Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Γίναμε Βενεζουέλα: Το είπαν και το έκαναν!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Όταν τον Μάρτιο του 2013, λίγο μετά την κηδεία του «ονειροπόλου συντρόφου», του «μεγάλου ηγέτη», του «σπουδαίου επαναστάτη», «εμπνευστή των ιδεών της Δημοκρατίας και των μεγάλων επαναστατικών δημοκρατικών και προοδευτικών κατακτήσεων», αυτού που μετέτρεψε τη χώρα του σε «δημιουργικό εργαστήριο», του Ούγκο Τσάβες δηλαδή, ο κ. Τσίπρας μας είπε ότι θα μας κάνει Βενεζουέλα, το… εννοούσε!
Όπως είχε πει, «είμαι βέβαιος ότι ο λαός του Μπολίβαρ θα συνεχίσει να πορεύεται τον δρόμο της απελευθέρωσης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δρόμο που, αργά ή γρήγορα, θα πορευτούν και άλλοι λαοί, σε ολόκληρο τον κόσμο»!
Και το είπε και το έκανε – δυστυχώς στην Ελλάδα!
Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη έρευνα δείκτη καταναλωτικής
εμπιστοσύνης της Nielsen, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι πιο απαισιόδοξοι καταναλωτές μετά τους κατοίκους της Βενεζουέλας.
Στις 60 μονάδες η Ελλάδα, στις 57 η Βενεζουέλα! Με λίγη (ακόμη) προσπάθεια, ο κ. Τσίπρας θα ξεπεράσει και το πρότυπό του.
Μιλάμε για τη Βενεζουέλα της πείνας και της δυστυχίας.
Σε συντριπτικά ποσοστά οι Έλληνες δηλώνουν ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και το 2018 (83%), 7 στους 10 δηλώνουν,  η εργασιακή ανασφάλεια παραμένει υψηλά ενώ ακολουθούν οι ανησυχίες για τα χρέη /οφειλές του νοικοκυριού και για την οικονομία.
Πρόσφατη είναι και η μελέτη Eurofound,  που καταγράφει την Ποιότητα Ζωής στην Ευρώπη (σε 33 ευρωπαϊκές χώρες) και αφορούσε το 2016. Η Ελλάδα βρισκόταν πάλι στις τελευταίες θέσεις, με χαμηλές επιδόσεις παντού – στην υγεία, στην ικανοποίηση ζωής, στην ευτυχία.
Αλλά εμείς τώρα έχουμε φύγει από τα ευρωπαϊκά σύνορα. Πήγαμε Βενεζουέλα και βάλε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου