με τον δράστη, αλλά σ’ αυτή την περίπτωση δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό», δήλωσε ο επικεφαλής του παραρτήματος του FBI στο Τενεσί, Ντέιβιντ Ράους. Οι Αρχές θεωρούν ότι ο Γουόρνερ έδρασε μόνος του και χρησιμοποίησε την πιστωτική του κάρτα για να αγοράσει τα χημικά, που χρησιμοποίησε για την έκρηξη.

Ο βομβιστής του Νάσβιλ είχε υποστηρίξει ότι έχει καρκίνο πριν την επίθεση

Όπως αποκαλύπτουν αμερικανικά ΜΜΕ ο Γουόρνερ είχε πει στην πρώην φίλη του ότι έχει καρκίνο και της χάρισε το αυτοκίνητό του λίγο πριν πυροδοτήσει το τροχόσπιτό του, όπου έχασε τη ζωή του και προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε 40 κτίρια στο Νάσβιλ.

Επιθεωρητές της αστυνομίας και του FBI ερευνούν τα συντρίμμια μετά την έκρηξη στο Νάσβιλ
Επιθεωρητές της αστυνομίας και του FBI ερευνούν τα συντρίμμια μετά την έκρηξη στο Νάσβιλ / Φωτογραφία: ΑΡ

Ο ίδιος είχε χαρίσει το σπίτι του στην 29χρονη κάτοικο του Λος Άντζελες Μισέλ Σουίνγκ, οι σχέσεις της οποίας με τον δράστη δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Η αστυνομία θεωρεί ότι ο βομβιστής ίσως είχε δεσμό με την μητέρα της Σουίνγκ. Σύμφωνα με την Washington Post ο Γουόρνερ είχε ενημερώσει έναν πελάτη του με e-mail στις 5 Δεκεμβρίου ότι πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν σύμφωνα με τις Αρχές ότι προετοίμαζε την βομβιστική επίθεση στο Νάσβιλ ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν πάρκαρε το τροχόσπιτό του έξω από κτίριο της AT&T. Ένα πρόσθετο στοιχείο που εξετάζει η αστυνομία είναι το γεγονός πως ο πατέρας του Γουόρνερ εργαζόταν παλαιότερα στην AT&T, πράγμα που ενδεχομένως να έχει σχέση με τη βομβιστική ενέργεια, αφού δεν αποκλείεται η εταιρεία να ήταν στο στόχαστρό του. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο βομβιστής να είχε παρανοϊκές ανησυχίες για το δίκτυο 5G και θεωρεί ότι σκόπευε να προκαλέσει υλικές μόνον ζημιές και να μη βλάψει κανέναν άλλο πλην τον εαυτό του – εξ ου και το προειδοποιητικό μήνυμα που έπαιζαν τα μεγάφωνα από το τροχόσπιτό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου