Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Απέναντι μας οι Έλληνες όπως και άλλα Ιστορικά Έθνη της περιοχής έχουμε έναν ολοκληρωτισμό. Ένα ολοκληρωτικό Σουλτανικό Καθεστώς είτε με την στρατιωτική είτε την Ισλαμική του έκφραση. Ενός ιδιαίτερα βάρβαρου Τουρκικού Ισλάμ όπως αποδεικνύει η Ιστορία μέχρι σήμερα. Είτε την ένοχη διαπλοκή, την σύνθεση τους.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι κάτι βαθύτερο. Απέναντι μας έχουμε μια ιδεολογία του θανάτου. Τον Κεμαλοϊσλαμισμό. Θα τον αντιμετωπίσουμε όπως αντιμετωπίσαμε τις άλλες ιδεολογίες του θανάτου. Τον Ναζισμό και τον Φασισμό. Οι πρώτοι στην Ευρώπη δεκαετίες πριν.
Έχουμε ένα καθεστώς διαρκούς πολέμου. Εσωτερικού και Εξωτερικού. Ένα καθεστώς που μπορεί να υπάρχει, να παράγεται και να αναπαράγεται μόνο μέσα στο αίμα και τον πόλεμο.
Ολόκληρη η ανθρώπινη κοινότητα ειδικά τα πλέον ευαίσθητα κομμάτια της συνειδητοποιούν αυτήν την πραγματικότητα σήμερα.
Η συνείδηση αυτή αποτελεί επίσης μια απελευθερωτική αφετηρία για τους καταπιεσμένους, απειλούμενους, γενοκτονιμένους λαούς, τους άνδρες, τις γυναίκες, τα παιδιά. Είναι οι γυναίκες και τα παιδιά τα πρώτα θύματα αυτής της παθολογίας.
Η Ιστορική Μικρά Ασία δεν μπορεί να συνεχίζει να ανακυκλώνεται στην Σκύλα του Κεμαλισμού και την Χάρυβδη του χειραγωγούμενου Τουρκικού Ισλάμ.
Η Μικρά Ασία έχει ανάγκη, επιζητά εκ νέου την Δημοκρατία. Μία Πολυκεντρική Δημοκρατική Θεσμική Αρχιτεκτονική. Νέα υγιή αυθεντικά θεμέλια διαρκούς ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας.
«Ούτε Σκύλα, ούτε Χάρυβδη – Πολυκεντρική Ανατολία», ήταν ο τίτλος της ομιλίας μου στην Φιλαδέλφεια κατά τα εγκαίνια του Μνημείου της Γενοκτονίας των Ποντίων η οποία περιλαμβάνεται στον τόμο «The Pontian Question In The United Nations» το οποίο θα φροντίσω να σας αποστείλω.
Υγιείς σκέψεις, νέα σύγχρονα αναλυτικά Επιστημονικά Εργαλεία οφείλουν να τροφοδοτούν σήμερα μία νέα οπτική των Πολιτισμένων Δημοκρατικών Ηθικών Δημοκρατιών για την περιοχή.
Τα παλιά και σκουριασμένα προκάλεσαν και προκαλούν μία διαρκή ροή ανθρώπινου αίματος. Στην Κύπρο, την Κωνσταντινούπολη χθες. Στην Κουρδία σήμερα. Στην Ιωνία, τον Πόντο, την Τραπεζούντα έναν αιώνα πριν. Στην Αρμενία, την Ασσυρία. Στην Τραπεζούντα δολοφονούν εκ νέου σήμερα. Δολοφονούν εκ νέου στην Κωνσταντινούπολη τον Μεγάλο Ιστορικό ναό της Χριστιανοσύνης.
Μία ροή που βάφει κόκκινους με ανθρώπινο αίμα Ιστορικούς Τόπους, στεριανούς και θαλάσσιους.
Αυτή η ροή πρέπει να σταματήσει. Να κλείσει η πηγή της, η εσωτερική Τουρκική παθολογία. Η διαρκώς διευρυμένη γεωγραφικά μετάσταση του Τουρκικού Προβλήματος, της Τουρκικής ασθένειας.
Όλοι οι καλλιεργημένοι άνθρωποι στον Κόσμο γνωρίζουν ότι προσβάλει την Ιστορία, την Παγκόσμια Κοινότητα, τον Ανθρώπινο Πολιτισμό, τα Θεμέλια του.
Ο Ανθρωπισμός πρέπει να Επιστρέψει στην Μικρά Ασία.
Από την Ιωνία έως το Αραράτ και τα Ελληνόφωνα Ποτάμια, τον Ευφράτη και τον Τίγρη. Πατρίδα, Ζώνη της Ουμανιτάς την ονόμαζε ο Κικέρων.
Ανθρωπιστές Αμερικάνοι Διπλωμάτες έγραψαν στο παρελθόν για αυτές τις ανοικτές έως σήμερα φλέβες ροής του αίματος. Πρότεινα στην Φιλαδέλφεια να αναγείρουμε μνημεία προς τιμήν τους.
ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ είναι το δίλημμα που αντιμετωπίζει η σκεπασμένη σήμερα από φυλακές ιστορική αυτή περιοχή.
Αίμα και φυλακές είναι η εικόνα της, η επιβεβλημένη βίαια παρά την ιστορία και την φύση ταυτότητα της.
Από την Αδριανούπολη, την Προποντίδα των Φυλακών την Θάλασσα των Φυλακών, την Κύπρο έως την Αρχαία Αμίδα, το Άμεντ της Κουρδίας.
Το πρώτο δικαίωμα που διεκδικούν από την Πολιτισμένη Παγκόσμια Κοινότητα του Δικαίου και τους Θεσμούς της τα Ιστορικά Έθνη, οι Λαοί, οι άνθρωποι είναι το Δικαίωμα στην Ζωή. Το Δικαίωμα να έχουν και αυτοί την δική τους καμπάνα της Ανεξαρτησίας όπως αυτή της Φιλαδέλφειας ακολουθεί.
Γιατί η ανθρώπινη ζωή δεν είχε και δεν έχει καμία αξία στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη, την Άγκυρα, την Τραπεζούντα, το Βαν, το Άμεντ, την Αντιόχεια, την Ούρφα.
Η Ιστορική αυτή περιοχή και οι άνθρωποι της θέλει μία νέα ανθρώπινη ματιά. Διήρκεσε πολύ η βαρβαρότητα. Η ανοχή της βαρβαρότητας.
Σ’ αυτήν κρίνονται, καθρεπτίζονται οι σύγχρονες Δημοκρατίες και οι Ηγεσίες τους.
Τον Πρωταγωνιστισμό μίας Ανθρωπιστικής Ελλάδας πρότεινα στην Αθήνα. Θα τον Επεκτείνω γεωγραφικά. Μία Ανθρωπιστική Αμερική. Αυτό ζητά σήμερα η Ιστορία.
Με τις καλύτερες ανθρώπινες ευχές μου σας χαιρετώ.
Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Φεβρουάριος 2021
Αιξωνή, Αττική
Πηγή: http://polis–agora.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου