Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Κατασκοπευτικό θρίλερ στη Ρόδο: Και όμως ο μάγειρας είχε δώσει τους αριθμούς των πολεμικών πλοίων

 Με τη φράση «αποδέχομαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται» ξεκίνησε την κατάθεση του για την υπόθεση του κατασκοπευτικού θρίλερ στη Ρόδο ο μάγειρας- ναυτικός, όταν εμφανίστηκε στην αστυνομία που ερευνούσε την κρίσιμη υπόθεση.

Και μπορεί στις δικαστικές αρχές να προσπάθησε να πείσει ότι δεν είχε δώσει ποτέ πληροφορία στρατιωτικού περιεχομένου στον συγκατηγορούμενο του και κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση, υπάλληλο του τουρκικού προξενείου στη Ρόδο, όμως τα στοιχεία που έρχονται στο φως αλλά δείχνουν.

Η περιγραφή του ξεκινά με το πώς γνώρισε τον 35 χρόνο υπάλληλο και τι του ζητούσε.

«(…) Το μήνα Αύγουστο του τρέχοντος έτους, χωρίς ακριβώς να θυμάμαι την ημερομηνία μου τηλεφωνεί στο κινητό μου τηλέφωνο ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου στην Ρόδο μουσουλμάνος με καταγωγή από την Κομοτηνή. Το κινητό μου τηλέφωνο το βρήκε από μία γειτόνισσα μου στην Κομοτηνή, η οποία είχε έρθει στη Ρόδο για ένα γάμο και του μίλησε για μένα. Όταν με πήρε, την πρώτη φορά κανονίσαμε και πήγαμε για καφέ στο κέντρο της Ρόδου όπου και γνωριστήκαμε. Και μιλήσαμε για προσωπικά θέματα. Μετά από λίγες μέρες μου τηλεφώνησε εκ νέου, βρεθήκαμε και πήγαμε βόλτα στην παραλία.

Στη συνάντηση μας αυτή άρχισε να με ρωτάει πάνω στην κουβέντα για τα πολεμικά πλοία που συναντάμε και βλέπουμε στο Καστελόριζο κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί. Εγώ τότε του απάντησα γενικά ότι κάποιες φορές βλέπουμε πολεμικά πλοία και κάποιες όχι.

Μετά από μία εβδομάδα μου τηλεφώνησε πάλι και ήρθε και με πήρε από το καράβι με το αυτοκίνητό του και πήγαμε και ήπιαμε καφέ για μισή ώρα στον πεθερό του που διατηρεί ένα ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων. Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής μου μού ζήτησε πλέον ξεκάθαρα κάθε φορά που θα βρίσκομαι στο Καστελόριζο να του τηλεφωνώ και να του δίνω τις θέσεις των πολεμικών πλοίων στο νησί με τους αριθμούς που έφεραν αυτά.

Μου τόνισε ότι τις πληροφορίες αυτές θέλει να του τις μεταφέρω μόνο τηλεφωνικά και όχι με γραπτά μηνύματα. Αυτός μου έστελνε μηνύματα μέσω της εφαρμογής WhatsApp και εγώ ακολούθως τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έδινα τις πληροφορίες. Αρχικά εγώ δεν ήθελα να το κάνω, όμως αυτός επέμενε να του μεταφέρω αυτές τις πληροφορίες.

Εγώ τελικά παρασύρθηκα και πείστηκα να το κάνω. Έτσι λοιπόν στα επόμενα δύο ταξίδια μου για το Καστελόριζο του μετέφερα τις ακριβείς θέσεις των πολεμικών πλοίων, πόσα ήταν αυτά και τον αριθμό που έφεραν στην πλώρη τους.

Επίσης θυμάμαι ότι με ρώτησε πόσους φαντάρους μεταφέραμε τις δύο αυτές φορές για Καστελόριζο.

Εγώ του είπα 60 έως 70 πρέπει να ήταν μέσα στο καράβι με προορισμό το Καστελόριζο και αυτός μου είπε ότι κάποιοι φαντάροι θα φύγουν από εκεί. Και τις δύο φορές που μεταβίβασα αυτές τις πληροφορίες ήταν μέσα στο μήνα Οκτώβριο».

Στη συνέχεια ο ναυτικός προσπαθεί να εξηγήσει στους αστυνομικούς πως άρχισε να απομακρύνεται από τον υπάλληλο του τουρκικού προξενείου γιατί όπως υποστηρίζει συμβουλεύτηκε τη... γυναίκα του.

«(…) Κατόπιν αυτών μίλησα με τη γυναίκα μου και της ανέφερα όσα είχαν γίνει με τον υπάλληλο του προξενείου και ίδια μου είπε ότι έκανα μεγάλο λάθος και να αποφύγω αυτόν τον άνθρωπο -πράγμα που είχα ήδη αρχίσει να αντιλαμβάνομαι και εγώ ίδιος. Στη συνέχεια κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο και συναντηθήκαμε δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Καστελόριζο και το μόνο που μου είπε είναι ότι από δω και πέρα θέλει να μιλάμε μέσω της εφαρμογής WhatsApp και να σβήσω από το κινητό μου όλα τα μηνύματα που είχαμε ανταλλάξει τα οποία κυρίως περιείχαν ερωτήσεις που μου έκανε για τα πολεμικά πλοία. Στα μηνύματα εγώ απαντούσα παίρνοντάς τον τηλέφωνο λέγοντάς του προφορικά τις πληροφορίες που μου ζητούσε και είναι οι δύο φορές που σας έχω προαναφέρει. Κλείνοντας θέλω να σας πω ότι την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε με ρώτησε αν ξέρω άλλους Έλληνες μουσουλμάνους οι οποίοι δουλεύουν σε άλλα πλοία που πηγαίνουν Καστελόριζο προκειμένου αυτός να έρθει σε επαφή μαζί τους. Εγώ του απάντησα ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά, όμως δε γνώριζα τα στοιχεία τους».

Στη κατάθεση του επίσης υποστηρίζει ότι κατάλαβε ότι ήταν «επικίνδυνος» ο υπάλληλος του τουρκικού προξενείου και δεν του ξαναμίλησε όμως δεν απευθύνθηκε και στις Αρχές.

«(...) Στην τελευταία μας συνάντηση του είπα ότι τον θεωρώ επικίνδυνό και δεν πρέπει να ξαναβρεθούμε».

Και οι δυο κατηγορούμενοι της υπόθεσης – ο μάγειρας και ο 35χρονος υπάλληλος του τουρκικού προξενείου- κρίθηκαν αργά χθες το βράδυ προφυλακιστέοι από την ανακρίτρια, μετά από τις μαραθώνιες απολογίες τους.

Μίνα Καραμήτρου - CNN Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου