Γράφει ο Σπίνος Κωνσταντίνος
Η σιδηρά Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προεξοφλώντας το κλείσιμο του σκοπιανού προβλήματος, σε
συνέντευξη τύπου που έδωσε μετά την συνάντηση που είχε με τον σκοπιανό πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, αναφερόμενη στα Σκόπια, χρησιμοποίησε δέκα φορές τον όρο «Μακεδονία» και τον Ζάεφ ως «Μακεδόνα». Με αφορμή τις ταπεινωτικές και προσβλητικές δηλώσεις της, προς την Ελλάδα και σε ένα υπερήφανο λαό, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τον κυβερνούν σπιθαμιαίοι ηγέτες και νάνοι της πολιτικής, αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω στην Καγκελάριο, τι είπαν για την Ελλάδα οι επιφανείς και διαπρεπείς πρόγονοί της, και τι οφείλουν οι Γερμανοί στην Ελλάδα, πέρα από τα κατοχικά δάνεια και τις πολεμικές αποζημιώσεις.
Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ Α΄, Βασιλεύς της Βαυαρίας διατείνεται ότι:
«Η Ελλάς είναι πατρίδα θαυμαστών ηρώων, εγκαλλώπισμα των Μουσών μητέρα των τεχνών»
Ο ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΒΑΪΤΣΕΚΕΡ, Πρόεδρος Γερμανικής Δημοκρατίας 1984-1994, παραδέχεται:
«Ο πολιτισμός στην Γερμανία εισήλθε από το Βυζάντιο χάρη στην Ελληνίδα Πριγκίπισσα Θεανώ στα τέλη του δεκάτου αιώνα»
Ο οικονομολόγος ΚΑΡΟΛΟΣ ΜΑΡΞ, θεμελιωτής της θεωρίας του Μαρξισμού. Η διδακτορική του διατριβή είχε τίτλο «Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ», γιατί όπως ο ίδιος λέει:
«Αναζητώντας την αλήθεια της ζωής καταλαβαίνουμε από πολύ νωρίς πως η αλήθεια αυτή μπορεί να λυθεί μόνο με την βοήθεια της επιστήμης. Και οι ρίζες της επιστήμης ήταν συνυφασμένες με την φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων»
Ο διάσημος Ιστορικός, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Marburg, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΠΕΡΤ, γράφει: «Το ότι εμείς οι Γερμανοί διακρίνουμε το ρήμα και το ουσιαστικό, τις κλίσεις και της εγκλήσεις των ρημάτων και τις μορφές των χρόνων, και διαπιστώνουμε εις όλα αυτά την ύπαρξη νόμων, είναι διότι τα παραλάβαμε από τους ρωμαίους, οι δε ρωμαίοι τα παρέλαβαν δουλικώς από τους Έλληνες. Οι Έλληνες φιλόσοφοι βοήθησαν και προπάντων οι ιστορικοί. Εκ τούτων προέρχονται οι όροι ονομαστική, γενική, δοτική, προστακτική, παρακείμενος, επίρρημα, αντωνυμία κ.λπ. της γραμματικής»
Ο μεγαλύτερος ποιητής της Γερμανίας και από τους διασημότερους διανοητές των τελευταίων χρόνων ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΑΙΤΕ, ψάλλει:
«Ό,τι είναι ο νους και η καρδιά για τον άνθρωπο, είναι δια την ανθρωπότητα η Ελλάς»
Ο μέγας Γερμανός φιλόσοφος και ποιητής ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΝΙΤΣΕ, δεν διστάζει να γράψει ότι::
«Απ’ όλες τις ανθρώπινες φυλές, η τελειότερη, η ωραιότερη, η πιο δικαιολογημένα αξιοζήλευτη, η γοητευτικότερη, εκείνη που σε συνεπαίρνει περισσότερο προς την ζωή, είναι οι Έλληνες. Παρόμοιοι με τον ηνίοχο που οδηγεί το άρμα, αυτοί κρατούν στα χέρια τους χαλινούς της τέχνης μας».
«Οι Έλληνες είναι εκείνοι που έφεραν μακρύτερα τον άνθρωπο και ουδέποτε υπήρξε έστω και κατά προσέγγιση σειρά φιλοσόφων εις τους οποίους η φιλοσοφική δύναμη να έχει αναπτυχθεί με τόση πληρότητα … Οι Έλληνες ακτινοβολούν με μία λάμψη δυνατότερη παρά ποτέ. Ανακάλυψαν πράγματι τους κυριότερους τύπους του φιλοσοφικού πνεύματος, εις τους οποίους όλες οι μεταγενέστερες γενεές δεν πρόσθεσαν τίποτε το ουσιαστικό».
«Κάθε λαός γεμίζει ντροπή όταν αναφέρεται κανείς σε μια τόσο θαυμαστά ιδανικοποιημένη κοινωνία φιλοσόφων. Εκείνη των πρώτων δασκάλων, του Θαλή, του Αναξιμάνδρου, του Ηράκλειτου, του Παρμενίδη, του Αναξαγόρα, του Εμπεδοκλή, του Δημοκρίτου, του Σωκράτη».
Ο εξέχων Γερμανός πανεπιστημιακός καθηγητής και Ακαδημαϊκός ΟΥΛΡΙΧ ΒΙΛΑΜΟΒΙΤΣ γράφει:
«Κάθε λαός είναι υπερήφανος για την πνευματική του κτήση. Αλλά η ελληνική φυλή στέκεται ψηλότερα από κάθε άλλη, διότι έχει τούτο το προσόν, δεν έπαυσε ποτέ να είναι μητέρα παντός πολιτισμού».
Και συμπληρώνει: «Αν χανόταν όλα τα βιβλία της αρχαιότητος θα αρκούσε το έργο του Πλουτάρχου για να τα αναπληρώσει όλα»
Από τους κορυφαίους Γερμανούς φιλοσόφους του 20ου αιώνα, ο ΚΑΡΛ ΓΙΑΣΠΕΡΣ δεν παραλείπει να πει:
«Ευρώπη είναι ο Όμηρος, ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης, ο Φειδίας, ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης και ο Πλωτίνος».
Ο διαπρεπής Γερμανός φιλόσοφος καθηγητής του πανεπιστημίου της Ιένας ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΣ ΧΕΓΚΕΛ, τονίζει ότι:
«Τα Ελληνικό Έθνος είναι η άνοιξη και η αιώνια νεότητα της ανθρωπότητος, διότι από αυτό επήγασε και ο ανθρωπισμός και ο πόνος για τους δυστυχούντες και δυναστευόμενους».
Ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Αμβούργου, ΜΠΡΟΥΝΟ ΣΝΕΛΛ, θα παραδεχθεί ότι:
«Η Ευρωπαϊκή σκέψη αρχίζει με τους αρχαίους Έλληνες. Στην εποχή τους χρονολογείται γενικά η διαμόρφωση ενός μοναδικού τρόπου σκέψης, που για τον ευρωπαϊκό κόσμο έχει αναμφισβήτητα δεσμευτικό χαρακτήρα».
Στο ίδιο κύμα και ο διάσημος ατομικός Νομπελίστας, ΒΕΡΝΕΡ ΧΑΪΖΕΝΜΠΕΡΓΚ, δηλώνει ότι:
«Όλη η ισχύς της δυτικής μορφώσεως προέρχεται από την ελληνική σκέψη, που είχε την ικανότητα να μετατρέπει τα ερωτήματα σε ζητήματα αρχών».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου