Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Ο Νόμος Παρασκευόπουλου άνοιξε διάπλατα τις πόρτες σε επικίνδυνους εγκληματίες

Ο Νόμος Παρασκευόπουλου άνοιξε διάπλατα τις πόρτες σε επικίνδυνους εγκληματίες
Είναι αδιανόητο να κάνουν χρήση αυτών των ευεργετικών διατάξεων κατάδικοι για εγκλήματα βαριά μεγάλης ηθικής, κοινωνικής και ποινικής απαξίας, αμετανόητοι, που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και
ασφάλεια.
Ο Nόμος 4489/17 που ενσωμάτωσε την Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ειδικότερα με την οδηγία 2014/41/ΕΕ.
Σύμφωνα με αυτόν κρατούμενοι, δηλαδή κατάδικοι που κατά τον χρόνο έναρξης ισχύος του νόμου εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας απολύονται με Διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών του τόπου έκτισης της ποινής υπό τον όρο της ανάκλησης, χωρίς την συνδρομή των προϋποθέσεων των άρθρων 105και επόμενα του Ποινικού Κώδικα.
Αν η ποινή τους έχει διάρκεια μέχρι τρία έτη εφόσον έχουν εκτίσει το ένα δέκατο αυτής. Αν η ποινή τους έχει διάρκεια μεγαλύτερη των τριών ετών και μέχρι πέντε έτη συμπεριλαμβανομένης της κάθειρξης εφόσον έχουν εκτίσει με οποιονδήποτε τρόπο το ένα πέμπτο αυτής.
Όσοι κρατούμενοι δε εκτίουν ποινή κάθειρξης που υπερβαίνει τα δέκα έτη απολύονται επίσης, εφόσον έχουν εκτίσει το ένα δεύτερο της ποινής ή έχουν συμπληρώσει το ένα τρίτο πραγματικής έκτισης της ποινής. Εξαιρούνται ορισμένα κακουργήματα όπως η αρπαγή αποπλάνηση παιδιού κατάχρηση σε ασέλγεια σωματεμπορία και πορνογραφία ανηλίκων.
Στους απολυόμενους ο Εισαγγελέας μπορεί να επιβάλλει με την ίδια διάταξη, τους πρόσθετους όρους. Αν ο απολυθείς διαπράξει μέσα στον χρόνο της δοκιμασίας νέα πράξη τότε εφόσον καταδικάστηκε αμετάκλητα δε ποινή στερητική της ελευθερίας μεγαλύτερη των δυο ετών τότε εκτίει αθροιστικά και το υπόλοιπο της ποινής για την οποίαν είχε απολυθεί. Το νομοθετικό αυτό καθεστώς ήλθε να επιλύσει το εκρηκτικό πρόβλημα του υπερπληθωρισμού των φυλακών και ισχύει μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο νέος ΠΚ.
Η υπερπλήρωση των σωφρονιστικών καταστημάτων σχετίζεται άμεσα και έχει σοβαρές επιπτώσεις για την ασφάλεια των κρατουμένων και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Δυστυχώς αποφυλακίζονται εγκληματίες άκρως επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο και την ασφάλεια του με στρεβλές διατάξεις που τέθηκα σε εφαρμογή και χρήζουν βελτίωσης και αλλαγής
Αυτοί επιστρέφουν στην εγκληματικότητα και στη φυλακή.

Όφειλε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να συζητήσει ενδελεχώς με τη νομική κοινότητα ώστε να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη. Διότι η στόχευση του νομοθετήματος ήταν η αποσυμφόρηση των φυλακών. Όχι να πλημμυρίσει ανεξέλεγκτα η κοινωνία με επικίνδυνους κυρίως αλλοδαπούς εγκληματίες που θα έπρεπε να είχαν αμετάκλητα με δικαστική απόφαση απελαθεί από την χώρα μας.
Είναι αδιανόητο να κάνουν χρήση αυτών των ευεργετικών διατάξεων κατάδικοι για εγκλήματα βαριά μεγάλης ηθικής κοινωνικής και ποινικής απαξίας, αμετανόητοι που αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Ο κύριος Κοντονής επίσης είχε νομοθετήσει ανάλογα θέλοντας με ένα προοδευτικό πνεύμα να ελευθερωθούν άτομα αδίστακτα που ρέπουν στην εγκληματικότητα και δεν έχουν σωφρονιστεί. Απέτυχαν παταγωδώς μάλλον. Άλλωστε το υπάρχον σωφρονιστικό σύστημα είναι απαρχαιωμένο, δυσλειτουργικό, υπό πλήρη κατάρρευση και στοιχίζει ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου