Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” στα πρόθυρα εξέγερσης

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ 
Για όσους γνωρίζουν καλά τις εσωκομματικές ισορροπίες και τα υπόγεια ρεύματα στο ΠΑΣΟΚ, ήταν μάλλον αναμενόμενη μια εκκωφαντική παρέμβαση, σαν και τη σημερινή του Κώστα Σκανδαλίδη, με τη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Real Fm».
Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ομιλεί πρωτίστως με τη σημερινή ιδιότητά του. Επικαλείται ουσιαστικά την ιστορική διαδρομή του στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα την περίοδο που ως ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε μεταξύ άλλων και Γραμματέας του Κινήματος. Έχοντας διαδεχθεί μάλιστα τον Άκη Τσοχατζόπουλο, στα ηνία της τότε Χαριλάου Τρικούπη. Τον Άκη, για… τα μάτια του οποίου, το ΠΑΣΟΚ έφτασε στα πρόθυρα της διάσπασης το 1991, στο Πεντελικόν.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ήταν υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007, απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με το αξιοπρεπές ποσοστό το οποίο εξασφάλισε, να στέκεται εμπόδιο στην επιχείρηση ανατροπής του σημερινού Πρωθυπουργού.

Σήμερα, ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου βρεθεί την Τετάρτη στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ενώπιον διλημμάτων τα οποία θα αφορούν την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, θα πρέπει να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία από τη Βουλή και, αν χρειαστεί, να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

Αίσθηση μάλιστα έκανε η αποστροφή του Κώστα Σκανδαλίδη περί του ενδεχομένου να τοποθετηθούν στελέχη της Task Force ως τοποτηρητές στα υπουργεία και τους φορείς του δημοσίου, καθώς τους χαρακτήρισε «μπάστακες», ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν θα τους δεχτεί.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, δεν άφησε ασχολίαστη ούτε την «κίνηση των τριών», με αιχμηρές, έμμεσες αναφορές σε «δελφινάρια» και «ενυδρεία», υπογραμμίζοντας ότι ιδιαίτερα σε δύσκολες περιστάσεις σαν τη σημερινή, οφείλουν όλοι να προτάσσουν το «εμείς», και όχι το «εγώ».


http://www.statesmen.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου