Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Έτσι γίνεται η ΑΠΑΤΗ με τις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ…

Πολλοί Έλληνες πολίτες έχουν λάβει μέρος σε τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου, που οργανώνουν διάφορες εταιρείες. Όσοι πιστεύεται ότι με τον τρόπο αυτό εκδηλώνεται η προτίμηση σας και συμβάλλετε στη δημιουργία ενός αξιόπιστου αποτελέσματος, είστε γελασμένοι, αφού, τις περισσότερες φορές πέφτετε θύματα, χωρίς να το γνωρίζετε, από τα συμφέροντα που εξυπηρετεί και θέλει να προβάλλει η εκάστοτε εταιρεία. 
Για παράδειγμα, όταν σας καλούν και σας ρωτούν ποιο κόμμα θα
ψηφίσετε, σας αναφέρουν ένα-ένα τα κόμματα. Εκτός από τα μεγάλα και τα πιο γνωστά στο ευρύ κοινό, υπάρχουν και τα μικρότερης δυναμικής, που επιλεκτικά μπορεί κάποιος να «ξεχάσει» να αναφέρει, άρα, να μην το λάβετε υπόψιν στην τελική σας επιλογή. 
Επιπλέον, μετά το άκουσμα μιας ολόκληρης λίστας με ονόματα κομμάτων, ο πολίτης έχει κουραστεί, οπότε, αν δεν έχει ήδη στο μυαλό του το κόμμα προτίμησης του και είναι αναποφάσιστος, είναι πιθανόν απλά να πει ένα όνομα για να ξεμπερδεύει. 
Γίνεται αντιληπτό ότι ο τρόπος που ασκείται ένα ερώτημα στον υποψήφιο ψηφοφόρο, γίνεται μεθοδευμένα με στόχο τη χειραγώγηση και την αλλοίωση των αποτελεσμάτων. 
Τι γίνεται, όμως, αν η δημοσκόπηση σχετίζεται μόνο με τα κόμματα του Κοινοβουλίου και σαν πιθανές επιλογές επισημαίνονται μόνο οι παρατάξεις που είναι στη Βουλή;
Εκεί συμβαίνει το εξής. Αν ο πολίτης έχει σκοπό να ψηφίσει ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα, τότε στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης συμπεριλαμβάνεται στο «άλλο κόμμα». Αυτό σημαίνει ότι η κατηγορία «άλλο κόμμα» μπορεί να εμπεριέχει πολλά κόμματα, για τα οποία δεν έχει καταγραφεί μεμονωμένα το ποσοστό προτίμησης τους αλλά ένα γενικό ποσοστό, που ναι μεν καθρεφτίζει τις επιλογές του κοινού, αλλά είναι λειψό. 
Πιστεύουμε ότι με τα παραπάνω απλά παραδείγματα αντιληφθήκατε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν διέπονται από την αξιοπιστία που θέλουν να τις παρουσιάζουν. Άλλωστε, έχουμε γίνει μάρτυρες λαθών ή, ακόμα χειρότερα, μεθοδευμένων αποτελεσμάτων (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου