Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Αύξηση 223,22% στην είσοδο λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!

Κατακόρυφη είναι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα. Αναφέρεται μάλιστα πως σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, μόνο στην Ελλάδα
υπήρξε αύξηση κατά 223,22% των παράτυπων εισόδων στη χώρα ενώ «υπολογίζονται σε 165.000 οι άνθρωποι που διέσχισαν παράνομα τη Μεσόγειο μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 (συγκριτικά με 60.000 ολόκληρο το 2013)».

Η κατακόρυφη αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στο εκρηκτικό κλίμα που επικρατεί στην Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν) και Βόρειας Αφρικής.

Σημειώνεται μάλιστα πως οι απόπειρες παράνομης διέλευσης έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους.

Το έγγραφο υπογράφεται από τον αναπληρωτή υπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκο Χουντή προς απάντηση ερωτήματος του κ. Λευτέρη Αυγενάκη (ΝΔ). Ο κ. Χουντής επισημαίνει μεταξύ άλλων το ρόλο του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου υπογραμμίζει ότι η χώρα επιδιώκει τη λήψη μέτρων για την προώθηση στην πράξη, της αρχής της αλληλεγγύης και δίκαιης κατανομής ευθυνών (burden sharing) μεταξύ των κρατών- μελών, αρχή που κατοχυρώνεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας και στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της ΕΕ μεταξύ των κρατών- μελών στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου.

Υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία δεσμευτικού συστήματος αναλογικής κατανομής προσφύγων ή ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας με βάση συγκεκριμένα κριτήρια όπως το μέγεθος των μεικτών μεταναστευτικών ροών, το μέγεθος και τον πληθυσμό των κρατών- μελών, αλλά και τους ιδιαίτερους δεσμούς που μπορεί να έχουν οι υπήκοοι τρίτων κρατών με συγκεκριμένο κράτος- μέλος της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου