Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Ο Τσίπρας χαμένος στον Λαβύρινθο του εφοπλιστή Λογοθέτη – Η αγωγή-σοκ που τον εμπλέκει

Ο Τσίπρας χαμένος στον Λαβύρινθο του εφοπλιστή Λογοθέτη – Η αγωγή-σοκ που τον εμπλέκει

Πολιτικό-δικαστικές διαστάσεις παίρνει ο εμφύλιος «πόλεμος» μεταξύ του εφοπλιστή Γιώργου Λογοθέτη, επικεφαλής του Libra Group, και των πρώην ανώτατων στελεχών του Ομίλου που αλληλοκατηγορούνται για απάτες και υπεξαιρέσεις δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Toυ ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

• Δικόγραφο-«βόμβα» (στις Αρχές των ΗΠΑ) από τον Στίβεν Μπρουκς, πρώην συνεργάτη του εφοπλιστή εμπλέκει

τον πρώην πρωθυπουργό σε κουκούλωμα του σκανδάλου
Libra-Πειραιώς • «Τον κάλεσε να μιλήσει στο συνέδριο του Concordia για να αποσυρθεί η έρευνα» • Η καταγγελία στον Άρειο Πάγο για τον ρόλο του Δ. Παπαγγελόπουλου και η αναφορά του εισαγγελέα Αγγελή κατά της Ελένης Τουλουπάκη

Όπως έχει αποκαλύψει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», ο γνωστός εφοπλιστής επικαλούμενος τσίμπημα από… αλογόμυγα ισχυρίσθηκε ότι από το 2017 είχε χάσει τον έλεγχο της Libra με αποτέλεσμα μια ομάδα στενών του συνεργατών με επικεφαλής τον Φέλιξ Μπίτζιο να στήσουν έκνομες «δουλειές» πίσω από την πλάτη του και να τον φέρουν αντιμέτωπο με την ελληνική ∆ικαιοσύνη λόγω του γνωστού σκανδάλου Libra-Τράπεζα Πειραιώς.

Υπεξαίρεση

Μάλιστα, με αγωγή που είχε καταθέσει, πριν από λίγους μήνες, στην Κύπρο κατόρθωσε να δεσμεύσει περιουσιακά στοιχεία των πρώην συνεργατών που κατηγορεί για υπεξαίρεση 100.000.000 ευρώ. Η κατάθεση της αγωγής είχε σημειωθεί σε μια ιδιαίτερα περίεργη, χρονικά, περίοδο, καθώς ο φάκελος της δικογραφίας είχε φύγει από τα χέρια της ανακρίτριας και είχε χρεωθεί σε εισαγγελέα (την κυρία Μαραγκάκη) η οποία αναμενόταν (δεν το έχει κάνει ακόμα) να στείλει την πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο. Λίγους μήνες πριν την κατάθεση της αγωγής και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2019 η κυβέρνηση της Νέας ∆ημοκρατίας είχε νομοθετήσει για την ασυλία των τραπεζικών στελεχών για τις περιπτώσεις απιστίας. Έτσι, λοιπόν, η πλευρά των εναγομένων (που ισχυρίζονται ότι πίσω από τις απάτες βρίσκεται η οικογένεια Λογοθέτη η οποία προσπόρισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ) υποστηρίζει ότι με το που άναψε το «πράσινο φως», μέσω νόμου, για την απαλλαγή του Λογοθέτη από το σκάνδαλο Libra-Πειραιώς, εκείνος έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο ενοχοποίησης των πρώην στενών συνεργατών του, προκειμένου να «καθαρίσει» το όνομά του αλλά και να προσπορίσει οικονομικό όφελος.

∆ικόγραφο

Τη στιγμή, λοιπόν, που στα δικαστήρια της Ελλάδος, της Κύπρου, αλλά και πολλών ακόμη ευρωπαϊκών χωρών μαίνεται ο «εμφύλιος της Libra», ένα δικόγραφο-«βόμβα» που κατατέθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 σε ∆ικαστήριο της Νέας Υόρκης με ενάγοντα τον Στίβεν Τζ. Μπρουκς (Steven J. Brooks), πρώην senior vice president επενδύσεων, του Ομίλου Libra και της Libra Capital, κατηγορεί τον εφοπλιστή Λογοθέτη αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για εμπλοκή σε παραθεσμικές ενέργειες που είχαν ως σκοπό να σταματήσει η δικαστική έρευνα για την υπόθεση Libra-Πειραιώς. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Μπρουκς κατέθεσε στην αμερικανική ∆ικαιοσύνη ότι ο Γιώργος Λογοθέτης μέσω του Οργανισμού Concordia, στον οποίο επίσης είναι επικεφαλής, «έχτιζε» μέσω συμμετοχής σε διεθνή fora του πρώην πρωθυπουργού, με αντάλλαγμα τη νομική του ασυλία στην Ελλάδα!

Χαρακτηριστικά, μάλιστα, αναφέρει ότι λίγο μετά την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα σε μια εκδήλωση της Concordia το 2016, η «Ελλάδα απέσυρε μια εγκληματική έρευνα για τη Libra και τον Λογοθέτη»! Η συγκεκριμένη αποκάλυψη-«βόμβα» του πρώην στενού συνεργάτη του εφοπλιστή (η οποία ούτως ή άλλως πρέπει να διερευνηθεί από τις εισαγγελικές Αρχές) επιβεβαιώνει πλήρως τη δημοσιογραφική έρευνα της «Μ» η οποία είχε αποκαλύψει ότι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η δικογραφία Libra-Πειραιώς βρισκόταν «παρκαρισμένη» στα γραφεία των εισαγγελέων ∆ιαφθοράς.

Υπενθυμίζεται ότι με καταγγελία στον Άρειο Πάγο αναφερόταν ο ρόλος τού πρώην αναπληρωτή υπουργού ∆ιαφθοράς, ∆ημήτρη Παπαγγελόπουλου, ο οποίος κατονομαζόταν ως το πρόσωπο που είχε δώσει εντολή να «παγώσει» η έρευνα, ενώ ο πρώην επόπτης της εισαγγελίας ∆ιαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής, με την κατάθεσή του στην Προανακριτική που διερεύνησε τη σκευωρία Novartis αλλά και με αναφορές του είχε αποκαλύψει τον ρόλο της Ελένης Τουλουπάκη την οποία -όπως είπε- «απείλησε» με πειθαρχική αναφορά επειδή αρνούταν να ολοκληρώσει την έρευνα! Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή…

Οι εκβιασμοί

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Μπρουκς, ο οποίος προσελήφθη στη Libra το 2014 και παρέμεινε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, προσέφυγε μαζί με τον Γκρέγκορι Μερλ και τις εταιρείες Niantic vista Energy και LLC κατά της Libra Capital και του Γιώργου Λογοθέτη. Ο εφοπλιστής κατηγορεί τον Μπρουκς ότι πούλησε μια μονάδα παραγωγής πέλετ του Ομίλου του στην εταιρεία Niantic vista την οποία παρουσίασε ως ανεξάρτητη εταιρεία, αλλά, σύμφωνα με την πλευρά της Libra, ανήκε στον ίδιο, προσποριζόμενος παράνομο όφελος σε βάρος του Ομίλου. Από την πλευρά του, ο Μπρουκς στο δικόγραφο κατηγορεί τον Λογοθέτη για εκφοβισμό αλλά και εκβίαση προκειμένου να αποσπά από τους «στόχους» του χρήματα.

Στο πολυσέλιδο δικόγραφο το οποίο βρίσκεται στη διάθεση της «Μ» αναφέρεται σε σημαντικά οικονομικά προβλήματα της Libra, επισημαίνοντας ότι ανακατεύει assets για να ξεπεράσει τα κεφαλαιακά προβλήματα αλλά και το έλλειμα ρευστότητας το οποίο αντιμετωπίζει, ενώ ισχυρίζεται ότι ο Όμιλος του ζήτησε πολλές φορές να του δανείσει χρήματα για να κλείσει διάφορες τρύπες. Παράλληλα, καταγγέλλει ότι λίγο μετά την έναρξη συνεργασίας του με την Libra εξεπλάγην όταν διαπίστωσε ότι «παρά την προσεκτικά δημιουργημένη δημόσια εικόνα του ως διεθνούς ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων, η Libra είχε συνεχώς έλλειψη μετρητών. Ως ένα από τα πολλά παραδείγματα», αναφέρει, «η Libra δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στη μισθοδοσία πολλών περιπτώσεων κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του», ενώ «σε άλλες περιπτώσεις καθυστέρησε την πληρωμή bonus επειδή δεν είχε τα χρήματα…». Χαρακτηριστικά αναφέρει την περίπτωση εξαγοράς από τον Όμιλο ενός ξενοδοχείου (το 2013) στο Saint Moritz στο οποίο ξεκίνησε ανακαίνιση, έμεινε, όμως, ημιτελές, εξαιτίας της μη διαθεσιμότητας κεφαλαίων. Σε ό,τι αφορά τον Λογοθέτη, ο Μπρουκς υποστηρίζει ότι «ελέγχει την κυκλοφορία κεφαλαίων μεταξύ των οντότητων της Libra» και ότι τίποτα δεν αλλάζει χέρια εντός του οργανισμού χωρίς την έγκρισή του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, παρουσιάζουν όλα όσα καταγράφει στο δικόγραφο για τον Οργανισμό Concordia που δημιουργήθηκε από τον Λογοθέτη. Όπως αναφέρει, «ο Οργανισμός πληρώνει τους πολιτικούς και άλλους οικονομικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες για να ταξιδέψουν και να μιλήσουν σε συνόδους κορυφής και στο δίκτυο με άλλους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες, ενώ η Libra χρησιμοποιεί την ευκαιρία να αναπτύξει δεσμούς με ηγέτες που επηρεάζουν τα πολιτικά αποτελέσματα».

Ο ρόλος Τσίπρα

Στο πλαίσιο αυτό, τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Λογοθέτης προσκάλεσε τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μαζί με τον (πανταχού παρόντα) Νίκο Παππά ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Concordia. Ήταν η περίοδος που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει ρεαλιστική στροφή και επιθυμούσε να συμμετάσχει στα λόμπι των ισχυρών του κόσμου. Ήταν η ίδια εποχή που σύμφωνα με τη δικογραφία που αποκαλύπτει η «Μ», η Libra του εφοπλιστή Λογοθέτη σε συνεργασία με στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς και τον πρώην επικεφαλής Μιχάλη Σάλλα, έσπαγαν (παράνομα) τα capital controls διοχετεύοντας στην Κύπρο 127.000.000 ευρώ!

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί ένα μόνο μέρος του σκανδάλου Libra-Πειραιώς, το οποίο ελέγχθηκε (εκ των υστέρων) από την ελληνική ∆ικαιοσύνη. Τι καταθέτει, όμως, ο Μπρουκς; Ότι το κάλεσμα Λογοθέτη σε Τσίπρα ήταν στημένο προκειμένου να σταματήσει η διερεύνηση έκνομων ενεργειών της Libra στην Ελλάδα! Αναφέρει συγκεκριμένα στο αίτημά του προς τις αμερικανικές Αρχές: «Το 2016 η Libra κάλεσε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, να μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής Concordia.

Ο Λογοθέτης είπε στον Μπρουκς και σε άλλους ότι δίνοντας μια ευκαιρία ομιλίας στον Τσίπρα θα είχαν μια κρίσιμη νομική κάλυψη της Libra στην Ελλάδα. Λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής, η Ελλάδα απέσυρε μια εγκληματική έρευνα για την Libra και τον Λογοθέτη»! Η αναφορά-σοκ του Μπρουκς στις αμερικανικές Αρχές η οποία ουσιαστικά δείχνει εξωθεσμικές παρεμβάσεις της τότε κυβέρνησης στη ∆ικαιοσύνη, είναι σίγουρο ότι θα απασχολήσουν τις εισαγγελικές Αρχές της Ελλάδος, όχι απαραιτήτως γι’ αυτά που αναφέρονται στο δικόγραφο, αλλά γι’ αυτά που ακολούθησαν!

∆ιερεύνηση

LibraΩς γνωστόν, η διερεύνηση του σκανδάλου Libra-Πειραιώς ξεκίνησε από την ελληνική ∆ικαιοσύνη τον Νοέμβριο του 2017 ύστερα από πόρισμα-κόλαφο της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος. Ο φάκελος, ο οποίος όζει από οικονομικές ατασθαλίες ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, στάλθηκε στην εισαγγελία ∆ιαφθοράς. Παρέμεινε, όμως, στα συρτάρια επί δύο, σχεδόν, χρόνια παρά το γεγονός ότι περιείχε συντριπτικά στοιχεία ικανά να οδηγήσουν τα στελέχη της Libra αλλά και της Τράπεζας Πειραιώς στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όπως αποδείχτηκε, η «άρνηση» των εισαγγελικών Αρχών να ασχοληθούν με τη συγκεκριμένη υπόθεση μόνο τυχαία δεν ήταν. Τον Απρίλιο του 2019 στον Άρειο Πάγο έφτασε καταγγελία-φωτιά η οποία ανέφερε ότι πίσω από το «πάγωμα» των ερευνών βρισκόταν ο τότε αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, ∆ημήτρης Παπαγγελόπουλος. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αναφορά-σοκ που έδειχνε «παραδικαστικό κύκλωμα» καθώς εμφάνιζε τον Παπαγγελόπουλο να δίνει εντολή στην εισαγγελέα ∆ιαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να «παγώσει» τη συγκεκριμένη υπόθεση, εστάλη και σε συγκεκριμένα Mέσα Eνημέρωσης (μεταξύ των οποίων η «∆ημοκρατία» και το Documento), εντούτοις δεν δημοσιεύθηκε πουθενά παρά μόνο από τη «Μ», η οποία στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας την εντόπισε με ένα μήνα καθυστέρηση. Ωστόσο, οι καταγγελίες ήταν τόσο σοβαρές που ανάγκασαν τον Άρειο Πάγο να σχηματίσει δικογραφία την οποία έστειλε στη Βουλή (μετά τις εκλογές του 2019) προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού από τη Βουλή, η οποία πάντως «έθαψε» την υπόθεση. Εκτός, όμως, από τη συγκεκριμένη αναφορά, το παρασκήνιο της υπόθεσης αλλά και την άρνηση των εισαγγελέων ∆ιαφθοράς να διερευνήσουν τo θέμα του οικοδεσπότη του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργου Λογοθέτη και των στελεχών της Πειραιώς, αποκάλυψε καταθέτοντας στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αλλά και με αναφορά του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης των εισαγγελέων ∆ιαφθοράς, Ιωάννης Αγγελής. Ο αντεισαγγελέας του Α.Π. κατέθεσε ότι η Ελένη Τουλουπάκη όχι μόνο δεν προχωρούσε τη συγκεκριμένη έρευνα αλλά κωλυσιεργούσε επίτηδες λέγοντας δικαιολογίες και ότι σκόπευε να διατάξει νέα πραγματογνωμοσύνη! Τελικά, όπως κατέθεσε, αναγκάστηκε να την «απειλήσει» με κυρώσεις έως ότου αποφασίσει να κινηθεί!

«…Από μόνη της δεν θα τολμούσε ποτέ να παραλάβει ούτε τις εντολές του επόπτη ούτε τις εντολές του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Γράφω στην κατάθεσή μου -πιστεύω ότι την έχετε διαβάσει- δύο περιπτώσεις όπου η κ. Τουλουπάκη έκανε εντελώς αντίθετα από ό,τι της είχα πει και εγώ και η κυρία εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Στην υπόθεση με την Τράπεζα Πειραιώς, θα σας παρακαλέσω να τη διαβάσετε, την κρατούσε ενάμιση χρόνο. Της λέω: ‘‘Τελειώνεις, διότι είχα συγκεκριμένη καταγγελία και συγκεκριμένα…’’. Την κάλεσα στο γραφείο μου και τις είπα ότι αυτές θα τελειώσουν αύριο. Αντί να τις προχωρήσει και να τις εισαγάγει, έλεγε: ‘‘θα κάνω πραγματογνωμοσύνη’’. Της είπα ότι έτσι και κάνει πραγματογνωμοσύνη, θα ασκήσω και δίωξη για κατάχρηση –δεν θυμάμαι τι αδίκημα της είπα. Τελικά, δεν την έκανε την πραγματογνωμοσύνη. ∆ηλαδή, λέω: ‘‘Θα κάνεις πραγματογνωμοσύνη επί πραγματογνωμοσύνης; Αφού οι πραγματογνώμονες είναι αυτής της επιτροπής ξεπλύματος’’. Την παίρνω μετά από καμιά εβδομάδα και λέω: ‘‘Τι γίνεται; Την προχωρείς αυτήν την υπόθεση; Όχι -μου λέει-, εξετάζω μάρτυρες’’. Της στέλνω παραγγελία γραπτή και της λέω: ‘‘Άμεση εισαγωγή, η δε άλλως τις αντίστοιχες συνέπειες’’. Και έτσι αναγκάστηκε μετά από ενάμιση χρόνο να εισαγάγει τις προτάσεις στο δικαστικό συμβούλιο…». Για την ιστορία, η Ελένη Τουλουπάκη άσκησε διώξεις για το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το καλοκαίρι του 2019, λίγο μετά τις εκλογές, σε βάρος 40 συνολικά προσώπων, στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς και του Ομίλου Libra.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή, ενώ σε ό,τι αφορά το πλημμέλημα της παραβίασης των capital control οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας του Γιώργου Λογοθέτη, Μιχάλης, παραπέμφθηκαν σε δίκη η οποία θα γινόταν στις 18 Νοεμβρίου. Σε ό,τι αφορά το κακουργηματικό σκέλος της υπόθεσης, ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια της εισαγγελέως κυρίας Μαραγκάκη, η οποία αναμένεται να προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απιστίας το οποίο φρόντισε να «σβήσει» ο Νόμος της Νέας ∆ημοκρατίας.

Η υπόθεση των capital controls

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αναμενόταν να εκδικαστεί η υπόθεση για την παραβίαση των capital controls με αποστολή εμβασμάτων από Ελλάδα σε Κύπρο και κατηγορούμενους τον Μιχάλη Σάλλα, τον Θόδωρο Τσουκάτο, πρώην διευθυντικό στέλεχος της Τράπεζας Περαιώς, τον Φέλιξ Μπίτζιο, τον Μιχάλη Λογοθέτη, τον Ηλία Κυριακίδη και στελέχη της τράπεζας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις 23.03.2016 μέχρι και τις 14.06.2016 εκτελέστηκαν από την Τράπεζα 23 εμβάσματα εξωτερικού προς την Κύπρο συνολικού ποσού 127.000.000 ευρώ κατά παράβαση των περιορισμών που ίσχυαν τότε.

Libra

Από τον έλεγχο της ΤτΕ προέκυψε ότι οι συγκεκριμένες εγκρίσεις δεν υφίσταντο, ενώ τα 55.940.000 ευρώ είχαν αντληθεί «αντικανονικά από τον εσωτερικό λογαριασμό της Τράπεζας, δηλαδή από το Ταμείο της». Το συγκεκριμένο ποσό πιστώθηκε σε λογαριασμούς των εταιρειών ΜACORTA και WINDFENIX και ναι μεν επιστράφηκαν στην Πειραιώς μέχρι τις 30.06.2016 αλλά προέρχονταν από δανεισμό που παρείχαν από θυγατρικές της WINDFENIX με σκοπό την αγορά αδειών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Με άλλα λόγια, αναφέρει το βούλευμα, οι θυγατρικές εταιρείες, εμφανίζονταν να δανείζουν τη μητρική προκειμένου να αγοράσει άδειες ΑΠΕ με κεφάλαια που προέρχονταν από άμεσο δανεισμό από την Πειραιώς είτε από πιστώσεις από άλλες δανειοδοτημένες εταιρείες. Παράλληλα, το διάστημα μεταξύ 16 Μαΐου και 14 Ιουνίου 2016 εκδόθηκαν 13 εμβάσματα από τις εταιρείες WIND FENIX, SOUTH WIND, WIND HELLAS 1 και ΙΟΝΙΑΝ WIND προς την Κύπρο και πάλι κατά παράβαση των capital controls, συνολικού ύψους 71.400.000 ευρώ. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η δίκη δεν πραγματοποιήθηκε. Αναμένεται να ορισθεί νέα δικάσιμος στο άμεσο μέλλον.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου