Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
 
  ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ "ΕΜΦΥΛΙΟΣ"
Την ονομασία "συμμοριτοπόλεμος" (1946-1949) έδωσε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, και συγκεκριμένα το Πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) της 23.05.1947, που ανέφερε συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά στον ΔΣΕ ο οποίος στηρίχθηκε απόλυτα στη συνδρομή αλλοδαπών αντάρτικων δυνάμεων για την οργάνωση του αντάρτικου, αλλά και ότι η εξάρτηση αυτή θα είχε σαν αντάλλαγμα την παραχώρηση εκ μέρους του ΚΚΕ ελληνικών εδαφών στους βαλκάνιους "συντρόφους" του, δηλαδή εδάφη της Μακεδονίας.
Γράφει λοιπόν ο ΟΗΕ, πιο συγκεκριμένα επί λέξη:
«Επί τη βάσει των γεγονότων, τα οποία διεπίστωσεν η ιδία η Επιτροπή, κατέληξεν εις το συμπέρασμα, ότι η Γιουγκοσλαβία και εις μικροτέραν έκτασιν αι Αλβανία και Βουλγαρία, υποστηρίζουν τον ΣΥΜΜΟΡΙΑΚΟΝ πόλεμον εν Ελλάδι. Οι βόρειοι γείτονες της Ελλάδος επιχειρούν να δημιουργήσουν και να υποδαυλίσουν αυτονομιστικήν κίνησιν εν Μακεδονία με σκοπόν την τελικήν απόσπασιν της Μακεδονίας από την Ελλάδα…».
Giannis Rammos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου